Halvat hotellit Ranua

Halvat hotellit Ranua – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Ranua on viehättävä matkakohde, joka tunnetaan erityisesti Ranua eläinpuistostaan, jossa voi tutustua arktisiin eläimiin, kuten jääkarhuihin ja poroihin. Lisäksi Ranua tarjoaa mahdollisuuden nauttia Lapin luonnosta ja talviaktiviteeteista, kuten hiihdosta ja revontulien bongauksesta.

hotellit ranua

Halvat hotellit Ranua – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Ranua on kaunis matkakohde Lapissa, joka sijaitsee noin 80 kilometriä etelään Rovaniemestä. Sen tunnetuin vetonaula on Ranua eläinpuisto, joka on yksi Suomen suurimmista ja kattavimmista eläinpuistoista. Puisto tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nähdä laajan kirjon arktisia eläimiä, kuten poroja, ja monia muita lajeja. Eläinpuiston alueella on myös mahdollista liikkua luontopoluilla ja ihailla Lapin upeaa luontoa.

Ranua on houkutteleva kohde ympäri vuoden. Talvisin vierailijat voivat nauttia hiihdosta ja talviaktiviteeteista, kun taas kesäisin alueella voi retkeillä ja kalastaa. Ranuan ympäristö tarjoaa myös upeat mahdollisuudet revontulien bongaukseen, mikä tekee siitä suositun paikan revontulimatkailun harrastajille.

Ranua tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Lapin luonto ja villieläimet sekä nauttia rauhallisesta ja kauniista ympäristöstä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Ranua

Ranua tarjoaa useita majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa, mukaan lukien hotellit, motellit, lomakyliä ja mökkimajoitusta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Ranuan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Arctic guesthouse & Igloos

Arctic Guesthouse & Igloos on majoituspaikka Ranualla, joka tarjoaa vierailleen monipuolisia palveluita. Majoituspaikan etuja ovat ilmainen aamiainen, Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa ja omatoiminen pysäköinti. Voit nauttia ruoasta kahvilassa ja ravintolassa, ja paikasta löytyy myös terassi sekä yksityinen ranta. Lisäksi Arctic Guesthouse & Igloos sijaitsee lähellä Ranuan pappila- ja pitäjämuseota ja Ranua Zoo -eläinpuistoa, mikä tekee siitä kätevän valinnan alueen nähtävyyksien läheisyydessä liikkuville matkailijoille.

2. Holiday Village Gulo Gulo

Tämä huoneistohotelli on ihanteellinen valinta matkailijoille, jotka suunnittelevat vierailua Ranua Zoo -eläinpuistoon. Hotelli tarjoaa 3,5 tähden mukavuudet ja sijaitsee vain kävelymatkan päässä nähtävyydestä. 30 huoneiston joukosta voit valita mieleisesi, ja jokaisessa huoneistossa on keittiö, ilmainen Wi-Fi, sekä takka, joka luo viihtyisän tunnelman. Lisäksi majoituspaikan palveluihin kuuluvat muun muassa ravintola, business center ja leikkikenttä. Tarvittaessa voit myös hyödyntää lentokenttäkuljetuspalvelua ja alueellisia kuljetuksia, jotka ovat saatavilla lisämaksusta.

3. Ranua Resort Arctic Igloos

Ranua Resort Arctic Igloos on eksklusiivinen valinta, sijaiten lähellä Ranuan kirkkoa ja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin on lyhyt matka. Tässä 4,5 tähden huvilassa on tarjolla 20 huolella suunniteltua huvilaa, jotka ovat ilmastoituja ja varustettu keittiöillä, ruokailualueilla ja jääkaapeilla. Majoituksen hintaan sisältyy herkullinen mukaan otettava aamiainen, ja voit nauttia ilmaisesta Wi-Fi:stä sekä käyttää ilmaista omatoimista pysäköintiä. Lisäksi voit rentoutua huvilan kahvilassa, ravintolassa ja baari/loungessa, ja majoituspaikan tarjoamiin palveluihin kuuluvat concierge-palvelu ja matkatavarasäilytys.

4. Villa Havula

Tämä huvila on ihanteellinen valinta, sijaiten kävelymatkan päässä Ranua Zoosta. Majoituspaikka tarjoaa käytettävissäsi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja pyykinpesutilat. Huvilassa on 4 tähteä ja tarjolla on 4 huvilaa, joissa voit nauttia ilmaisesta Wi-Fi:stä ja hyödyntää täysin varustettua keittiötä.

