Halvat hotellit Nurmes

Halvat hotellit Nurmes – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Nurmes on viehättävä matkakohde Pohjois-Karjalassa, joka tarjoaa upeita luontomaisemia, perinteistä kulttuuria ja rauhallista tunnelmaa. Kaupungin ympärillä avautuvat kauniit järvet ja metsät, jotka tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun ja rentoutumiseen. Nurmes on myös tunnettu perinteisestä karjalaisesta ruoastaan ja paikallisista käsityöperinteistään.

halvat hotellit nurmes
By Esa - https://picasaweb.google.com/eklesa1/DropBox#5577509653621099730, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14637481

Halvat hotellit Nurmes – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Nurmes on kaupunki, joka hurmaa vierailijansa monipuolisella tarjonnallaan. Ympäröivä luonto tarjoaa upeat puitteet ulkoilulle ja rentoutumiselle. Kaupunki on rikas perinteistään, ja vierailijat voivat uppoutua karjalaiseen kulttuuriin, nauttia paikallisista herkuista ja tutustua perinteiseen käsityötaiteeseen.

Matkailijat voivat tutustua alueen historiaan vierailemalla paikallisissa museoissa tai osallistua paikallisiin tapahtumiin, jotka tuovat esiin kaupungin elinvoimaisen kulttuurin. Nurmes houkuttelee myös luontomatkailijoita monipuolisilla retkeilyreiteillään. Patvinsuon kansallispuistossa, joka on yksi Suomen suurimmista suoluonnonsuojelualueista, on kohtalaisen matkan päässä, jonne voit tehdä vaikka päiväreissu. 

Nurmes on täydellinen kohde niille, jotka etsivät aitoa karjalaista tunnelmaa ja rauhallista luonnonläheistä matkakokemusta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Nurmes

Nurmes tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkustustarpeisiin ja budjetteihin. Kaupungin hotellit heijastavat paikallista vieraanvaraisuutta ja tarjoavat matkailijoille mukavia majoitusvaihtoehtoja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Nurmeksen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Break Sokos Hotel Bomba

Break Sokos Hotel Bomba sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Bomban ulkoilmateatterista tarjoten vierailleen kätevän tukikohdan. Hotelli hemmottelee asiakkaitaan ilmaisella buffetaamiaisella, maksuttomalla Wi-Fi-yhteydellä yleisissä tiloissa ja ilmaisella omatoimisella pysäköinnillä. Hotellin ravintolavalikoimaan kuuluu muun muassa italialaista keittiötä tarjoava Trattoria Pielinen, jossa vieraat voivat nauttia herkullisista aterioista allasalueen ympäristössä. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus rentoutua sisäuima-altaassa tai nauttia Spa Bomban tarjoamista kasvo-, vartalo- ja käsijalkahoidoista.

2. Loma-asunto Koukunnokka

Tämä viehättävä loma-asunto sijaitsee aivan Bomban ulkoilmateatterin läheisyydessä. Loma-asunto tarjoaa viihtyisän keittiön, mikä mahdollistaa omien aterioiden valmistamisen, sekä tunnelmallisen takan, joka luo lämpöä ja kodikasta ilmapiiriä. Loma-asunto hemmottelee asiakkaitaan tarjoamalla käytännöllisiä mukavuuksia, kuten täysin varustellun keittiön, pyykinpesukoneen ja takan rentouttavien iltojen viettoon. Lisäksi majoituspaikan alueella on sauna, joka tarjoaa rentoutumismahdollisuuden, sekä hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan talviurheilun harrastajille.

3. Loma-asunto Kultakäkönen

Tämä viehättävä loma-asunto sijaitsee kätevän kävelymatkan päässä Bomban ulkoilmateatterista. Loma-asunto tarjoaa asiakkaiden käyttöön mukavuuksia, kuten takan, television ja mikroaaltouunin, jotka mahdollistavat rentouttavan oleskelun. Loma-asunnon varusteluun kuuluvat kodikas takka, televisio ja käytännöllinen mikroaaltouuni, mikä tekee vierailustasi entistäkin mukavamman. Lisäksi majoituspaikan alueella on tarjolla rentouttava sauna, joka kruunaa vieraiden oleskelun.

4. Loma-asunto Huljakka

Tämä kodikas loma-asunto sijaitsee lähellä Pielis Golfia, tarjoten rauhallisen tukikohdan niin golfista kiinnostuneille kuin luonnonrauhasta nauttiville. Loma-asunto hemmottelee vieraitaan tarjoamalla viihtyisiä mukavuuksia, kuten takan ja television. Loma-asuntoon sisältyy käytännöllisiä mukavuuksia, kuten pyykinpesukone, takka ja televisio, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja kodikkaan. Majoituspaikan alueella on myös mahdollisuus rentoutua saunassa ja nauttia talviurheilusta hiihtoyhteyden ansiosta.

