Halvat hotellit Muonio

Halvat hotellit Muonio – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Muonio tarjoaa upeita luontokokemuksia Lapin kauneimmassa ympäristössä. Täällä voit nauttia revontulista, hiihtää laajoilla tunturialueilla ja kokea aidon Lapin tunnelman.

halvat hotellit muonio

Halvat hotellit Kolari – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Muonio on viehättävä matkakohde Lapin sydämessä, joka tarjoaa vierailleen monipuolisia mahdollisuuksia nauttia upeasta luonnosta ja perinteisestä lapinkulttuurista. Alueen valtteja ovat upeiden tunturimaisemien lisäksi mahdollisuus hiihtää laajoilla latuverkostoilla ja ihastella revontulia pimeinä talvi-iltoina.

Yksi Muonion merkittävimmistä nähtävyyksistä on Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, joka tarjoaa upeita vaellus- ja retkeilymahdollisuuksia. Kansallispuisto on erityisen suosittu vaeltajien keskuudessa, ja siellä voi kokea Lapin luonnon kauneuden ja rauhan. Pallas-Yllästunturin lisäksi Muoniosta on helppo tehdä retkiä läheisille tuntureille ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Muoniossa on myös mahdollisuus harrastaa monia talviaktiviteetteja, kuten huskysafareita, moottorikelkkailua ja lumikenkäilyä. Alueen lähellä sijaitsevat hiihtokeskukset tarjoavat loistavat mahdollisuudet laskettelulle ja lumilautailulle. Lisäksi Muonio on erinomainen paikka revontulien bongaukseen, ja useat paikalliset yritykset järjestävät revontulikierroksia vierailijoille.

Matkailijat voivat majoittua Muoniossa perinteisissä kelomökeissä tai modernissa hotellissa, ja alueen ravintolat tarjoavat herkullisia lappilaisia ruokia. Kaiken kaikkiaan Muonio tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Lapin kauneus ja lumo.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Muonio

Muonio tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkustajien tarpeisiin ja budjetteihin. Hotellit tässä pohjoisen Lapin kunnassa vaihtelevat pienistä ja viehättävistä perhehotelleista suurempiin ja monipuolisempiin majoitusvaihtoehtoihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Muonion suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Arctic Skylight Lodge

Arctic Skylight Lodge on viehättävä majoituspaikka Kesänkijärven lähellä. Tämä majoitus tarjoaa monia mukavuuksia, kuten ilmaisen mannermaisen aamiaisen joka aamu, maksuttoman Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Voit myös nauttia herkullisista ruoista ja juomista paikan päällä, sillä majoituksessa on kahvila, ravintola ja baari/lounge. Arctic Skylight Lodgessa voit rentoutua täyden palvelun kylpylässä ja hemmotella itseäsi erilaisilla hoidoilla. Majoituspaikassa on myös kielitaitoinen henkilökunta, viihtyisä terassi ja takka aulassa, jotka tekevät vierailustasi entistäkin miellyttävämmän. Alueella on mahdollisuus nauttia saunan lämmöstä, hiihtää suoraan rinteeseen ja kokeilla lumikenkäilyä.

2. Lapland Hotels Pallas

Lapland Hotels Pallas on viihtyisä majoituspaikka, joka sijaitsee lähellä Taivaskeroa Lapissa. Majoitus tarjoaa asiakkailleen useita mukavuuksia, kuten ilmaisen buffetaamiaisen, maksuttoman Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Aamiaisen ystävät ilahtuvat ilmaisesta buffetaamiaisesta, ja ruoasta nauttimisen lisäksi voit rentoutua paikallisessa Hirsiravintolassa. Lisäksi majoituspaikassa on muita mukavuuksia, kuten ilmaisia sanomalehtiä aulassa, kokoushuone ja kokoustila.

3. Jeris Hotels & Cabin

Jeris Hotel & Cabins tarjoaa viihtyisää majoitusta vain lyhyen kävelymatkan päässä Jerisjärvestä Lapissa. Majoituspaikka hemmottelee asiakkaitaan tarjoamalla ilmaisen buffetaamiaisen, maksuttoman Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin, ja nälän yllättäessä voit valita 2 ravintolasta herkullisia vaihtoehtoja. Majoituspaikka tarjoaa myös muita aktiviteetteja, kuten yksityisen rannan, hiihtomahdollisuuden ja lumikenkäilymahdollisuuden.

4. Polaris Villas

Polaris Villas tarjoaa majoitusta Muoniossa, ja se sijaitsee noin 42 kilometrin päässä Levi Hotel Span kylpylästä. Majoituspaikka on varustettu monipuolisilla mukavuuksilla, kuten saunalla, porealtaalla ja ilmastoiduilla majoitustiloilla, joissa on ilmainen WiFi-yhteys. Vieraat voivat rentoutua nauttimalla porealtaasta ja poreammeesta. Lodge-majoituksessa on viihtyisä terassi, oleskelualue, taulu-tv sekä täysin varusteltu keittiö, jossa on jääkaappi ja astianpesukone.