5. The Elegant Haistila

Tämä huvila tarjoaa monipuolisia mukavuuksia, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, omatoimisen pysäköinnin ja porealtaan. Huvila itsessään tarjoaa viihtyisät oleskelutilat, mukaan lukien keittiön, pyykinpesukoneen ja kaksi kylpyhuonetta. Lisäksi voit nauttia ilmaisesta Wi-Fi:stä ja hyödyntää majoituspaikan tarjoamia palveluita, kuten lastenvahtipalvelua ja kiertoajelu- tai lippupalvelua. Alueelta löytyy myös sauna, leikkikenttä ja mahdollisuus vuokrata polkupyöriä. Majoitus sijaitsee noin 12 minuutin ajomatkan päässä Ranua Zoolta.

Halvat hotellit Ranua – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Ranua nähtävyydet ja ajanviete

Ranua tarjoaa vierailleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Luontoon ja eläimiin liittyvät kohteet ovat vahvasti esillä, ja alueen monipuolinen luonto tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Lisäksi kulttuuri ja paikalliset perinteet ovat näkyvästi esillä eri kohteissa ja tapahtumissa.

Ranuan eläinpuistoRanua Wildlife Park on Suomen pohjoisin eläinpuisto, jossa vieraat voivat tutustua yli 50 eri eläinlajiin ympäri vuoden. Puistossa asustelee monia arktisen alueen eläimiä, kuten jääkarhuja, manuleita ja lukuisia lintulajeja. Ranuan eläinpuistossa on myös myymälöitä, majoitus- ja ravintolapalveluita sekä ohjelmapalveluita, jotka täydentävät vierailun kokemusta. Yksi eläinpuiston erityispiirteistä on Suomen ainoa jääkarhu, joka symboloi Ranuan kunnan ilmasto-ohjelman tavoitteita. Ranua panostaa kestävään luonnonvarojen käyttöön kaikessa toiminnassaan.

Ranuan pappila ja pitäjämuseo: Pappila- ja pitäjämuseo Ranualla on mielenkiintoinen paikka, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua maaseutupappilan elämään 1930-40-luvuilla. Pappila on entisöity tarkasti Ranuan pitkäaikaisen kirkkoherran Ilmari Salosen aikaiseen asuun. Museo kattaa erilaisia huoneita, kuten kanslian, salin, piispan kamarin, kammarin, sänkykamarin, ruokasalin ja keittiön, joista jokainen kertoo osan pappilan arjesta tuona aikana.

Saukkojärven kotiseutu- ja koulumuseo: Saukkojärven kotiseutu- ja koulumuseo vie vierailijat ajassa taaksepäin, tarjoten mahdollisuuden tutustua 1930-40 -luvun maalaiskansakoulun elämään. Tämä museo sijaitsee Ranuan vanhimmassa koulurakennuksessa, joka on peräisin 1800-luvun lopulta. Museon vintillä voi lisäksi tutustua laajempaan kotiseutumuseon näyttelyyn, joka kertoo Ranuan alueen historiasta ja perinteistä. Tämä museo tarjoaa arvokkaan näkymän menneisyyteen ja maaseudun kouluelämään.

Ranuan kirkko: Ranuan kirkko on viehättävä ristikirkko, joka seisoo Ranuanjärven rannalla Ranuan keskustassa. Tämä pieni hirsirakenteinen kirkko tarjoaa 338 istumapaikkaa. Kirkko suunniteltiin Jarl Eklundin toimesta ja vihittiin käyttöön vuonna 1914. Kirkon alttaritaulu, joka kuvaa Jeesuksen toista tulemista, on peräisin vuodelta 1951 ja maalattu taiteilija Matti Visantin toimesta.

Japanitalo: Japanitalo, eli ”Nihon no le,” on japanilaistyylinen talo, joka sijaitsee Simojärven rannalla noin 43 kilometrin päässä Ranuan keskustasta osoitteessa Olangontie 20. Tämä pieni kulttuurikeskus tarjoaa mahdollisuuden tutustua japanilaiseen kulttuuriin ja syventää tietämystä Japanista esineistön, kirjaston, näyttelyiden ja tapahtumien kautta. Japanitalon rauhallinen pihapiiri tekee siitä mielenkiintoisen vierailukohteen erityisesti kesäkuukausina. Paikka soveltuu juhla- ja kokouspaikaksi, leirikoulujen ja retkien kohteeksi, majoituspaikaksi ja toimii myös taiteilija- ja tutkijaresidenssinä.

