Halvat hotellit Lieksa

Halvat hotellit Lieksa – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Lieksa tarjoaa ainutlaatuisen matkakokemuksen syvän luonnon keskellä Pohjois-Karjalassa. Maisemiltaan upea kaupunki hemmottelee vieraita monipuolisilla ulkoilumahdollisuuksilla, kuten Patvinsuon kansallispuistolla ja Lieksanjoen vesireiteillä. Kulttuurinystäviä odottavat mielenkiintoiset nähtävyydet ja paikalliset tapahtumat.

halvat hotellit lieksa
By ThePeter - Self-published work by ThePeter, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1080299

Halvat hotellit Lieksa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Lieksa tarjoaa matkailijoilleen mahdollisuuden kokea Suomen upeaa luontoa ja rikasta kulttuuriperintöä. Kaupunki sijaitsee kauniiden vesistöjen ja metsien ympäröimänä, tarjoten matkailijoille monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä.

Patvinsuon kansallispuisto on yksi alueen helmiä, jossa voi tutustua suoekosysteemeihin ja nauttia rauhallisista patikkareiteistä. Lieksanjoen vesireitit tarjoavat mahdollisuuden vesillä seikkailuun ja kalastukseen kauniissa ympäristössä. Kaupungin kulttuuritarjonta on rikasta, ja matkailijat voivat tutustua esimerkiksi Pielisen museoon, joka kertoo alueen historiaa ja perinnettä. Lieksassa järjestetään myös vuosittain monia tapahtumia, jotka viihdyttävät matkailijoita ja paikallisia.

Lieksan matkailijoita ihastuttavat paitsi luonto ja kulttuuri myös vieraanvaraiset paikalliset, jotka tuovat oman lisänsä kaupungin tunnelmaan. Tämä tekee Lieksasta ainutlaatuisen kohteen niille, jotka haluavat kokea aidon suomalaisen matkakokemuksen kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Lieksa

Lieksa tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkailijan tarpeisiin. Alueelta löytyy vaihtoehtoja niin luonnonläheisistä maaseutukohteista kaupungin keskustan hotelleihin. Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat mukavista ja perinteisistä hotelleista moderneihin boutique-hotelleihin, tarjoten vierailleen mahdollisuuden valita juuri omaan tyyliin ja budjettiin sopivan vaihtoehdon. Alta löydät muutamia esimerkkejä Lieksan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Break Sokos Hotel Koli Kylä

Break Sokos Hotel Koli Kyla tarjoaa viihtyisän majoitusvaihtoehdon upeassa ympäristössä, lyhyen kävelymatkan päässä Kolin kirkosta. Majoituspaikan ilmaiset palvelut, kuten herkullinen buffetaamiainen ja nopea Wi-Fi, tekevät vierailusta entistä miellyttävämmän. Oman auton omistaville matkailijoille on tarjolla maksuton pysäköinti, ja majoituksen palveluihin kuuluvat muun muassa lokerot, sähköauton latauspiste ja hissi.

2. Break Sokos Hotel Koli

Break Sokos Hotel Koli tarjoaa viihtyisää majoitusta vain lyhyen kävelymatkan päässä Kolin luontokeskus Ukon upeista maisemista. Majoituspaikan ilmaiset palvelut, kuten herkullinen buffetaamiainen ja nopea Wi-Fi, tekevät vierailusta vaivattoman. Oman auton omistaville matkailijoille on tarjolla maksuton pysäköinti, ja lemmikinomistajat arvostavat erityisesti lemmikkipalveluita, kuten ruoka- ja vesikulhoja.

3. Hotelli Kaatrahovi

Hotelli Kaatrahovi tarjoaa viihtyisää majoitusta Lieksassa vain lyhyen kävelymatkan päässä Lieksanjoen uimarannasta. Majoituspaikan ilmaiset palvelut, kuten Wi-Fi ja omatoiminen pysäköinti, tekevät vierailusta vaivattoman. Aamiaisen voi nauttia lisämaksusta, ja majoituspaikan palveluihin kuuluvat muun muassa sauna, ilmainen sanomalehtipalvelu aulassa, kielitaitoinen henkilökunta ja kirjasto.

4. Vanhan koulun majatalo

Vanhan Koulun Majatalo tarjoaa kodikasta majoitusta lähellä Räsävaaran näkötornia. Majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi, omatoiminen pysäköinti ja kätevät pyykinpesutilat. Matkailijoiden käytettävissä ovat myös lemmikkiystävälliset palvelut, kuten ruoka- ja vesikulhot. Majoituspaikan palveluihin kuuluvat myös terassi ja kirjasto, jotka tarjoavat rentouttavan ympäristön vieraille. Sauna, polkupyörien vuokrausmahdollisuus ja hiihtomahdollisuus tekevät vierailusta monipuolisen ja nautinnollisen.