5. Loma-asunto Riutankolo

Tämä viihtyisä loma-asunto sijaitsee kätevästi lähellä Pielis Golfia, tarjoten mukavan majoitusvaihtoehdon niille, jotka arvostavat niin golfia kuin rentoutumista luonnon äärellä. Loma-asunto tarjoaa asiakkaidensa käyttöön käytännöllisiä mukavuuksia, kuten takan ja television. Loma-asuntoon sisältyvät pyykinpesukone, takka ja televisio, jotka lisäävät mukavuutta vieraiden oleskeluun. Majoituspaikan alueella on mahdollisuus rentoutua saunassa ja nauttia talviurheilusta hiihtoyhteyden ansiosta.

Halvat hotellit Nurmes – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Nurmes nähtävyydet ja ajanviete

Nurmes tarjoaa monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupunki sijaitsee kauniissa ympäristössä ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua niin luonnonkauneuteen kuin paikalliseen kulttuuriin. Nähtävyyksien kirjo kattaa erilaisia kohteita, jotka houkuttelevat matkailijoita monipuolisuudellaan. Aktiviteettien parissa voi nauttia kaupungin monipuolisesta tarjonnasta.

Ikolan ulkomuseo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen alueen historiaan, erityisesti Kuokkastenkosken rautaruukin, palotoimen, sekä meijeri- ja maataloustoiminnan osalta. Museoalue on osa Nurmeksen museota ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua menneiden aikojen elämään. Alueella voi ihastella perinteiseen tyyliin sisustettuja rakennuksia, kuten savupirttiä ja maalaistalon päärakennusta

Bomban talo: Bomban talo ja karjalaiskylä kuvastavat vahvasti karjalaista rakennusperinnettä. Kylän rakennukset on huolellisesti rakennettu, heijastaen karjalaista perinnettä ja kulttuuria. Ne ovat sekä näyttäviä että komeita, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden uppoutua karjalaiseen perinnearkkitehtuuriin.

Kirkkoharju ja kirkkopuisto muodostavat merkittävän alueen Nurmeksen historiassa. Alueella seisoo Nurmeksen vanhin rakennus, entisen luterilaisen kirkon kellotapuli, joka kertoo pitkästä historiastaan. Kirkkoharjulla sijaitsevat myös sankarihaudat, sankaripatsas ja erilaiset muistomerkit, jotka kunnioittavat alueen historiallisia tapahtumia ja sankarillisia tekoja.

Nurmes talo: Nurmes-talo on arkkitehtitoimisto Helasvuo & Co:n suunnittelema rakennus, joka valmistui vuonna 1991. Tämä monipuolinen rakennus toimii paitsi kirjastona myös Galleria Tykon ja Nurmeksen museon kotina. Nurmes-talossa yhdistyvät moderni arkkitehtuuri ja monipuolinen kulttuuritarjonta, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden nauttia kirjaston palveluista, tutustua taiteeseen Galleria Tykossa ja syventyä Nurmeksen historian kiehtovaan maailmaan museossa. 

Puu-Nurmes ja Vanha kauppala muodostavat kauniin ja historiallisesti merkittävän alueen aivan keskustan tuntumassa. Alue on ihailtavan hyvin säilynyt ja kunnioittaa vanhan puutalojen rakennusperinteen kauneutta. Kulttuurihistoriansa vuoksi alue on myös suojeltua asemakaavaa, mikä korostaa sen arvoa ja ainutlaatuisuutta. Puu-Nurmeksen rakentaminen alkoi Vanhasta kauppalasta vuonna 1876, ja siitä lähtien alue on säilyttänyt viehättävän ilmeensä.

Aktiviteetit

Bomba-Action tarjoaa rutkasti iloa ja aktiviteetteja kaikenikäisille. Alhaalla muutamia esimerkkejä mielenkiintoisista aktiviteeteista, jotka ovat matkailijoiden mieleen:

Flyboard Lennätystä Sukella kuin delfiini ja syöksy kuin raketti taivaalla – koe uskomaton lentoelämys FlyBoardilla. Tämä vesiaktiviteetti mahdollistaa monipuoliset liikkeet ja tunteen vapaudesta vesipinnalla.

