Halvat hotellit Tornio

Halvat hotellit Tornio – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Tornio on viehättävä pohjoinen kaupunki, joka sijaitsee Ruotsin rajan tuntumassa Suomen Lapissa. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea kahden maan, Suomen ja Ruotsin, rajan ylittämisen vaivattomasti. Kaupungin kaunis ympäristö, historialliset nähtävyydet ja mahdollisuus nauttia arktisesta luonnosta tekevät Torniosta houkuttelevan matkakohteen.

halvat hotellit tornio

Halvat hotellit Tornio – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Tornio on lumoava kaupunki Suomen Lapissa, joka tarjoaa vierailleen ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea pohjoisen rajamaaston kauneus sekä kulttuurin monimuotoisuus. Tornionjoki, joka jakaa kaupungin naapurikaupunki Haaparannan kanssa, toimii luonnollisena rajana Suomen ja Ruotsin välillä. Kävely Tornion historiallisessa keskustassa paljastaa kaupungin menneisyyden, joka juontaa juurensa 1600-luvulle.

Tornion keskustassa voi ihailla kauniita puurakennuksia ja historiallisia nähtävyyksiä. Tämä on myös loistava paikka tutustua paikalliseen kulttuuriin ja tehdä ostoksia. Tornio on myös hieno paikka nauttia luonnosta ja ulkoilmasta. Kaupunki ympäröi upea maisema, joka muuttuu vuodenaikojen mukaan. Kesällä voit nauttia keskiyön auringosta ja tehdä veneretkiä Tornionjoella, kun taas talvella voit kokea lumoavan revontulien loiston. Alueella on myös monia mahdollisuuksia kalastukseen ja retkeilyyn.

Tornio tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea kahden kulttuurin yhdistelmän, suomalaisen ja ruotsalaisen. Voit helposti siirtyä Ruotsin puolelle Haaparantaan, jossa voit tehdä ostoksia ja nauttia ruotsalaisista herkuista. Kaupungin kahvilat ja ravintolat tarjoavat herkullisia paikallisia makuelämyksiä, kuten kalaa ja muita lappilaisia erikoisuuksia.

Tornio on matkakohde, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea pohjoinen luonto, kulttuuri ja historiallinen raja-alue. Se sopii niin luontomatkailijoille, kulttuurinnälkäisille kuin shoppailijoillekin, ja se tarjoaa ikimuistoisia kokemuksia ympäri vuoden.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Tornio

Tornio tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkustajien tarpeisiin. Kaupungissa on vaihtoehtoja niin budjettimatkailijoille kuin ylellisyydestä nauttivillekin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Tornio suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Olof

Hotel Olof on ihanteellinen majoituspaikka, joka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Aineen taidemuseosta Torniossa. Täällä voit nauttia ilmaisesta aamiaisesta joka aamu ja hyödyntää maksutonta Wi-Fi-yhteyttä yleisissä tiloissa. Majoituspaikassa on myös oma ravintola, jossa voit nauttia herkullisia aterioita.

Lemmikkiystävällinen Hotel Olof tarjoaa palveluita myös nelijalkaisille ystäville. Heidän tarpeistaan huolehditaan ruoka- ja vesikulhojen avulla. Omatoiminen pysäköinti on saatavilla lisämaksusta, ja hotellin palveluihin kuuluvat sanomalehdet, vastaanoton tallelokero sekä pyykinpesumahdollisuudet.

2. Park Hotel Tornio

Park Hotel Tornio on viehättävä majoituspaikka, joka tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia palveluita ja mukavuuksia. Hotelli sijaitsee ihanteellisella paikalla vain lyhyen kävelymatkan päässä kauniista Pikisaaren uimarannasta, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka rakastavat rannalla rentoutumista ja ulkoilua.

Hotellissa voit aloittaa päiväsi iloisen ilmapiirin vallitessa nauttimalla ilmaisesta buffetaamiaisesta, joka tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja. Lisäksi vieraiden käytettävissä on maksuton Wi-Fi yleisissä tiloissa, mikä tekee yhteydenpidosta ja tietojen jakamisesta helppoa ja vaivatonta.

3. Boutique Hotel Mustaparta

Hotel Mustaparta tarjoaa vierailijoilleen viihtyisän ja kätevän majoitusvaihtoehdon Torniossa, ja sen sijainti vain 1,4 kilometrin päässä Haaparannasta tekee siitä houkuttelevan paikan rajan ylittäville matkailijoille. Hotellissa on aurinkoterassi, jolta voi ihailla kaupungin kauniita maisemia. Lisäksi paikan päällä on baari ja à la carte -ravintola, jotka tarjoavat herkullisia ruokavaihtoehtoja vieraille.

