Halvat hotellit Rovaniemi

Halvat hotellit Rovaniemi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Rovaniemi on lumoava matkakohde Lapissa, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea napapiirin taikaa, vierailla Joulupukin virallisessa kotipaikassa, ja nauttia upeasta luonnosta, joka muuttuu vuodenaikojen mukaan.

 

halvat hotellit rovaniemi

Halvat hotellit Rovaniemi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Rovaniemi on Lapin pääkaupunki ja yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista. Kaupunki sijaitsee napapiirin tuntumassa, mikä tekee siitä erityisen houkuttelevan vierailukohteen. Monet matkailijat saapuvat Rovaniemelle tutustuakseen Joulupukin viralliseen kotiin, Joulupukin Pajakylään, joka on vuoden ympäri avoinna oleva vierailukohde. Siellä voit tavata Joulupukin, lähettää joulukortteja eri puolille maailmaa, ja nauttia jouluisesta tunnelmasta riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta vierailet.

Rovaniemi tarjoaa myös upeita luontoelämyksiä ympäri vuoden. Talvisin voit harrastaa hiihtoa, moottorikelkkailua ja kokea lumoavat revontulet, kun taas kesäisin voit nauttia auringonpaisteesta ja vierailla kauniissa kansallispuistoissa ja erämaissa. Rovaniemi on myös hyvä tukikohta retkille ja seikkailuille Lapin upeassa luonnossa.

Kaupunki tarjoaa monia muita aktiviteetteja, kuten poroajeluja, husky-safareita, ja mahdollisuuden oppia paikallisesta saamelaiskulttuurista. Rovaniemi on ainutlaatuinen yhdistelmä kaunista luontoa, kulttuurillisia elämyksiä ja Joulupukin taikaa, ja se houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa ympäri vuoden.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Rovaniemi

Rovaniemi tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja matkustustarpeisiin. Kaupungissa on niin perinteisiä hotelleja keskustassa kuin lomamökkejä ja huoneistoja luonnonläheisissä ympäristöissä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Rovaniemen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Arctic City Hotel

Arctic City Hotel Rovaniemellä on saanut kiittävää palautetta erityisesti avuliaasta henkilökunnastaan. Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla, lyhyen kävelymatkan päässä Sampokeskus Shopping Centeristä. Asiakkaille tarjotaan monia mukavuuksia, kuten ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja ilmaista omatoimista pysäköintiä. Hotellissa on myös ravintola, jossa voit nauttia aterioista, sekä baari/lounge rentoutumiseen.

2. Santa Claus Holiday Village

Santa Claus Holiday Village on saanut erinomaista palautetta erityisesti ilmaisesta aamiaisestaan. Tämä majoituspaikka sijaitsee kätevästi ostoskeskuksen yhteydessä, ja Joulupukin kylä on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Asiakkaille tarjotaan monia mukavuuksia, kuten ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja maksuton omatoiminen pysäköinti. Tämä vuonna 2012 rakennettu 3 tähden huoneistohotelli tarjoaa 144 huoneistoa, joista jokaisessa on keittonurkkaus, televisio ja jääkaappi. Voit nauttia ilmaisesta buffetaamiaisesta päivittäin ja hyödyntää ilmaista Wi-Fi-yhteyttä.

3. Santa’s hotel Santa Claus

Santa’s Hotel Santa Claus Rovaniemellä on loistavalla sijainnilla, aivan Lordi-aukion läheisyydessä, ja Sampokeskus Shopping Centerin kävelyetäisyydellä. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen käteviä mukavuuksia, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja kaksi ravintolaa sekä baarin. Lemmikkejä matkassa oleville Santa’s Hotel Santa Claus tarjoaa erityispalveluja, kuten ruoka- ja vesikulhot lemmikeille.