Aktiviteetit

Moottorikelkkailu: Ranuan moottorikelkkareitit ovat osa virallisia kelkkareittejä, jotka tarjoavat yhteyksiä useisiin lähialueen kaupunkeihin ja kuntiin. Näihin virallisiin yhteyksiin kuuluvat Rovaniemi, Vanttaus, Posio, Syöte, Ii ja Simo. Ranua vastaa reittien hoidosta ja ylläpidosta kuntien rajalle asti, ja nämä reitit ovat virallisia kelkkareittejä.

Hiihtoladut: Ranua tarjoaa upeita hiihtomahdollisuuksia kauniissa talvisessa ympäristössä, ja valaistu päälatu mahdollistaa hiihdon myös iltaisin. Hiihtäjät voivat nauttia luonnosta ja hiihtää lähellä Eläinpuiston aluetta.

Lumikenkäily Korouomaan: Korouoma tarjoaa upean luontokokemuksen lumikenkäretken muodossa. Retki kulkee noin 5 kilometrin pituisella Koronjää-reitillä, joka on noin 30 kilometriä pitkän luode-kaakkosuuntaisen rotkolaakson varrella. Tällä retkellä voit ihailla kanjonin kolmea suurinta jääputousta, mikä tekee Korouomasta jääputousten paratiisin.

Husky-safarit: Ranualla tarjotaan husky-safareita eri pituuksilla ja vaikeusasteilla. Voit valita lyhyemmän safarin, joka sopii perheille ja ensikertalaisille, tai pidemmän seikkailun, joka vie sinut syvemmälle Lapin erämaahan.

Hillasauna: Tämä kokonaisvaltainen hemmotteluhetki tarjoaa sinulle mahdollisuuden unohtaa arki hetkeksi ja nauttia rentouttavasta ja virkistävästä kokemuksesta Hillasaunassa

ranua nähtävyydet
By Teemu Vehkaoja - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1564343
Ranuan historiaa

Kivikaudelta lähtien Ranuan seutu oli asuttu, ja alueen alkuperäiset asukkaat olivat saamelaisia. 1600-luvulle tultaessa suomalaiset eränkävijät saapuivat alueelle, mikä johti saamelaisten vetäytymiseen etelään. Alueen erämaita hallitsivat eri ryhmät, kuten iiläiset, kemiläiset ja simolaiset, ja näiden alueiden rajat olivat eränkävijöiden keskinäisten kiistojen kohteina.

Eränkäynti antoi sysäyksen pysyvän asutuksen syntymiselle, vaikka asutuksen eteneminen oli hidasta. 1600-luvulla alueella asutettu alue oli todennäköisesti Kuhan kylän seutu Ranuanjärven itäpuolella. Vasta 1800-luvulla asukasluku alkoi kasvaa merkittävästi, ja vuonna 1910 Ranualla asui noin 1 700 asukasta. Alueen asukkaiden toimeentulo perustui pääasiassa maanviljelyyn, karjatalouteen, metsästykseen ja kalastukseen.

Seurakunnallisesti alue jakautui aluksi kolmeen kuntaan: Pudasjärveen, Simoon ja Rovaniemeen. Pitkät kirkkomatkat kannustivat asukkaita perustamaan oman seurakunnan. Ranuan seurakunta perustettiin vuonna 1899, ja Ranuan kirkko rakennettiin vuosina 1911-1914.

Ranuan kunta itsenäistyi vuonna 1917 ja siihen liitettiin alueita pääasiassa Pudasjärvestä, mutta myös Simosta ja Rovaniemestä. Kunnan itsenäistyttyä metsien hakkuut ja uitot tarjosivat runsaasti työmahdollisuuksia, ja väestömäärä kasvoi nopeasti. Vuonna 1920 asukasluku oli miltei 2,900.

Koulutuksen kehittyminen oli hidasta alueella taloudellisen tilanteen vuoksi. Kansakoulut perustettiin vasta myöhään 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa.

Lapin sota vuosina 1944-1945 aiheutti Ranualla mittavia vahinkoja, ja väestö jouduttiin lähettämään evakkoon. Sodan jälkeen jälleenrakennustyöt alkoivat.

Sodan jälkeen väkiluku kasvoi tasaisesti, ja vuonna 1967 asukasmäärä ylitti 7,000 asukkaan rajan. Myöhemmin kaupungistuminen ja elinkeinorakenteen muutokset vaikuttivat väestönkasvuun alueella.

Katso myös nämä: 

Ranuan kotisivut

Halvat hotellit Ranua  – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Pera7 - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18397266