Halvat hotellit Riihimäki

Halvat hotellit Riihimäki  – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Riihimäki on viehättävä kaupunki Etelä-Suomessa, joka tarjoaa monipuolisia matkailumahdollisuuksia. Kaupunki tunnetaan erityisesti Riihimäen lasimuseosta ja hienoista ulkoilualueistaan, kuten Seminaarinmäen puistosta ja Riihimäen eläinpuistosta.

halvat hotellit riihimäki

Halvat hotellit Riihimäki – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Riihimäki on kaupunki Etelä-Suomessa, joka sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Helsingistä. Se on tunnettu monista mielenkiintoisista matkailukohteistaan ja tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta sekä kulttuurista. Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Suomen Lasimuseo, joka esittelee suomalaista lasitaidetta ja lasinvalmistuksen historiaa. Museossa voit ihailla upeita lasiesineitä ja oppia lisää tämän käsityötaiteen perinteestä.

Riihimäellä on myös paljon kauniita ulkoilualueita,  jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia rentoutua luonnon keskellä. Riihimäellä on tarjolla upeita luontopolkuja, jotka tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin kauniiseen ympäristöön ja luontoon. Kaupunki ylläpitää näitä polkuja huolellisesti, ja ne tarjoavat erinomaisen tilaisuuden ulkoiluun ja luonnon havainnointiin. 

Kaupungin keskusta-alueella on runsaasti ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita, joissa voit maistella paikallisia herkkuja. Riihimäki tarjoaa myös kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, joten vieraillessasi kaupungissa voit kokea paikallisen taiteen ja kulttuurin monipuolisesti. Riippumatta siitä, oletko kiinnostunut historiasta, luonnosta vai nykypäivän elämyksistä, Riihimäellä riittää nähtävää ja koettavaa matkailijoille

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Riihimäellä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Riihimäki

Riihimäki tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoituspaikkoja eri hintaluokissa ja tyyleissä. Kaupungissa on vaihtoehtoja niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin. Voit valita perinteisen hotellin, viehättävän boutique-hotellin, motellin tai vaikkapa Airbnb-majoituksen. Alta löydät muutamia esimerkkejä Riihimäen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Teatterihotelli Riihimäki

’teatterihotelli Riihimäki on yksityinen hotelli, joka sijaitsee erinomaisella paikalla Riihimäen keskustassa. Hotellissa tarjotaan viihtyisiä huoneita, hyvät kokoustilat ja tilava ravintola asiakkaiden käyttöön.

2. Hotel Seurahuone Riihimäki

Finlandia Hotel Seurahuone on viihtyisä hotelli, joka sijaitsee Riihimäen keskustassa. Hotellissa on lisäksi ravintola, pubi ja yökerho, jotka tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja asiakkaiden viihtyvyyden takaamiseksi.

3. Hiisi Homes Riihimäki

Tämä huoneistohotelli sijaitsee kätevästi lähellä Riihimäen kaupunginmuseota ja tarjoaa vierailleen monia mukavuuksia. Asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa sekä maksuttomasta omatoimisesta pysäköinnistä. Huoneistossa on hyvin varusteltu keittiö, pyykinpesukone ja viihtyisä olohuone.

4. Loma-asunto Petsamo

Petsamo Apartment on viehättävä yksityisasunto Riihimäen keskustan läheisyydessä. Se tarjoaa mukavan majoitusvaihtoehdon vierailijoille, jotka haluavat tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tämä yksityinen huoneisto sijaitsee asuintalon yläkerrassa ja siinä on oma sisäänkäynti sekä valoisat kattoikkunat. Asiakkailla on käytössään ilmainen WiFi ja yksityinen pysäköintimahdollisuus.

Halvat hotellit Riihimäki – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Riihimäki nähtävyydet ja ajanviete

Riihimäki on viehättävä kaupunki, joka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Kaupungissa voi tutustua kulttuurihistoriallisiin kohteisiin, nauttia luonnon kauneudesta, sekä vierailla erilaisissa museoissa ja taidegallerioissa. Alta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä ja ajanviettomahdollisuuksia Riihimäellä.

Suomen lasimuseo: Suomen lasimuseo on valtakunnallinen vastuumuseo, joka sijaitsee Riihimäellä. Museo keskittyy laajasti lasinvalmistukseen, lasiteollisuuteen ja lasitaiteen historiaan. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua lasin kiehtovaan maailmaan ja sen merkitykseen Suomen teollisuuden ja taiteen historiassa.

Rautatienpuisto: Rautatienpuisto Riihimäellä on alue, joka sijaitsee rautatieaseman ja kaupungin keskustan välissä. Alueella oli aiemmin rautatieläisten asuinalue, ja siellä oli myös muita toimintoja, kuten Paloheimon konttoritiloja. Monet alueen rakennuksista ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita, ja niitä on suojeltu.