4. Arctic Light Hotel

Arctic Light Hotel Rovaniemellä on saanut kiittävää palautetta erityisesti ilmaisesta buffetaamiaisestaan. Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla, vain lyhyen kävelymatkan päässä Lordi-aukiosta ja Sampokeskus Shopping Centeristä. Asiakkaille tarjotaan monia mukavuuksia, kuten ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja maksuton omatoiminen pysäköinti. Hotellissa on myös ravintola, jossa voit tilata ruokaa, sekä baari/lounge rentoutumiseen. Arctic Light Hotel tarjoaa lisäksi käteviä palveluita, kuten kuivapesula- ja pesulapalvelut, concierge-palvelu ja mahdollisuuden järjestää kiertoajeluita ja hankkia lippuja paikallisiin nähtävyyksiin.

5. Santa’s Igloos Arctic Circle

Santa’s Igloos Arctic Circle Rovaniemellä on ainutlaatuinen majoitusvaihtoehto, joka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Joulupukin kylästä. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen ilmaisen paikallisen aamiaisen päivittäin, lisäksi asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa ja maksuttomasta omatoimisesta pysäköinnistä.

Halvat hotellit Rovaniemi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Rovaniemi nähtävyydet ja ajanviete

Rovaniemi tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka tekevät vierailusta ikimuistoisen. Kaupunki on tunnettu erityisesti Joulupukin virallisena kotikaupunkina, ja Joulupukin kylä on yksi suosituimmista matkailukohteista. Lisäksi Rovaniemeltä löytyy upea luonto ja mahdollisuudet erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten hiihtoon, vaellukseen, ja revontulien bongaukseen.

Joulupukin Pajakylä: Joulupukin Pajakylä sijaitsee Rovaniemellä, joka on Joulupukin virallinen kotikaupunki. Täällä voit kokea joulun taian joka päivä ympäri vuoden. Joulupukki on pitänyt Lappia kotiseutunaan vuosisatojen ajan, ja Napapiiri on erityisen tärkeä paikka monille joulun salaisuuksille. Joulupukin Pajakylä on koko perheen kohde, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Tervetuloa ikimuistoiselle vierailulle ja nauttimaan joulun taikaa ympäri vuoden.

Kulttuuritalo Korundi: Kulttuuritalo Korundi toimii kahden merkittävän taideorganisaation, Lapin kamariorkesterin ja Rovaniemen taidemuseon, ytimenä. Lisäksi talon tiloja vuokrataan eri tapahtumien järjestämiseen. Kulttuuritalo Korundi sai alkunsa vuonna 1933 valmistuneesta postiautovarikosta, ja se laajeni vuosien 2009 ja 2010 remonttien myötä. 

Tiedekeskus Pilke: Tiedekeskus Pilke tarjoaa elämyksellisen ja vuorovaikutteisen kokemuksen kaikenikäisille, olitpa sitten työ-, opiskelu- tai lomamatkalla. Tiedekeskuksen näyttely keskittyy pohjoisten metsien kestävään käyttöön sekä metsän monipuolisiin tarjontoihin, tuotteisiin ja hyödykkeisiin. Pilke antaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua metsän maailmaan nykyhetkessä ja valoisassa tulevaisuudessa. Lisäksi Pilke tarjoaa mahdollisuuden jakaa kokemuksiaan ja kuviaan muiden Pilke-ystävien kanssa PuuTuben avulla, ja Pilke-tiedekeskusmyymälässä voi hankkia metsäaiheisia tuotteita kaikille aisteille.

Santa Park: Vuonna 1998 avattu Santa Park on poikkeuksellinen elämyspuisto, joka keskittyy täysin jouluteemaan ja sijaitsee Rovaniemellä, aivan napapiirin tuntumassa. Tämä tunnelmallinen satumaailma sijaitsee 50 metrin syvyydessä suuressa luolassa. Santa Park tarjoaa vierailijoilleen monia jouluisia elämyksiä, kuten vaikuttavan show’n, vierailun Joulupukin työhuoneeseen, piparkakkujen leivontaa Piparilassa, rekiretkiä, Tonttukoulun, Puuhariihi-toiminnan ja mahdollisuuden käydä SantaParkin omassa Postitoimistossa. Santa Parkin vieressä toimii myös Joulupukin kylä, joka täydentää joulun taikaa alueella.

