Halvat hotellit Sodankylä

Halvat hotellit Sodankylä – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Sodankylä on lappilainen matkakohde, joka tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän Lapin luontoa ja kulttuuria. Täällä voit kokea upeaa revontulien loimotusta talvisin, tutustua perinnetiloihin ja museoihin sekä nauttia laajasta valikoimasta ulkoiluaktiviteetteja, kuten vaellusta ja kalastusta.

hotellit sodankylä

Halvat hotellit Sodankylä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Sodankylä on viehättävä lappilainen matkakohde, joka sijaitsee keskellä upeaa luontoa ja tarjoaa matkailijoille monipuolisia kokemuksia. Alueen suurin vetonaula on ehdottomasti revontulien bongaus, ja Sodankylä tunnetaankin yhtenä parhaista paikoista nähdä revontulia. Talvisin voit liittyä retkille, joilla ammattitaitoiset oppaat opastavat sinut revontulien metsästykseen.

Sodankylän rikas kulttuuriperintö näkyy erilaisissa museoissa ja perinnetiloissa. Voit oppia lisää saamelaisesta kulttuurista ja Lapin historiasta näissä kulttuurikohteissa. Luonnonystäville Sodankylä tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontokokemuksiin. Voit lähteä vaellukselle Pyhä-Luoston kansallispuistoon, joka tarjoaa upeat maisemat ja hyvin hoidetut reitit. Kalastus on myös suosittu aktiviteetti Sodankylässä, ja alueen vesistöt ovat täynnä saalista odottavia kaloja.

Sodankylä on monipuolinen matkakohde ympäri vuoden, ja se houkuttelee niin luonnon ystäviä, kulttuurin harrastajia kuin revontulien metsästäjiäkin. Alueen rauhallinen ja aito tunnelma tekee siitä houkuttelevan paikan tutkia Lapin kauneutta ja historiaa.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Sodankylä

Sodankylässä on tarjolla useita hotelleja, jotka tarjoavat matkailijoille mukavia majoitusvaihtoehtoja. Hotellit vaihtelevat pienistä ja viehättävistä perheomisteisista hotelleista suurempiin ja moderneihin majoituspaikkoihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Sodankylä suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Kakslauttanen Arctic Resort

Kakslauttanen Arctic Resort tarjoaa matkailijoille monia mukavuuksia ja palveluita Lapin sydämessä. Tässä majoituspaikassa voit nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa, ja sinulle tarjotaan ilmaista omatoimista pysäköintiä. Majoituspaikassa on myös ravintola, josta voit tilata herkullisia aterioita, sekä baari/lounge rentouttavien juomahetkien viettoon. Lisäksi majoituspaikan palveluihin kuuluu kätevät vaihtoehdot, kuten kuivapesula- ja pesulapalvelut, mahdollisuus järjestää kiertoajeluja tai hankkia lippuja sekä matkatavarasäilytys. Voit rentoutua saunassa tai vuokrata polkupyörän tutkiaksesi ympäristöä.

2. Hotelli Sodankylä

Hotelli Sodankylä tarjoaa majoittujilleen miellyttävän kokemuksen Sodankylän keskustassa. Tässä hotellissa voit aloittaa päiväsi ilmaisella buffetaamiaisella ja pysyt ajan tasalla ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ansiosta. Lisäksi saat käyttöösi ilmaisen omatoimisen pysäköintimahdollisuuden, mikä helpottaa autoilijoita. Hotellissa on ravintola, josta voit tilata herkullisia aterioita, ja baari/lounge, jossa voit rentoutua ja nauttia juomista. Palveluihin kuuluu myös ilmaisia sanomalehtiä aulassa sekä kokoushuoneita niille, jotka tarvitsevat tiloja työasioille. Lisäksi voit käydä rentoutumassa saunassa.

3. Lapland Hotels Luostotunturi

Lapland Hotels Luostotunturi tarjoaa upean majoittumiskokemuksen Pyhä-Luoston kansallispuiston läheisyydessä. Majoituspaikka hemmottelee asiakkaitaan monilla mukavuuksilla, kuten ilmaisella buffetaamiaisella ja omatoimisella pysäköinnillä. Voit myös nauttia paikallisen keittiön herkuista Keloravintolassa tai rentoutua 2 sisäuima-altaassa. AmethystSpa tarjoaa rentouttavia hierontoja, ja lisäksi majoituspaikassa on kuntosali, sauna sekä mahdollisuus harrastaa hiihtoa. Lapland Hotels Luostotunturin palveluihin kuuluu myös tallelokero vastaanotossa ja neljä kokoushuonetta liikematkustajille.

