Halvat hotellit Varkaus

Halvat hotellit Varkaus – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Varkaus, idyllinen paikkakunta Pohjois-Savossa, tarjoaa matkailijoilleen rauhallisen pakopaikan Suomen kauniissa järvimaisemissa. Kaupunki on tunnettu viehättävästä kanavastaan, monipuolisista ulkoilumahdollisuuksistaan sekä kulttuurisista tapahtumistaan, jotka heijastavat alueen rikasta historiaa.

halvat hotellit varkaus
By Aenneken from Kaarst, Germany - FINLAND, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3805621

Halvat hotellit Varkaus – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Varkaus on matkailijoille upea kohde, joka yhdistää kauniin luonnon ja kiehtovan historian. Kaupunki tarjoaa upeita järvimaisemia sekä monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Varkauden viehättävä kanava on keskeinen nähtävyys, joka kutsuu kävijät tutustumaan paikalliseen veneliikenteeseen ja nauttimaan kahviloista ja ravintoloista kanavan varrella.

Kaupungin rikas teollinen historia näkyy esimerkiksi vanhoissa tehdasrakennuksissa, jotka ovat saaneet uusia elämänmuotoja kulttuuritiloiksi ja taidegallerioiksi. Varkaus tarjoaa myös mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja ja näyttelyitä, jotka heijastavat alueen perinteitä ja nykyaikaista taiteellista ilmaisua. Matkailijat voivat uppoutua paikalliseen tunnelmaan tutustumalla paikalliseen käsityötarjontaan ja osallistumalla perinteisiin tapahtumiin.

Varkaus on täydellinen matkakohde niille, jotka etsivät rauhaa ja kauneutta ympäröivästä luonnosta sekä kiinnostavia kulttuurielämyksiä historiallisessa ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Varkaudessa

Varkauden hotellit tarjoavat matkailijoille monipuolisia vaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Kaupungissa on useita viihtyisiä majoituspaikkoja, jotka vaihtelevat perinteisistä hotelleista viihtyisiin boutique-hotelleihin ja viihtyisiin B&B-paikkoihin. Useimmat hotellit sijaitsevat lähellä kaupungin keskustaa, mahdollistaen helpon pääsyn paikallisiin nähtävyyksiin ja palveluihin. Varkauden hotellit tunnetaan usein ystävällisestä palvelusta ja siitä, että ne tarjoavat rentouttavan tukikohdan matkailijoille, jotka tutkivat kaupungin kauneutta ja ympäröivää luontoa.

1. Hotel Oscar

Hotel Oscar on viehättävä majoitusvaihtoehto Varkaudessa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Taidekeskus Väinölän alueelta. Majoituspaikka tarjoaa monipuolisia palveluita ja mukavuuksia, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Majoituksen hintaan sisältyy herkullinen buffetaamiainen, joka on tarjolla päivittäin. Langaton internetyhteys on käytettävissä ilmaiseksi yleisissä tiloissa, joten voit pysyä helposti yhteydessä. Lisäksi majoituspaikassa on ilmainen omatoiminen pysäköinti, mikä tekee auton kanssa matkustamisesta vaivatonta.

Jos rakastat paikallista keittiötä, Hotel Oscarin ravintola, Oscar, tarjoaa herkullisia makuelämyksiä. Hotellin palveluihin kuuluu myös business center, kokoushuoneita ja kokoustila, mikä tekee siitä sopivan valinnan liikematkailijoille.

2. Vanha Postitalo

Vanha Postitalo tarjoaa viehättävän majoitusvaihtoehdon Varkaudessa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Taidekeskus Väinölästä. Tämä historiallinen majoituspaikka lumoaa vieraansa ainutlaatuisella tunnelmallaan ja tarjoaa samalla mukavia palveluita. Ilmainen Wi-Fi on saatavilla yleisissä tiloissa, joten voit pysyä helposti yhteydessä. Ilmainen omatoiminen pysäköinti tekee autolla matkustamisesta kätevää ja huoletona. Pyykinpesutilat ovat käytettävissä, mikä on erityisen hyödyllistä pidemmillä oleskeluilla. Terassi tarjoaa rentouttavan paikan nauttia ulkoilmasta, ja myyntiautomaatti tarjoaa kätevän mahdollisuuden pienten tarpeiden täyttämiseen.