5. Tunturilapin Tuvat

Tunturilapin Tuvat sijaitsee Muoniossa ja tarjoaa majoitusvaihtoehdon, johon kuuluu ilmainen yksityinen pysäköintialue. Kaikissa majoitusyksiköissä on oma kylpyhuone, taulu-tv, täysin varusteltu keittiö ja terassi.

Halvat hotellit Muonio – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Muonio nähtävyydet ja ajanviete

Muonio on kaunis ja monipuolinen matkakohde, joka sijaitsee Lapin sydämessä. Alue tarjoaa vierailijoilleen upeita mahdollisuuksia nauttia Lapin luonnosta ja ulkoilma-aktiviteeteista ympäri vuoden. Talvisin voit kokea revontulien loiston ja nauttia monipuolisista hiihto- ja laskettelumahdollisuuksista.

Ekumeeninen vaeltajan risti: Ekumeeninen vaeltajan risti, joka on nimetty apostoli Johannekselle, pystytettiin Olostunturin laelle vuonna 2007. Piispa Samuel Salmi siunasi ristin, ja se toimii hiljentymispaikkana. Ristille on opastus valtatieltä, ja sinne voi kulkea myös hotelli Oloksen pihasta lähtevää polkua pitkin. Tämä pyhä symboli tarjoaa mahdollisuuden rauhoittumiseen ja hengelliseen pohdintaan upeissa Lapin maisemissa.

Keimiöniemen kalapirtit: Keimiöniemessä sijaitsevat kalapirtit ovat yksi Suomen seitsemästä ihmeestä, mikä tekee alueesta alueellisesti merkittävän kulttuurinähtävyyden. Nämä historialliset kalastajamökit ovat peräisin 1500-luvulta, ja vanhimmat niistä ovat peräisin 1700-luvulta. Vaikka kalapirtit ovat yksityisessä omistuksessa eikä niiden sisällä voi vierailla, kannattaa ehdottomasti käydä kenttärannalla. Siellä voit aistia sukupolvien historian läsnäolon ja ehkä kuulla nykyisten jerisjärveläisten kalastuskertomuksia. Tämä paikka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua menneisyyteen ja nykyhetkeen Lapin kalastuskulttuurissa.

Muonion kirkko: Muonion kirkko on puoliristikirkko, jonka suunnitteli arkkitehti Charles Bass ja se otettiin käyttöön vuonna 1822. Kirkko on merkittävä paikka Lapin historiassa, sillä se säästyi Lapin sodassa polttamiselta. Kirkon alttaritaulussa, jonka on maalannut taiteilija Anton Lindfors, kuvataan Jeesus ihmisten keskellä tunturimaisemassa ja sateenkaaren alla. Kirkon pihalla sijaitsee myös Sotaanlähtö-muistomerkki, jonka on suunnitellut taiteilija Veikko Aalto. Muonion kirkko on paikallinen nähtävyys ja kulttuuriperintökohde, joka tarjoaa kiinnostavan näköalan alueen historiaan ja taiteeseen.

Muonion kotiseutumuseoMuonion Kotiseutumuseo perustettiin vuonna 1982, kun päärakennus siirrettiin Kihlangista. Museon kokoelmat koostuvat lahjoituksista, joita nykyiset ja entiset muoniolaiset ovat antaneet museolle. Vaikka sodat tuhosivat suurimman osan Muoniota, saatiin museo avattua yleisölle kesällä 1991. Kotiseutumuseo on avoinna aina kesäisin. Kesällä 2022 museo on avoinna 21.6 alkaen tiistaista lauantaihin klo 11-17. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua Muonion historiaan ja kulttuuriin sekä ihailla alueen perinnettä ja esineistöä.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto: Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Lapissa ja on yksi Suomen vanhimmista sekä suosituimmista kansallispuistoista. Tämä upea luontokohde tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua koskemattomien tunturien ja upeiden maisemien maailmaan. Vaikka alueen tunturit eivät enää ole yhtä korkeita kuin aikoinaan, ne ovat edelleen vaikuttavia ja tarjoavat vierailijoilleen ainutlaatuisen pehmeäpiirteisen kokemuksen. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on ihanteellinen paikka päiväretkeilyyn ja maastohiihtoon. Täällä voit nauttia maailman puhtaimmasta ilmasta ja vedestä sekä erämaan rauhasta ja hiljaisuudesta. Kansallispuiston maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita, ja ne ulottuvat tuntureilta ympäröiviin metsiin ja laajoihin suoalueisiin.

Pakasaivo: Pakasaivo on yksi Lapin tunnetuimmista pyhistä paikoista, ja se kätkee sisäänsä monia myyttejä ja tarinoita. Tämä rotkojärvi toimi aikoinaan saamelaisten kokoontumis- ja uhripaikkana. Pakasaivon jyrkkäreunainen järvi on mystinen, ja sen syvyydeksi on arvioitu hurjimmillaan jopa 60 metriä, vaikka tarkkaa syvyyttä ei tunneta. Järven rannat kohoavat paikoin jopa 40 metrin korkeuteen veden pinnasta.