Hyttikortteli: Hyttikortteli on historiallinen asuinalue Riihimäellä, joka liittyy Riihimäen Lasi Oy:n historiaan. Lasitehdas aloitti toimintansa kaupungissa vuonna 1910 ja rakensi työntekijöilleen Hyttikorttelin asuinalueen. Tämä alue oli arvokas lisä lasitehtaan työntekijöiden ja heidän perheidensä elämässä.

Vesilinna: Vesilinna Riihimäellä on arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelema rakennus, joka valmistui vuonna 1952. Tämä rakennus on erityinen paitsi vesitornina myös näkötornina. Vesilinnassa on ylätasanteella sijaitseva kahvila nimeltään Café bar Torni.

Keskuskirkko: Riihimäen Keskuskirkko on historiallinen kirkkorakennus, joka sijaitsee Riihimäen keskustassa. Kirkko valmistui vuonna 1905, ja siellä on istumapaikkoja 630 hengelle. Alkuperäiset piirustukset ovat peräisin arkkitehtitoimisto Nyström-Petrelius-Penttilältä.

Riihimäen taidemuseo: Riihimäen taidemuseo on elävä ja innostava kohtaamispaikka Riihimäen keskustassa. Museon kokoelma tarjoaa mielenkiintoisen näkymän Suomen taiteen kehitykseen 1900-luvun alkupuolella vaikuttaneiden taiteilijoiden töihin. 

Riuttan perheliikuntakeskus: Riuttan perheliikuntakeskus Riuttassa tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kuntoiluun ja ulkoiluun. Voit kokeilla frisbeegolfia, haastaa itsesi kiipeämällä 141 askeleen kuntoportaat tai nauttia maastopyöräilystä kauniissa ympäristössä. Täällä on aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenikäisille ja kuntoisille liikkujille.

JPJ liikuntakeskus: JPJ Liikuntakeskus Riihimäellä tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, aina tenniksestä pingikseen. Tämä monipuolinen liikuntapaikka tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin liikuntaharrastuksiin ja aktiviteetteihin.

By Mikkoau - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62355878
Riihimäen historiaa

Riihimäen alue paljastui veden alta Yoldiameren aikana noin 10 200–9 500 vuotta sitten. Alueella sijaitsi Silmäkenevan suo- ja peltoalue, joka kivikaudella oli järvi. Tämä järvi katosi maaperän kohoamisen seurauksena, ja sen paikalle syntyi nykyinen Riihimäen alue. Järvi ulottui Arolammilta nykyisen keskustan alueelle, ja merenranta oli kivikaudella nykyisen Vantaan kaupungin kohdalla. Silmäkeneva oli noin 30–40 km:n etäisyydellä merestä, yhdistyen siihen nykyisin Vantaanjokena tunnetun vesistön kautta. Järvi muuttui suoksi noin 500-luvulle mennessä, ja sen entisiltä rannoilta on löydetty useita kivikautisia asuinpaikkoja, jotka ovat peräisin lähes 9 000 vuoden takaa.

Varhaisimmat pysyvät asukkaat saapuivat Riihimäen seudulle arviolta 1200-luvulla, ja maanviljely alkoi alueella viimeistään 1400-luvulla. Riihimäen kylistä, kuten Ryttylä, Kara, Arolampi, Hiivola ja Herajoki, mainitaan jo 1500-luvulla peräisin olevissa veroluetteloissa. Alue oli alun perin suomaata, ja maanviljelymahdollisuudet olivat rajoitettuja. Asutus keskittyi alueille, joissa vilja kasvoi helposti ja karja kykeni liikkumaan vaivattomasti. Riihimäen nykyinen alue oli kylien takamaata, jota hallitsi suuri suo. Se oli paikoin vetistä lettoa, paikoin aukeaa nevaa ja kitukasvuista rämettä tai kuusivaltaista korpea.

Riihimäki sai merkittävän aseman Suomen rautatieverkossa, kun Helsinki-Hämeenlinna-radan ensimmäinen osuus avattiin liikenteelle vuonna 1869. Riihimäelle perustettiin rautatieasema, ja siitä tuli Suomen ensimmäinen risteysasema, mikä teki siitä tärkeän kauttakulkupaikan. Riihimäki kasvoi nopeasti, ja se sai kaupunkioikeudet vuonna 1960. Kaupunki kehittyi edelleen teollisuuspaikkakuntana, ja erilaisia asuinalueita rakennettiin lisää.

Riihimäki koki talvisodan pommituksia, mutta selvisi jatkosodasta ilman suuria vaurioita. Kaupunkiin asutettiin sodan jälkeen siirtolaisia, ja uusia asuinalueita ja teollisuusalueita rakennettiin aktiivisesti. 1950-luvulla rakennettiin muun muassa valtatie 3, joka paransi liikenneyhteyksiä Helsinkiin ja Tampereelle. Riihimäki on säilyttänyt asemansa merkittävänä rautatiekaupunkina ja on jatkuvasti kehittynyt monipuoliseksi ja kasvavaksi kaupungiksi.

Katso myös nämä: 

Riihimäen kotisivut

Halvat hotellit Riihimäki – Vertaa hotellit sivustomme kautta