Vanha Postitalo sijaitsee ihanteellisella paikalla, vain lyhyen kävelymatkan päässä Taidekeskus Väinölästä ja lyhyen ajomatkan päässä Kämärin uimarannasta. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan sekä taiteen ystäville että luonnosta nauttiville matkailijoille.

3. Forenom Aparthotel Varkaus

Forenom Aparthotel Varkaus tarjoaa mukavan ja käytännöllisen majoitusvaihtoehdon kaupungin keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Taidekeskus Väinölän alueelta. Tämä 3 tähden asuinrakennus tarjoaa vierailleen viihtyisiä huoneistoja, joissa on modernit mukavuudet. Jokaisessa huoneistossa on täysin varustettu keittiö, jossa voit valmistaa omia aterioitasi. Lisäksi huoneistoissa on taulutelevisio, joka tarjoaa viihdettä rentoutumiseen, ja jääkaappi, joka mahdollistaa ruokatarvikkeiden säilytyksen. Ilmainen Wi-Fi on saatavilla yleisissä tiloissa, joten voit pysyä helposti yhteydessä verkossa.

Forenom Aparthotel Varkaus sijaitsee erinomaisella paikalla, vain kivenheiton päässä Taidekeskus Väinölästä. Lisäksi Mekaanisen Musiikin Museo on vain lyhyen ajomatkan päässä, tarjoten mahdollisuuden tutustua kaupungin kulttuuritarjontaan.

4. Lomakeskus Kuntorata

Lomakeskus Kuntoranta tarjoaa monipuolisen ja rentouttavan majoitusvaihtoehdon Varkaudessa, lähellä Vesitornin näköalatasannetta. Tämä majoituspaikka houkuttelee vieraitaan tarjoamalla mukavuuksia, jotka sopivat niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin. Ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja ilmainen omatoiminen pysäköinti tekevät vierailustasi vaivatonta. Ravintola, kahvila ja baari/lounge tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja ruoan ja juoman suhteen, joten voit nauttia aterioista paikan päällä. Majoituspaikan alueella on myös vesiliukumäki, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon perheille ja lapsiperheille.

Lomakeskus Kuntorannan palveluihin kuuluu myös kokoushuoneita, pyykinpesutilat ja mahdollisuus tuoda lemmikkejä mukanasi lisämaksusta (rajoituksia sovelletaan), mikä tekee siitä joustavan vaihtoehdon erilaisiin matkustustarpeisiin.

Halvat hotellit Varkaus – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Varkaus nähtävyydet ja ajanviete

Varkaus, idyllinen kaupunki Pohjois-Savossa, tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupungin kaunis luonto, historialliset kohteet ja kulttuuritapahtumat tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen. Järviset maisemat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet vesielämästä nauttimiseen, veneilyyn ja kalastukseen. Kaupungin ympäristössä on myös useita luonnonpuistoja ja retkeilyreittejä, jotka houkuttelevat ulkoilusta ja luonnon tarkkailusta kiinnostuneita matkailijoita. Historian ystäville Varkaus tarjoaa mielenkiintoisia kohteita, kuten vanhat tehdasrakennukset ja historialliset alueet, jotka heijastavat kaupungin teollista perintöä. Taidekeskus Väinölä ja muut kulttuurikohteet tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin.

Varkauden Museokeskus Konsti: Tehtaan koululla keväällä 2024 avautuva Varkauden uusi museokeskus Konsti yhdistää tutut Varkauden museon ja Varkauden taidemuseon. Lisäksi se esittelee uutena nähtävyytenä Lasten tehtaan, joka tutustuttaa lapset ja leikkimieliset Varkauden alueen teollisuuteen. Museokeskus Konstin tilat rakentuvat historiallisen Tehtaan koulun suojassa, juhliessaan samalla 100-vuotissyntymäpäiviään.