Äijäkoski: Äijäkoski on yksi vaikuttavimmista ja voimakkaimmin virtaavista koskista Muonionjoella. Tämän upean kosken rannalla sijaitsee helposti saavutettava näköalapaikka, josta voi ihailla kosken kauneutta ja voimaa. Lisäksi kosken läheisyydessä, näköalapaikasta etelään vievää polkua pitkin, on tarjolla tulistelupaikka, jossa voi nauttia nuotion lämmöstä ja tunnelmasta.

Aktiviteetit

 • Lintubongaus: Alkukesä on paras aika lintubongaukselle, kun linnut ovat aktiivisimmillaan.
 • Kalastus: Muonion pitkät joet ja monet järvet tekevät alueesta kalastajan paratiisin.
 • Koira- ja porosafarit: Voit lähteä koiravaljakolla tai porolla järjestetyille safareille ja kokea Lapin luonnon lumoavan tunnelman.
 • Laskettelu: Oloksen ja Pallaksen tunturikeskukset tarjoavat rinnetoimintaa lumilautailijoille ja laskettelijoille.
 • Maastohiihto: Muonio ja Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoavat upeat maisemat maasto- ja retkihiihtäjille.
 • Maastopyöräily: Alueella on monia maastopyöräilyreittejä, jotka vievät sinut upeiden maisemien äärelle.
 • Marjastus ja sienestys: Maailman puhtain ilmasto takaa marjastajille ja sienestäjille puhtaat saaliit.
 • Melonta ja koskenlasku: Voit tutkia luontoa kanootilla ja osallistua koskenlaskuretkille.
 • Moottorikelkkailu: Moottorikelkkoja on runsaasti, ja voit nauttia lumisista seikkailuista kelkan selässä.
 • Retkeily: Alue tarjoaa mahdollisuuden lyhyille päiväretkille tai useamman viikon vaelluksille.
 • Uiminen: Voit nauttia puhtaasta vedestä ja uida Muonion rannoilla.
 • Revontulet: Muonio tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet revontulien tarkkailuun erityisesti elokuulta kevättalveen.
By WikiCraft - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2663219
Kolari historiaa

Muonion alueella on löydetty kivikautisia asuinpaikkoja, erityisesti Jerisjärven kalaisalta alueelta. Alueella harjoittivat pitkään metsästystä ja kalastusta saamelaiset. Ensimmäinen dokumentoitu omistaja Muonion alueella oli pirkkalainen Lapin vouti Olli Anundinpoika Tulkki, joka oli kotoisin Ylitornion Armasaaresta. Vuoden 1553 veroluettelossa mainitaan, että hänellä oli omistusoikeudet alueeseen Muonionalustasta Visantokoskelle ja Muodoslompolosta Jerisjärvelle saakka. Suomalaisasutuksesta alueella mainitaan ensimmäisen kerran vuoden 1575 asiakirjoissa. Tuolloin lapinvoudin poika, Olli Ollinpoika Tulkki, muutti Muonioon ja sai omistusoikeudet alueeseen isältään.

Muonio kuului 1500-luvulla Uppsalan hiippakunnan alaiseen Tornion seurakuntaan. Vaikka Kustaa Vaasa antoi vuonna 1530 käskyn Tornion seurakunnan jakamisesta, tosiasiallinen jako toteutui vasta vuonna 1606 Kaarle IX:n määräyksestä. Silloin perustettiin Särkilahden eli Ylitornion kirkkopitäjä, ja Muonionniskasta tuli Ylitornion kappeli. Myöhemmin Muonionniskan seurakunnan alue liitettiin Pajalan seurakuntaan, ja Muonion aluetta hoidettiin Pajalan suunnasta. Tarkkaa maantieteellistä rajaa Muonion alueelle ei ollut määritelty, ja siihen kuului myös osia Enontekiöstä ja osittain Karesuvannosta. Vasta vuonna 1812 määriteltiin Suomen ja Ruotsin raja, ja tuolloin Muonionniskasta tuli oma itsenäinen seurakunta. Vuotta 1812 pidetäänkin Muonion kunnan syntymävuotena.

Muonion emäseurakunta yhdistettiin vuonna 1849 Lapin rovastikuntaan ja vuodesta 1850 se kuului Kuopion hiippakuntaan. Vuodesta 1923 alkaen se kuului Oulun hiippakuntaan. Kun Enontekiö itsenäistyi vuonna 1916, Muonio jäi omaksi itsenäiseksi seurakunnakseen.

Lapin sodassa Muonion kirkonkylä kärsi suuria tuhoja, ja lähes kaikki rakennukset paloivat, mukaan lukien useita taloja, ulkorakennuksia ja kirkko. Lapin maatalousseuran arvion mukaan noin 80 prosenttia Muonion rakennuskannasta tuhoutui sodassa vuonna 1948.

Toivottavasti tämä tiivistelmä auttaa selventämään Muonion alueen historiaa ja sen kehitystä vuosien varrella.

Katso myös nämä: 

Muonion kotisivut

Halvat hotellit Muonio – Vertaa hotellit sivustomme kautta

taivaskero muonio
By R. Schmitt - Siirretty projektista de.wikipedia Commonsiin käyttäjän Apalsola toimesta työkalulla CommonsHelper., CC BY-SA 2.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6897071