Arktikum: Arktikum Rovaniemellä on monipuolinen kulttuuri- ja tiedekeskus, joka kertoo tarinaa pohjoisista alueista. Se toimii museona, tiedekeskuksena, nähtävyytenä ja kongressitalona. Arktikumin näyttelyt tarjoavat vieraille mahdollisuuden seikkailuun Suomen Lapissa ja arktisilla alueilla. Ne kattavat Lapin historian esihistoriasta aina 1970-luvulle asti ja esittelevät ajantasaisen arktisen tutkimuksen. Sijaintinsa puolesta Arktikum tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Lapin kulttuuriin ja arktiseen tietoon, aivan Rovaniemen keskustan pohjoispuolella, napapiirin tuntumassa.

Rovaniemen taidemuseo: Rovaniemen taidemuseo keskittyy suomalaiseen nykytaiteeseen, pohjoiseen taiteeseen, alkuperäiskansojen taiteeseen sekä yhteisö- ja ympäristötaiteeseen. Vuosittainen näyttelyohjelma esittelee lappilaisia taiteilijoita, Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmaa, kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Museo toimii tiiviissä yhteistyössä Lapin yliopiston ja monikulttuurisen yhteisönsä kanssa, painottaen taiteen, tieteen, kulttuurin ja yhteiskunnan vuorovaikutusta. Museon tilat, vanha postiautovarikko, muutetaan parhaillaan kulttuuritalo Korundiksi, joka tulee kotiuttamaan Rovaniemen taidemuseon ja Lapin kamariorkesterin vuoden 2011 aikana.

Lapin metsämuseo: Lapin metsämuseo on ainutlaatuinen kulttuuriperinnön vaalija, joka keskittyy Lapin metsätyön historiaan. Se tallentaa, tutkii, ylläpitää ja esittää Lapin metsähistoriaan liittyvää aineistoa. Museo on erityinen siinä mielessä, että se on maailman ainoa museo, joka on omistautunut Lapin metsätyön historian dokumentointiin ja säilyttämiseen. Museo on pääosin avoinna kesäisin, mutta tarjoaa myös tilauksesta opastettuja kierroksia museon aukioloaikojen ulkopuolella. Se esittelee Lapin historiaa esineiden ja rakennusten kautta, ja museon kokoelmiin kuuluu runsaasti esineistöä, joita voi tutkia ja rakennuksia, joihin voi tutustua.

Rovaniemen kirkkoRovaniemen nykyinen kirkko valmistui vuonna 1950, ja sen suunnitteli arkkitehti Bertel Liljequist. Edellinen kirkko tuhoutui täysin Lapin sodassa vuonna 1944. Kirkon alttariseinää hallitsee vaikuttava, 14 metriä korkea alttarifresko nimeltä ”Elämän lähde”, jonka professori Lennart Segerstråle toteutti vuonna 1951. Fresko kuvaa ihmisen sydäntä, jossa hyvä ja paha taistelevat keskenään. Kirkossa on istumapaikkoja yhteensä 850.

Aktiviteetit

Revontulien tarkkailu: Rovaniemi on erinomainen paikka nähdä revontulia.. Voit liittyä revontulikierrokselle ja ihailla revontulien taikaa.

Husky- ja poroajelut: Voit kokea perinteisen Lapin kulkumuodon ja osallistua husky- tai poroajeluille. Se on mahtavaa ja autenttista Lapin elämää.

Moottorikelkkasafarit: Moottorikelkkailu on suosittu talviaktiviteetti Rovaniemellä. Voit osallistua erilaisille safareille ja tutkia lumisia metsiä ja järvimaisemia.

Lumikenkäily: Rauhallinen ja ekologinen tapa tutkia Lapin talvimaisemia on lumikenkäily. Ohjatut lumikenkäretket tarjoavat upeita luontoelämyksiä.