4. Hotelli Joentalo

Kongressihotelli Joentalo sijaitsee Torniossa, ja sen strateginen sijainti tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon matkailijoille, jotka haluavat tutustua alueeseen. Hotelli on vain 3,2 kilometrin päässä Haaparannasta ja 23 kilometrin päässä Kemi -kaupungista, mikä tarjoaa vieraille mahdollisuuden tutkia laajempaa aluetta. Hotellin yksityisellä ilmaisella pysäköintialueella on myös autonlämmityspistokkeita, mikä on erityisen kätevää talvella tai kylmällä säällä.

5. Campign Tornio

Tämä leirintäalue sijaitsee Tornion keskustassa ja tarjoaa mukavia mökkejä, jotka tarjoavat kätevän ja viihtyisän majoitusvaihtoehdon matkailijoille. Mökeissä on terassi, josta voi nauttia kauniista jokinäköalasta, ja niissä on myös minikeittiö, mikä mahdollistaa omien aterioiden valmistamisen ja ruoan säilytyksen. Tämä on erityisen kätevää matkailijoille, jotka haluavat nauttia omasta tilasta ja itsenäisyydestä.

Halvat hotellit Tornio – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Tornio nähtävyydet ja ajanviete

Tornio on kaunis kaupunki Pohjois-Suomessa, joka tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille. Kaupungin alueella voi nauttia upeasta luonnosta, historiasta ja kulttuurista.

Aineen taidemuseo: Museo toimii Rajakartano-nimisessä rakennuksessa, joka on myös koti Tornion kirjastolle. Tämän vaikuttavan rakennuksen suunnitteli torniolainen arkkitehti Matti Porkka, ja se valmistui vuonna 1985. Aineen taidemuseo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden nauttia taiteesta ja kulttuurista upeassa ympäristössä, samalla kun he voivat tutustua alueen arkkitehtoniseen perintöön ja historialliseen merkitykseen.

Alatornion kirkko: Tämä kirkko on kunnioitusta herättävä rakennelma, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1797. Paikalla on kuitenkin ollut pyhitetty puukirkko jo hyvin aikaisin, ehkä jo vuodesta 1208, jopa 1300-luvun alkupuolelta saakka. Keskiajalla, 1400-1500-luvuilla, täällä seisoi kivikirkko, ja siitä on jäljellä nykyinen itäristi pääovea vastapäätä. Tämä kirkko on ollut menneinä vuosisatoina merkittävä keskuskirkko laajalla alueella. Kukapa voisi olla koskettumatta tämän historian sykkivästä sydämestä? Lisätietoja saat osoitteesta: Puh. 040 556 8676/kirkkoherranvirasto.

Alatornion pitäjämuseo: Kun vierailijat astuvat tähän kaksikerroksiseen lainajyvämakasiiniin Alatornion kirkon vieressä, he astuvat aikakoneeseen. Museon esineistö koostuu noin tuhannesta esineestä, pääasiassa kansanomaisista talous- ja käyttöesineistä. Kesäaikaan tämä museo avaa ovensa, jotta voimme oppia menneisyydestä ja kunnioittaa perinteitä.

Haaparanta: Ruotsin puolella Tornion vieressä sijaitseva Haaparanta on Tornion naapurikaupunki Ruotsissa. Tämä rajan toisella puolella sijaitseva kaupunki tarjoaa mahdollisuuden tutustua ruotsalaiseen kulttuuriin ja tarjontaan ja raja-alue itsessään on mielenkiintoinen nähtävyys.

Karl Gustavin kirkko: Karl-Gustavin seurakunta perustettiin vuonna 1782, ja se oli aiemmin Alatornion kappeliseurakunta. Kirkko itse vihittiin käyttöön vuonna 1796. Tässä kirkossa on saatavilla opastusta useilla kielillä, kuten ruotsiksi, suomeksi, englanniksi ja saksaksi. Astu sisään ja anna historian kertoa tarinansa.

Tornion kirkko: Tornion kirkko on upea puukirkko, joka on edelleen käytössä. Tämä kaunis rakennus suunniteltiin ja valmistui vuonna 1686 Ruotsin kuningatar Hedvig Eleonoran nimikkopyhätökseksi. 