Mekaanisen Musiikin Museo: Varkauden ainutlaatuinen Mekaanisen Musiikin Museo on Euroopan parhaimpiin kuuluva nähtävyys. Museossa vieraat pääsevät kiertämään suuria saleja, joissa esitellään noin 400 ihmeellistä instrumenttia eri aikakausilta. Näyttelyssä on soitinrasiat, automaattipianot, viulut, haitarit ja maailman suurin orkestrioni, Popper Goliath, jossa on 75 soittajaa. Museossa järjestetään opastettuja kierroksia, joilla tutustutaan vauhdikkaasti musiikin maailmaan.

Alvar Aalto Varkaudessa: Varkaudessa voi kokea Alvar Aallon arkkitehtuurin Saimaan rannalla. Aalto vaikutti Varkaudessa 1930-luvulla suunnitellen teollisuusrakennuksia, asemakaavoja ja asuntoja. Kaupungissa näkyy yli 200 vuoden teollisuushistoria, ja Aallon suunnittelemia taloja on edelleen nähtävissä. Varkauden vanhasta teollisuusalueesta on muotoutunut moderni kalatalouden keskus.

Tattoo Museo: Varkauden Tattoo Museo esittelee tatuointikulttuuria eri puolilta maailmaa. Museon perustajat, William Robinson Iso-Britanniasta ja varkautelainen Janne Penttinen, esittelevät harvinaisuuksia ja historiaa. Museossa on myös toimiva tatuointistudio, ja opastetut kierrokset tarjoavat syvemmän käsityksen tatuoinnin maailmaan.

Kämärin saari ja Ämmäkoski: Kämärin luontopolku tarjoaa mahdollisuuden tutustua kauniiseen Kämärin saareen Ämmäkosken ja Taipaleen kanavan välissä. Luontopolulla voi ihailla koskimaisemia ja tutustua alueen monipuoliseen eläimistöön. Kämärin alueen historia juontaa juurensa 1500-luvulle, ja alueella on nähtävissä vanhoja rakennuksia ja historiaa esittelevä luontopolku.

Taipaleen kanava-alue ja Kanavamuseo: Taipaleen kanava-alueella voi tutustua yli 180-vuotiaaseen museokanavaan, joka yhdistää Unnukan ja Haukiveden. Kanavamuseo kertoo alueen kanavarakentamisen historiasta, ja Musiikkikahvila Kukkakeidas tarjoilee herkkuja elävän musiikin säestyksellä. Alueella järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä, ja Taipaleen kanavamuseo on avoinna kesäisin joka päivä.

Taidekeskus Väinölä: Väinölä on idyllinen puutalo Varkauden keskustassa, jossa järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä. Galleriahuoneissa esitellään grafiikkaa, akvarelleja ja veistoksia. Lisäksi talossa on kehystämö, taiteilijatarvike- ja julistemyymälä. Kesäisin Väinölä muuttuu ILOA – Naivistit Varkaudessa -näyttelyn kodiksi. Talossa toimii myös nukketeatteri, ja Kalakukko-katujuna tekee tilausajoja kesäisin.

Härkämäen Observatorio: Warkauden Kassiopeia ry:n talkoovoimin rakentama Observatorio Härkämäellä tarjoaa monipuolisen retkeily- ja vapaa-ajankohteen tähtien ystäville. Tähtitorni on varustettu nykyaikaisilla kaukoputkilla, ja alueella voi nauttia pimeydestä ja tähtitaivaan ilmiöistä. Observatorion tontilla on myös luontopolku, jossa voi tehdä retkiä sulan maan aikaan.

Aktiviteetit

Melonta: Varkauden vesistöt tarjoavat retkimelontamahdollisuuksia. Ohjattuja melontaretkiä järjestävät yritykset, kuten Freefinns Oy, Kiira Adventures, ja SeastarEvents Oy. Suositeltavia melontareittejä ovat Koloveden kansallispuisto, Linnansaaren kansallispuisto, Iisvesi-Unnukka melontareitti ja Soisalon kierto.

Ratsastus: Varkauden alueella on useita ratsastusmahdollisuuksia, kuten Varkauden Ratsastuskeskus, LEKO-TALLI, ja VANTUNMÄEN RATSUTILA. Freefinns Oy tarjoaa myös islanninhevosretkiä ja ratsastustunteja.