Ranua eläinpuisto: Lyhyen matkan päässä Rovaniemeltä sijaitsee Ranua eläinpuisto, jossa voit nähdä monia Arktiksen eläimiä, kuten jääkarhuja ja poroja.

Kalastus: Rovaniemellä on monia jokia ja järviä, joten kalastus on suosittu aktiviteetti. Voit kokeilla onneasi jäällä talvella tai veneillä kesällä.

Kulttuurikohteet: Vierailu kulttuurikohteissa, kuten Arktikum-museossa ja Pilke tiedekeskuksessa, tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää Lapin historiasta ja luonnosta.

Melonta: Kesäisin voit kokeilla melontaa Rovaniemen lukuisilla vesistöillä. Se tarjoaa rauhallisen tavan nauttia luonnosta.

Golf: Rovaniemi tarjoaa myös mahdollisuuden pelata golfia kesäisin. Alueella on useita golfkenttiä, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneille pelaajille.

By Francisco M. Marzoa Alonso - Oma teos, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1210941
Rovaniemi historiaa

Rovaniemen asutuksen historia on pitkä ja monipuolinen. Alueella on ollut ihmisiä jo kivikaudella noin 8 000 vuotta sitten. Mielenkiintoinen löytö on noin 8 000 vuotta vanha mäntypuinen hirvenpää, joka on Suomen vanhin löydetty puuveistos ja saattaa olla toiminut aluksen keulakuvana kivikaudella. Alueella on tehty muitakin merkittäviä arkeologisia löytöjä, kuten tuuraita, kaapimia ja keihäänkärkiä.

Kivikaudella asukkaat elivät pääasiassa metsästyksellä ja kalastuksella. Hirvi ja peura olivat tärkeitä saaliita, ja meren muuttuessa suolaiseksi hylkeet ja lohi tulivat merkittäviksi ravinnonlähteiksi. Pronssiesineet saapuivat alueelle noin 1300–1000 eaa., ja maanviljelys alkoi levitä alueelle noin vuosina 750–530 eaa. Kivikauden jälkeen myös metallinvalmistus alkoi alueella rautaesiintymien hyödyntämisen myötä. Kiinteä talonpoikaisasutus alkoi kehittyä 1100–1200-luvuilla. Alueelle muutti ihmisiä eri puolilta Suomea ja myös ulkomailta, mikä johti monipuolisen murteen ja kulttuurisen sekoituksen syntyyn.

Rovaniemi kuului aluksi Kemin seurakuntaan ja alueella ei ollut pitkään aikaan kirkkoa. Ensimmäinen kirkko rakennettiin vuosina 1605–1611. Rovaniemi sai ensimmäisen kappalaisensa 1630-luvulla. Rovaniemen alueen nimenä oli aluksi Korkala, mutta se vaihtui myöhemmin Rovaniemeksi.

Saksalaisten varuskuntaa toimi Rovaniemellä toisen maailmansodan aikana, ja he vetäytyivät jättäen kaupungin tuhoutuneena. Jälleenrakentaminen alkoi pian sodan päätyttyä, ja kaupunki palasi uuteen kukoistukseen. Alvar Aalto suunnitteli uuden keskustan, joka vahvisti kaupungin modernia ilmettä.

Talous Rovaniemellä muuttui 1960-luvulla, kun maatalouspolitiikka ja metsätöiden koneellistuminen vaikuttivat muuttoliikkeeseen. Monet maaseudun asukkaat siirtyivät Etelä-Suomen kaupunkeihin ja Ruotsiin, ja Rovaniemi sai uutta väestöä palvelualojen kasvun myötä. Uitto, joka oli aiemmin tärkeä talouden ala, päättyi vuonna 1991.

Katso myös nämä: 

Rovaniemen kotisivut

Halvat hotellit Rovaniemi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

rovaniemen kirkko
By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=124415626