5. Kestikievari Herranniemi

Kestikievari Herranniemi tarjoaa vieraillensa mukavan oleskelun monipuolisten palveluiden kera. Majoittujat voivat nauttia päivittäin tarjolla olevasta ilmaisesta buffetaamiaisesta sekä käyttää ilmaista Wi-Fi-yhteyttä tietyissä yleisissä tiloissa. Omatoiminen pysäköinti on myös käytettävissä veloituksetta. Majoituspaikan palveluihin kuuluvat terassi, jaettu mikroaaltouuni sekä televisio yleisissä tiloissa. Sauna tarjoaa rentoutumismahdollisuuden vieraille.

Halvat hotellit Lieksa – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Lieksa nähtävyydet ja ajanviete

Lieksa tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Alueen kaunis luonto, historialliset kohteet ja kulttuuritapahtumat tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen lomailuun. Lisäksi Lieksa tunnetaan erilaisista ulkoilma-aktiviteeteista ja mahdollisuuksista tutustua alueen perinteisiin.

Patvinsuon kansallispuisto on Suomen eteläisin kansallispuisto, perustettu vuonna 1982. Se sijaitsee Lieksan ja Ilomantsin alueilla Koitereen pohjoispuolella. Kansallispuiston pinta-ala on 105 neliökilometriä, mikä tekee siitä eteläisen Suomen laajimman kansallispuiston. Alue on tärkeä suoluonnon suojelu- ja tutkimuskohde ja kuuluu myös Pohjois-Karjalan biosfäärialueeseen.

Kolin kansallispuistoKoli on vaarojen kansallispuisto, ja se sijaitsee Pohjois-Karjalassa. Alue tunnetaan erityisesti upeista maisemistaan, jotka koostuvat taiteilijoiden ihailemista näköalapaikoista, valkoisista kvartsiittikallioista, erämaisesta Pielisestä, kaskituleista ja perinnemaisemista. Koli tarjoaa monipuolisen elämyskokemuksen niin päiväretkeilijöille kuin vaeltajillekin. Koli on yksi Suomen tunnetuimmista kansallismaisemista, ja sen alueella voi kokea monenlaisia luontokokemuksia. Alueen geologia on harvinainen, ja siellä voi nähdä monipuolisen eläimistön sekä lukuisia erilaisia kasvilajeja.

Pielisen museo sijaitsee Lieksan keskustassa Pappilanniemellä ja on Suomen toiseksi suurin ulkomuseo. Museoalueella on yli 70 rakennusta, jotka kuuluvat kolmeen eri vuosisatoilta peräisin olevaan pihapiiriin, metsätyöosastoon nimeltä ”Savotaranta” sekä mylly-, maatalous- ja palo-osastoihin. Museon tarkoituksena on kuvata elävästi menneiden vuosisatojen talonpoikaiselämää, ja alueella on vanhoja rakennuksia aina 1700-luvulta asti.

Mätäsvaaran kaivos oli molybdeenikaivos, joka toimi Lieksan Mätäsvaarassa vuosina 1939–1947. Molybdeenikaivos tuotti molybdeenisulfidia, ja sen tuotanto vietiin sotavuosina Saksaan. Kaivos oli tuolloin Suomen toiseksi suurin kaivos Petsamon nikkelikaivoksen jälkeen. Molybdeeniä käytettiin erikoisteräksien raaka-aineena.

Pielinen on järvi Vuoksen vesistössä, sijaiten Lieksan, Juuan, Nurmeksen ja Joensuun alueilla Pohjois-Karjalassa. Joensuussa sijaitseva osa on entistä Enon kuntaa. Järvi on Suomen neljänneksi suurin, ja sen pinta-ala on noin 894,2 km². Pituudeltaan Pielinen on noin 100 km ja leveydeltään noin 10 km. Järven keskisyvyys on noin 10,06 metriä, ja suurin syvyys on 61 metriä. Pielisen rannalla on yhteensä noin 1 717,9 kilometriä rantaviivaa, ja järven valuma-alue on laaja, käsittäen 12 823 km². Järven valuma-alueeseen kuuluu useita kuntia, kuten Lieksa, Juuka, Nurmes ja Joensuu.