Tornionlaakson maakuntamuseo: Tornionlaakson maakuntamuseo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueen kulttuurihistoriaan. Museon toiminta-alue ulottuu Simosta aina Muonioon asti, joten vierailu tarjoaa kattavan kuvan koko Länsi-Lapin historiasta. Museon pihalla voit ihailla vanhaa jokivenettä ja Tornion edustalta löytyneitä laivatykkejä.

Kukkolankoski: Kukkolankoski sijaitsee Kilpisjärventien varrella, vain 16 kilometrin päässä Torniosta pohjoiseen. Tämä maineikas koski on matkailijoille unohtumaton elämys, ja se tarjoaa mahdollisuuden kokea luonnonvoiman hurjempi puoli. Kesäisin Kukkolankoskessa näkee perinteen elävän. Kalastajat heittävät verkkonsa siikojen perään, jatkaen satoja vuosia vanhaa siiankalastusperinnettä. Illan suussa kello seitsemän aikaan voit nähdä paikalliset kyläläiset jakamassa päivän saalista. Kukkolankoskessa oppaat kertovat mielellään tarinoita kalastuskulttuurista ja kylän vahvasta yhteisöstä, ja he tekevät sen maksutta. Kukkolankosken erikoisherkku on varrassiika, jonka valmistusta voit seurata ikivanhalla paistopaikalla. Tuoreen varrassiian voit ostaa Myllypirtistä, joka toimii myös kahvilana.

Aktiviteetit

Pohjan stadion: Monipuolinen stadion, joka tarjoaa mahdollisuuden erilaisille urheilulajeille ja harjoituksille.

Puuluodon urheilukeskus: Urheilukeskus, joka tarjoaa monenlaisia liikuntamahdollisuuksia.

Jalkapallokentät: Useita jalkapallokenttiä, joilla voit pelata ja harjoitella jalkapalloa.

Luistelukentät: Lukuisia luistelukenttiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden jäällä liikkumiseen talvisin.

Kuntopolut ja hiihtoladut: Kuntopolkuja ja hiihtolatuja, jotka sopivat ulkoiluun ja liikuntaan eri vuodenaikoina.

Tenniskentät: Kaksi tenniskenttää tenniksen harrastajille.

Frisbeegolfrata: Frisbeegolfrata, joka tarjoaa haastetta ja hupia frisbeegolfin pelaajille.

Pesäpallokenttä Pirkkiössä: Pesäpallon pelaajille tarkoitettu kenttä Pirkkiön alueella.

Hiekkakenttä: Hiekkakenttä osoitteessa Vanha Pirkkiöntie 25, joka sopii erilaisiin ulkopeleihin ja aktiviteetteihin.

tornio nähtävyydet
By Methem (Mikko J. Putkonen) - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4058928

Tapahtumia

Kalottjazz & Blues

Kalottjazz & Blues -festivaali järjestetään Torniossa ja Haaparannalla viikko juhannuksen jälkeen. Festivaali on yksi rajakaupunkien tiiviin ja kansainvälisestikin ainutlaatuisen yhteistyön symboleista.

Festivaalin ohjelma tarjoaa pääasiassa suomalaista ja skandinaavista jazzia ja bluesia molemmin puolin Tornion ja Haaparannan rajaa. Ohjelmistossa on vajaan 20 musiikkikokoonpanon konsertit, joista reilu puolet on pääsymaksuttomia. Suomalaisen ja ruotsalaisen kulttuurin kohtaamispaikalla jammaileva festivaali panostaa kunnianhimoisesti ohjelmistonsa laatuun. Festivaali tarjoaa sekä musiikin harrastajille että suurelle yleisölle mahdollisuuden tutustua paitsi vakiintuneisiin artisteihin myös jazzin ja bluesin uusiin virtauksiin. Vuonna 2023 festivaali juhlii 40-vuotista taivaltaan

Tornio-päivät

Tornio-päivät ovat vuosittain toukokuun alkupuolella järjestettävä kaupunkitapahtuma, joka juhlistaa Tornion perustamista. Vuonna 2023 Tornion kaupunki täyttää kunnioitettavat 402 vuotta.

 Tämä tapahtuma on vahvasti paikallisten torniolaisten oma, heidän luonteensa mukainen ja täynnä ylpeyttä omasta kaupungistaan. Tornio-päivien aikana järjestetään monenlaisia tapahtumia ympäri kaupunkia, niin pieniä kuin suuriakin. Tornio kutsuu kaikki mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan ohjelmaa Tornio-päiville – tämä on tapahtuma, jonka teemme yhdessä!