4.  Santa’s Hotel Aurora & Igloos

Santa’s Hotel Aurora & Igloos tarjoaa mukavan majoittumiskokemuksen Pyhä-Luoston kansallispuiston lähellä. Majoituspaikka tarjoaa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Voit nauttia herkullisesta ateriasta majoituspaikan ravintolassa tai rentoutua baarissa/loungessa. Aamiaisbuffetti on saatavilla lisämaksusta, ja asiakkaille on tarjolla terassi, jossa voi nauttia raittiista ilmasta. Lisäksi majoituspaikassa on sauna, mikä tekee vierailustasi entistäkin rentouttavamman.

5. Wilderness Hotel Muotka & Igloos

Wilderness Hotel Muotka & Igloos tarjoaa majoitusta upeissa Lapin maisemissa Ruijanpolun lähellä. Majoituspaikassa on tarjolla ilmainen buffetaamiainen sekä ilmainen Wi-Fi-yhteys tietyissä yleisissä tiloissa. Voit myös hyödyntää ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Jos rakastat paikallista keittiötä, majoituspaikan ravintola tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja. Lisäksi voit hyödyntää kiertoajelu- tai lippupalveluita ja matkatavarasäilytystä. Majoituspaikassa on sauna, ja voit vuokrata polkupyörän tai kokeilla maastopyöräilyä.

Halvat hotellit Sodankylä – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Sodankylä nähtävyydet ja ajanviete

Sodankylä on viehättävä kohde Lapissa, joka tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonto ja maisemat houkuttelevat ulkoilmaihmisiä, ja kulttuurinnälkäiset voivat tutustua paikalliseen perinteeseen ja historiaan.

Museo-Galleria Andreas Alariesto: Museo-galleria Andreas Alariesto Sodankylässä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua suurenmoinen kuvataiteilija Andreas Alarieston monipuoliseen taiteeseen ja elämäntarinaan. Alariesto tunnetaan värikkäistä ja naivistisista maalauksistaan, jotka vievät vierailijan vanhan Lapin tunnelmaan ja romantiikkaan. Museo-galleria sijaitsee keskeisellä paikalla Sodankylän ytimestä, aivan kirkon ja poropatsaan läheisyydessä, Sodankylä-talosta.

Kakslauttanen Art Gallery: Kakslauttanen Art Gallery on taidegalleria, joka keskittyy esittelemään ensisijaisesti korkeatasoista suomalaista nykytaidetta. Galleria painottaa erityisesti lappilaista ja saamelaista nykytaidetta sekä taiteilijoita että teoksia valitessaan. Galleria avattiin marraskuussa 2017 ja tarjoaa tilaa taiteelle peräti 450 neliömetrin verran. Kakslauttanen Art Galleryssa järjestetään vaihtuvia kuratoituja näyttelyitä, jotka tuovat esille erilaisia nykytaiteen virtauksia ja taiteilijoita. Lisäksi galleriassa on pysyvä myyntikokoelma, joka esittelee suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia, kuten pienveistoksia, maalauksia, grafiikkaa ja valokuvia.

Sodankylän kotiseutumuseoSodankylän Kotiseutumuseo tarjoaa vierailleen mahdollisuuden astua ajankoneella taaksepäin ja kokea palan kadonnutta Lappia. Museo sijaitsee kävelymatkan päässä Sodankylän keskustasta, kauniilla paikalla Kitisen ja Jeesiöjoen risteyksessä. Museo on avoinna kesäkuukausina ja tarjoaa vapaa pääsyn kaikille kiinnostuneille. Kotiseutumuseo on paikka, jossa voi uppoutua Sodankylän alueen vanhan koti- ja kyläkulttuurin syvimpään olemukseen. Museo tarjoaa esineistön ja ympäristön kautta ikkunan menneiden sukupolvien elämään ja elinkeinoihin. Museon henkilökunta on paikalla opastamassa ja kertomassa mielenkiintoisia tarinoita alueen historiasta.

Tankavaaran kultakyläTankavaaran Kultakylä on monipuolinen matkailukohde Lapin sydämessä, aivan Nelostien varrella. Kultakylä tarjoaa matkailijoille ravintola-, majoitus- ja elämyspalveluita, jotka tuovat Lapin ainutlaatuisen luonnon ja kulttuurin lähelle vierailijoita. Olipa matkasi sitten kesällä tai talvella, Kultakylässä riittää aktiviteetteja ja mahdollisuuksia kokea Lapin lumoava maailma. Kultakylässä voit kokea kullanhuuhdonnan jännityksen kesällä ja talvella. Voit ottaa osaa kullanhuuhdontaan, oppia sen salat ja ehkäpä löytää pienen kultahipun omaksesi. Kaikki tarvittavat varusteet ja opastus ovat saatavilla, joten voit sukeltaa kullankaivajien maailmaan turvallisesti ja innostavasti.