Pikkukili elämyspuistoPikkukili elämyspuistossa tarjotaan mahdollisuus tutustua moniin eri eläinlajeihin, aina pienistä marsuista suuriin emuihin ja eksoottisiin laamoihin. Kesäisin puistossa voi nähdä jopa yli 200 eläintä, ja alue kattaa noin 11 hehtaaria, mikä tekee liikkumisesta helppoa myös pyörätuolilla liikkuville. Puiston tarjonnassa on kesäisin myös vesitrampoliini, jolta voi pulahtaa lampeen uimaan. Alueella on myös kioski, josta voi nauttia herkkujaan. Lisäksi vierailijat voivat tuoda omat eväänsä ja nauttia niistä viihtyisissä kodeissa, joita on useita alueella.

Kolin jäätie: Kolin jäätie tarjoaa lyhyemmän yhteyden Vuonislahden kylän ja Kolin kylän välillä, vähentäen matkaa 62 kilometrillä. Lisäksi matka Lieksan keskustaan lyhenee 51 kilometriin.

Aktiviteetit

Kolin ja Lieksan alue tarjoavat monipuolisia elämyksiä ja aktiviteetteja kaikkina vuodenaikoina. Tässä muutamia vinkkejä:

Retkeilyreitit: Alueella on monipuolisia reittejä retkeilyyn, maastopyöräilyyn, hiihtoon ja vaellukseen. Tutustu alueen upeisiin maisemiin ja nauti luonnosta eri vuodenaikoina.

Melonta: Lieksa on melojan paratiisi, ja alueen vesistöt tarjoavat upeita mahdollisuuksia melontaan. Voit tutustua järvien ja jokien kauniisiin maisemiin vesillä liikkuen.

Luontokohteet: Kolin ja Lieksan alueella pääset kokemaan syvimmän suomalaisen luontokokemuksen kauniissa kansallismaisemissa. Tutustu alueen luontokohteisiin ja nauti rauhallisista hetkistä luonnon keskellä.

Kalastus: Lieksa tarjoaa kirkkaiden vesien aarreaitan kalastajille. Kokeile onneasi kalastuksen parissa ja nauti kauniista järvimaisemista.

Ruska, retkeilyä ja ruokaa: Syksyisin voit nauttia alueen kauniista ruska-ajoista, tehdä retkiä luontoon ja herkutella paikallisilla ruokaherkuilla.

By Antti Leppänen - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15910036
Lieksan historiaa

Lieksan alueen historia on monivaiheinen matka menneisyyteen, joka ulottuu aina rautakaudesta nykypäivään asti. Varhaisia jäänteitä alueen menneisyydestä edustaa Kelvältä löydetty tappikoristeinen pronssisolki, joka ajoittuu noin vuoteen 800. Pähkinäsaaren rauha vuonna 1323 toi Pielisen seudun osaksi Novgorodin hallintopiiriä, luoden vakaan perustan karjalaisasutukselle alueella.

1600-luvulla Lieksan alue liitettiin laajaan Kajaanin vapaaherrakuntaan. Tärkeä kauppapaikka Brahean kaupunki perustettiin Lieksanjoen suulle vuonna 1653. Ruptuurisodan aikana rakennettiin puinen linnoitus kaupungin puolustamiseksi. Kuitenkin vuonna 1681 Brahean kaupunki lakkautettiin, ja sen talot purettiin alueen muuttuessa peltoalueeksi.

Keskiajan tärkeä kauppapaikka palasi eloon Lieksan muodossa, kun alue kasvoi ja kehittyi. Lieksa tunnettiin tukkilaisten keskuksena, ja puusta oli tullut alueen elinkeinon perusta. Lieksan Sähkö Oy perustettiin vuonna 1918, ja vuonna 1919 alueelle saatiin sähkövalo.

Vuonna 1934 Lieksaa kohtasi suurpalo, joka tuhosi lähes kaikki keskustan vanhat rakennukset. Tästä kuitenkin seurasi Lieksan kauppalan perustaminen vuonna 1936. Lieksan kauppalan ja Pielisjärven kunnan yhdistyminen vuonna 1973 loi nykyisen Lieksan kaupungin. Alueen historia heijastelee monia Suomen historian vaiheita, kuten kauppaa, sotia ja taloudellista kehitystä. Nykyään Lieksa on elinvoimainen kaupunki, joka jatkaa rikasta perinnettään ja tarjoaa asukkailleen sekä vierailijoilleen monipuolisia mahdollisuuksia.

Katso myös nämä: 

Lieksan kotisivut

Halvat hotellit Lieksa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

koli lieksa
By Strokin.Ru - Oma teos, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9086046