Peräpohjolan markkinat

Peräpohjolan markkinat tarjoavat viehättävän aikamatkan 1900-luvun alun Tornioon. Tämä perinteinen myyntitapahtuma on tunnettu laadukkaista käsityötuotteista, leivonnaisista ja design-tuotteista. Markkinamyyjiä löytyy niin ulkona Rantakadulla kuin myös Åströmin kartanossa.

Markkinoiden vanhan ajan tunnelma ja monipuolinen ohjelmatarjonta houkuttelevat vuosittain suuren kävijämäärän. Markkinoilla voi kohdata historiallisia hahmoja, nauttia teatteri- ja musiikkiesityksistä sekä paljon muusta. Tule mukaan markkinoille, joilla voit hankkia laadukkaita käsityötuotteita ja maistella herkullisia leivonnaisia samalla kun koet historiallisen ilmapiirin ja nautit aikakauden mukaisesta ohjelmasta koko perheen voimin.

Tornion historiaa

Tornionjoen suisto on ollut asuttu viimeisestä jääkaudesta lähtien, ja vuoteen 1995 mennessä alueelta on löydetty 16 muinaista asumusta. Nämä asumukset ovat samankaltaisia kuin Vuollerimista noin 6000–5000 eaa. löydetyt. Suurin osa nykyisestä kaupunkialueesta on kuitenkin noussut merestä vasta viimeisen vuosituhannen aikana jääkauden jälkeisen maankohoamisen vuoksi. Vuoden 1000 tienoilla Tornionjoen suu sijaitsi Kukkolankosken kohdalla, 14 kilometriä nykyisestä kaupungin keskustasta pohjoiseen.

Tornio sai nimensä Suomen länsirajaa pitkin laskevan Tornionjoen mukaan. Tornionjoen nimen alkuperästä on kiistelty, mutta nykykäsityksen mukaan se sisältää vanhan hämäläisen sotakeihästä tarkoittavan sanan ’tornio’. Ruotsin sanaan ’torne’ (torni) perustuvaa selitystä ei pidetä enää uskottavana. Torniojärvi (pohjoissaameksi Duortnosjávri) lienee saanut nimensä joen mukaan, sillä vanhimmissa tunnetuissa asiakirjoissa järven nimeksi mainitaan Iretresk.

Tornio sai kaupunkioikeutensa Ruotsin kuninkaan Kustaa II Aadolfin määräyksestä 12. toukokuuta 1621 ja on virallisesti perustettu Suensaareen (sudensaari). Nimi on mahdollisesti tullut erään alueen maanomistajan mukaan tai sitten sanasta Swensarö, ruotsalaisten saari. Tornio oli perustamisensa aikaan silloisen maailman pohjoisin kaupunki.

Venäjän vallan aikana Tornio oli pieni varuskuntakaupunki, ja sen kaupankäynti alkoi hiipua 1800-luvun aikana. Maannousun vuoksi joki oli tullut liian kapeaksi vesiliikennöintiin, ja Suomen sodan aikana vuonna 1808 Tornio menetti asemansa Suensaaressa ja sen ympärillä. Kaupunki menetti myös varakkuutensa, mutta vilkastui Krimin sodan ja ensimmäisen maailmansodan aikana, kun Torniosta tuli tärkeä rajanylityspaikka.

Tornio menetti varuskuntansa ja sen väkiluku alkoi kasvaa tasaisesti. Lapin sodassa, toisen maailmansodan loppupuolella, kaupunki joutui sotatapahtumien keskelle, mutta onnistui pelastamaan vanhimmat rakennuksensa. Tornio kasvoi merkittävästi, kun naapurikunnat Alatornio ja Karunki liitettiin siihen vuonna 1973.

Nykyisin Torniossa toimii muun muassa panimo ja ruostumattoman teräksen tuotantolaitos. Tekstiiliteollisuus on ollut aiemmin merkittävä työllistäjä, mutta se on kuihtunut. Tornio on myös tunnettu Lapin Kulta -oluestaan ja muista teollisuuslaitoksistaan. Kaupunki on nähty merkittävänä rajanylityspaikkana ja on kasvanut huomattavasti itsenäisyyden aikana.

Tornio on Lapin vanhin kaupunki ja sen historia on rikas, ja se jatkaa kehittymistään monipuolisena kaupunkina.

Katso myös nämä: 

Tornion kotisivut

Halvat hotellit Tornio – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=122853815