Pyhä-Luoston kansallispuisto: Pyhä-Luosto, joka sijaitsee Lapin sydämessä, on yksi Suomen upeimmista kansallispuistoista, tarjoten henkeäsalpaavia maisemia ympäri vuoden. Tämä luontoparatiisi on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä, joten voit nauttia sen kauneudesta ilman suuria ponnisteluja. Pyhä-Luoston kansallispuisto käsittää Ukko-Luoston ja Pyhä-tunturit sekä niiden ympäristön. Laajojen latu- ja retkeilyreittien sekä tien avulla voit kiertää alueen ja ihailla sen upeita maisemia. Voit myös nauttia tuntureiden juurella sijaitsevien matkailukeskusten tarjoamista aktiviteeteista ja palveluista.

Sodankylän uusi kirkkoSodankylässä sijaitseva uusi kirkko kertoo paikkakunnan historiasta ja tarpeista. 1600-luvulla valmistunut vanha kirkko alkoi käydä pieneksi, kun Lapin väestö kasvoi hiljalleen 1800-luvulla. Tarve suuremmalle ja tilavammalle kirkolle oli ilmeinen. Vuonna 1852 Venäjän keisari Nikolai I hyväksyi suunnitelman uuden kirkon rakentamisesta valtion varoilla Sodankylään, ja se päätettiin rakentaa vanhan kirkon viereen.

Aktiviteetit

Porotilat ja poroajelut: Pääset tutustumaan porojen maailmaan porotilavierailulla. Voit ruokkia poroja, valokuvata niitä ja oppia poronhoidosta.

Moottorikelkkailu: Sodankylä tarjoaa upeita moottorikelkkareittejä, kuten Oratunturi, Tankavaara ja Luosto. Voit vuokrata kelkan tai liittyä kelkkasafarille.

Lumikenkäily: Sodankylän kansallispuistoista löydät upeat lumikenkäilymaisemat. Seuraa merkittyjä reittejä ja koe kesän kauneus.

Koiravaljakkoajelu: Talvisissa maisemissa voit ihailla kauneutta koiravaljakon kyydissä.

Hiihto & luistelu: Lähde hiihtämään tai luistelemaan Sodankylän monille laduille ja jäille. Vapautta kaipaaville on tarjolla umpihankihiihtoa.

Kylpylä: Päätä ulkoilupäivä rentouttavasti Ametistikylpylässä. Uskotaan, että ametisti hoitaa sekä kehoa että mieltä.

Avantouinti: Kokeile virkistävää avantouintia ja rentoudu savusaunassa. Avantouinnilla on myös terveyshyötyjä.

Ametistit: Sodankylässä sijaitsee Euroopan ainoa ympärivuotisesti toimiva ametistikaivos. Ametistilla uskotaan olevan voimakkaita vaikutuksia.

Kullanhuuhdonta: Kokeile kulta-alueen valloittamista kullanhuuhdonnan parissa. Saatat löytää oman aarteesi

Frisbeegolf: Pelaa frisbeegolfia Kommattivaaran ja Luostotunturin rinteillä.

Melonta ja suppailu: Koe Sodankylän erämaiset joet ja suot meloen tai suppailen.

Vaeltaminen ja retkeily: Koe Lapin luonto järven rannalla, päiväretkellä tai pitkällä erämaavaelluksella.

Lintubongaus: Voit nähdä upeita lintuja Sodankylässä ja bongata niitä lintutorneilta

sodankylä nähtävyydet
By WikiCraft - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2663316

Tapahtumia

Sodankylän elokuvajuhlat

Sodankylän elokuvajuhlat, tunnettu myös nimellä Midnight Sun Film Festival, ovat elokuvafestivaali, joka perustettiin vuonna 1986 Sodankylän kunnan sekä suomalaisten elokuvantekijöiden Anssi Mänttärin ja Aki sekä Mika Kaurismäen yhteistyönä. Peter von Bagh toimi festivaalijohtajana alusta alkaen, kunnes hänen kuolemaansa saakka. Hänen seuraajanaan on toiminut Timo Malmi.