Vesijettisafarit Nauti kesän hauskimmasta elämyksestä vesijettisafareilla. Laadukkailla ja uusilla vesijeteillä pääset kokemaan huiman vapauden liikkua veden pinnalla. Ajaminen on helppoa, hauskaa ja turvallista – täydellinen seikkailuvesituristin elämys.

Kalastusretket Osallistu opastetuille kalastusretkille Pieliselle ja salolammille. Kokeneiden oppaiden avulla pääset tutustumaan hyviin kalapaikkoihin, ja hyvän kalastustuntemuksen ansiosta saalista saadaan lähes aina!

Mönkijäsafarit Nauti mönkijäsafareista uusilla CAN-AM 570 Max Pro+2020 kaksipaikkaisilla mönkijöillä. Pielisen rannikon vaihteleva maasto tarjoaa jännittäviä reittejä ja unohtumattomia maisemia.

bomban talo nurmes
By Own work - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4320147

Tapahtumia

Vanhan Kauppalan Avoimet ovet

Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet ovat perinne, joka on kestänyt neljä vuotta. Tapahtuman tarkoituksena on avata kaupungin sydän yleisölle, tarjota mahdollisuus tutustua alueen asumiseen ja kulttuuriin sekä luoda yhteisöllisyyttä. Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet on luonut merkittävän tapahtuman, joka yhdistää paikallisia ja houkuttelee kävijöitä ympäri Suomea.

Nurmeksen historiaa

Muinaislöydöt osoittavat, että Nurmeksessa on ollut asutusta jo neljä vuosituhatta sitten. Kalastus Pielisen rannoilla on ollut keskeinen osa alueen historian alkuvaiheita, kun rannat olivat nykyistä järvenpintaa ylempänä. Esihistoriallisena aikana alue oli lappalaisten hallussa, mikä ilmenee paikannimistä kuten Jurtti, Kurtsunpuro ja Kujanki. Nurmes mainitaan asutuspaikkana ensimmäisen kerran vuonna 1556, jolloin alueella asui noin viisikymmentä ortodoksikarjalaista. Alue kuului aluksi Venäjän valtakuntaan, mutta siirtyi 1600-luvun alussa Ruotsin hallintaan. Tällöin karjalaiset muuttivat Venäjälle, ja Nurmekseen muutti luterilaisia asukkaita Savosta ja Kainuusta, mikä käynnisti nopean asutuksen levittäytymisen.

Vuonna 1638 perustettiin Pielisjärven luterilainen seurakunta, ja alueen ensimmäinen kirkko rakennettiin. Alue joutui 1656–1657 ruptuurisodan keskelle, kun talonpoika Lauritsa Laurinpoika Hallitius johti sotaa venäläisiä ja ortodoksikarjalaisia vastaan, jotka yrittivät ryöstää Nurmesta. Arrendaattorien aikana 1680-luvulla kehitys kääntyi laskuun, kun talonpojat yritettiin alistaa maaorjiksi. Vuonna 1697 talonpojat kapinoivat ja karkottivat veronvuokraajat. Isonvihan jälkeen puolet pitäjästä oli autio, mutta 1700-luvulla Stenius-kirkkoherrat vaikuttivat voimakkaasti kehitykseen opettaen viljelemään soita.

Nurmes itsenäistyi Pielisjärven seurakunnan kappelista vuonna 1810. Aluemuutoksilla vuonna 1868 perustettiin Juuka ja vuonna 1874 Rautavaara. Kauppalan perusti Ferdinand Öhmanin suunnitteleman asemakaavan pohjalta Julius Basilier vuonna 1876. Kauppalasta tuli Suomen ensimmäinen itsenäisenä kaupunkina toiminut kauppala.

Nurmeksen kaupunki syntyi vuonna 1974, kun maalaiskunta liitettiin kaupunkiin. Ennen kuntaliitosta kauppalan poliittinen rakenne oli oikeistolainen, ja suosituimmat puolueet olivat liberaalinen kansanpuolue ja kokoomus. Herättäjäjuhlat järjestettiin Nurmeksessa vuonna 1950.

Vuoden 2020 alussa Nurmekseen liitettiin Valtimon kunta, laajentaen kaupungin aluetta entisestään. Näin Nurmeksesta on muotoutunut historiallinen, monipuolinen kaupunki, joka kantaa menneisyytensä rikasta perintöä ja jatkaa kehittymistään tulevaisuuteen.

Katso myös nämä: 

Nurmeksen kotisivut

Halvat hotellit Nurmes – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care; Original design by Olof Eriksson. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3258774