Kalastus: Kalastusmahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi AhvenAntin kalasafarit Oy, SeastarEvents Oy, ja Hooked Saimaa. Pirtinvirta on suosittu kalastuspaikka keskellä kaupunkia.

Tennis: Tenniksen harrastamiseen Varkaudessa voi osallistua Warkauden tennisklubi ry:n kautta. Tennistä voi pelata Kisapuiston kuplahallissa talvella ja Kosulanniemen massakentillä tai Kisapuiston kuplahallin vieressä sijaitsevalla ulkokentällä kesäisin.

Vesipolkupyöräily: Ole.fit tarjoaa vesipolkupyöräilymahdollisuuksia. Vesipolkupyörällä voi nauttia luonnossa liikkumisesta, kesästä ja saada samalla erityisen elämyksen. Pyöriä voi vuokrata yksityiskäyttöön, ja Ole.fit järjestää myös workshopeja ja tilausohjelmaa ryhmille.

Uimahalli, uimarannat ja talviuinti: Uimahalli Ilopisarasta löytyy monipuolisia aktiviteetteja kaikenikäisille, kuten allasosasto, kuntosali ja saunaosasto. Varkaudessa on myös useita uimarantoja, ja talviuintipaikka sijaitsee Tyyskässä.

Kuntosalit ja lähiliikunta-alueet: Varkaudessa on useita kuntokeskuksia, kuten Kunnonsali, Ole.Fit ja Energy Fitness Club, jotka tarjoavat monipuolisia liikuntapalveluita. Lisäksi on lähiliikunta-alueita, kuten Hertunrannan lähiliikunta-alue, jossa on kuntopyöriä ja kiinteitä painoja.

Geokätköily: Geokätköily on ulkoiluharrastus, jossa etsitään piilotettuja rasioita koordinaattien avulla. Varkaudessa on geokätköjä, jotka tarjoavat mielenkiintoisia haasteita ja tutustumista ympäristöön.

Leikkipuistot: Varkaudessa on 39 leikkipuistoa eri puolilla kaupunkia, jotka tarjoavat lapsille mahdollisuuden leikkiä ja liikkua.

stora enso varkaus nähtävyydet
By Styroks - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76941332
Varkauden historiaa

Varkauden historia juontaa juurensa 1300-luvulle, kun alueella mainitaan lappalaisten talvikylä Sithin rannalla Pähkinäsaaren rauhankirjassa vuonna 1323. Vakituinen asutus alkoi kehittyä 1400-luvulla Olavinlinnan valmistuessa, ja seuraavan vuosisadan vaihteessa perustettiin Varkauteen kruunun kalastamo. Vuonna 1792 Varkauteen perustettiin laivastotukikohta, Laivalinna, joka toimi Suomen sotaan asti.

1800-luvulla Varkaus nousi merkittäväksi teollisuuskeskukseksi puu- ja paperiteollisuuden sekä laivanrakennuksen ansiosta. Kaupungissa sijaitseva Taipaleen kanava oli Suomen ensimmäinen sulkukanava, mahdollistaen yläpuolisen Leppävirran reitin yhdistämisen Saimaan vesiteiden kanssa.

Kaavoitustyö alkoi 1900-luvun alussa A. Ahlström Osakeyhtiön omistuksessa, kun Walter Ahlström visioi kokonaisen teollisuusyhdyskunnan. Arkkitehtiveljekset Ivar ja Valter Thomé suunnittelivat Varkaudelle ensimmäisen asemakaavan vuonna 1913. Kaupunki itsenäistyi 1962.

Sisällissodan jälkeen Varkaus säilytti jaon punaisiin ja valkoisiin pitkään, mikä vaikutti kaupungin henkiseen ilmapiiriin. Varkaudesta tuli taajaväkinen yhdyskunta 1928, itsenäinen kauppala 1929 ja kaupunki 1962.

Katso myös nämä: 

Varkauden kotisivut

Halvat hotellit Varkaus – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Oh1qt - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7799576