Tämä festivaali on erityinen siinä mielessä, että siellä esitetään elokuvia ympäri vuorokauden, ja se järjestetään yleensä kesäkuun puolivälissä, jolloin Sodankylässä koetaan yöttömän yön aika. Tämä kesän juhla on houkutellut kansainvälistä huomiota ainutlaatuisen tunnelmansa ja ohjelmistonsa vuoksi, johon kuuluu esimerkiksi mykkäelokuvien säestäminen orkesterin toimesta. Vuosien varrella festivaalilla on vieraillut useita merkittäviä kansainvälisiä elokuvantekijöitä, kuten Carlos Saura vuonna 2017, Milos Forman vuonna 2008 ja Francis Ford Coppola vuonna 2002.

Sodankylän historiaa

Sodankylä siirtyi kunnallishallintoon yli vuosisata sitten, tarkemmin ottaen vuonna 1893, mutta tämä siirtymä ei tapahtunut noin vain. Se oli kuin vanhan viinin kypsyttelyä, joka vaati aikaa ja kärsivällisyyttä.

Historiaa leimasivat Sodankylässä päättäväiset paikalliset isännät, jotka pitivät kiinni vanhasta järjestelmästään. He vastustivat muutosta ja venyttivät siirtymää uuteen kunnalliseen hallintoon uskomattomat 51 vuotta.

Jo 1300-luvulla Ruotsi-Suomen alueella oli monenlaista itsehallintoa, joka tapahtui käräjäoikeuksien, kaupunkien, kylien ja pitäjien kautta. Käräjät olivat tärkeitä, ja niihin osallistuivat suvun päämiehet ja kylien isännät. Samaan aikaan pitäjänkokoukset, joita seurakunnat ylläpitivät, alkoivat saada merkitystä.

1500- ja 1600-luvuilla isäntien hallitsema käräjäoikeus alkoi muuttua ja sulautua pitäjänkokouksiin. Nämä pitäjänkokoukset olivat avoimia kaikille pitäjän veronmaksajille, ei vain tilojen isännille. Vuonna 1634, lain voimalla, pitäjänkokousten roolia vahvistettiin entisestään, ja niistä tuli tärkein päätöksentekoelin aluehallinnossa. Sodankylässä vanha käräjäoikeus isäntineen pysyi uudesta laista huolimatta paikallishallinnon ylimpänä päättävänä elimenä jopa yli sadan vuoden ajan.

Vuonna 1764 pidettiin Sodankylän ensimmäinen pitäjänkokous, ja se toimi edelläkävijänä uudenlaisen pitäjän itsehallinnon kehittämisessä. Vuonna 1863, Helsingin valtiopäivillä, annettiin uusi kunnallishallintolaki, joka astui voimaan koko Suomessa vuonna 1865. Tämä laki lopetti pitäjänkokoukset ja toi tilalle kuntakokoukset ja kunnallislautakunnat. Muutokselle annettiin aikaa kolme vuotta kaikkialla paitsi Lapissa, jossa siirtymäaika määrättiin noin kymmeneksi vuodeksi. Sodankylä oli yksi viimeisistä Suomen pitäjistä, jotka vastustivat uutta kunnallislakia.

Vuonna 1892 Oulun kuvernööri lähetti tiukan kirjeen Sodankylään, vaatien siirtymistä uuteen kunnalliseen hallintoon. 24.6.1892 Sodankylässä päätettiin viimein taipua ja aloittaa uuden järjestelmän, kuntakokousten ja kunnallislautakuntien, käyttöönotto vuoden 1893 alusta lähtien. Tämä päätös merkitsi uuden aikakauden alkua Sodankylän paikallishallinnossa.

27.3.1916 valittiin Sodankylän ensimmäinen kunnanvaltuusto, ja 20.6.1916 pidettiin ensimmäinen kunnanvaltuuston kokous. Tämä tapahtui 51 vuotta sen jälkeen, kun kunnallishallintolaki oli tullut voimaan koko Suomessa.

Vuonna 1917 Savukoski ja Pelkosenniemi eriytyivät omiksi kunnikseen Sodankylästä. Vuonna 1919 kuntien itsehallinto vahvistettiin itsenäisen Suomen hallitusmuodossa. Lopullinen siirtymä itsenäisen Suomen hallitusmuodon mukaiseen kunnallishallintoon Sodankylässä toteutui vasta vuonna 1949, kun kunnallislautakunnan toiminta lakkautettiin, ja 10.1.1949 kokoontui Sodankylän ensimmäinen kunnanhallitus, jonka puheenjohtajana toimi Akseli Paarma.

Katso myös nämä: 

Sodankylän kotisivut

Halvat hotellit Sodankylä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

sodankylä vaakuna
Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=614904