Halvat hotellit Lappeenranta

Halvat hotellit Lappeenranta – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Lappeenranta, Saimaan rannalla sijaitseva kaupunki, lumoaa vierailijansa ainutlaatuisella yhdistelmällä luontoa, historiaa ja modernia elämää. Kaupunki tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kuten vesistöseikkailuja, kulttuuritapahtumia ja shoppailumahdollisuuksia. Lappeenrannan linnoitus, vanha kaupunginosa ja lukuisat puistot tarjoavat mielenkiintoisia kohteita kaikenikäisille matkailijoille.

halvat hotellit lappeenranta
By Clemensfranz - Oma teos, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2958065

Halvat hotellit Lappeenranta – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Lappeenranta sijaitsee vehreän ja järvenrantamaiseman äärellä, ja se on kaupunki, joka yhdistää menneen ja nykyisyyden sulavasti yhteen. Sen rikas historia näkyy monissa kohteissa, kuten Lappeenrannan linnoituksessa ja vanhassa kaupunginosassa, missä vierailijat voivat astua menneeseen aikaan kulkien mukulakivikatuja ja ihaillen historiallisia rakennuksia. Kulttuurin ystävät voivat nauttia kaupungin museoista, taidegallerioista ja teatteriesityksistä, sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin ympäri vuoden.

Luonto on läsnä kaikkialla Lappeenrannassa, ja erityisesti Saimaan järvimaisema antaa kaupungille sen erityisen leiman. Vesiaktiviteetit, kuten risteilyt, melonta ja uiminen ovat suosittuja kesäaikana, kun taas talvi tarjoaa mahdollisuuksia esimerkiksi luisteluun ja hiihtoon. Saimaa Geopark puolestaan tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen ainutlaatuiseen geologiaan ja luontoon. Lappeenrannasta löytyy myös monipuolisia shoppailumahdollisuuksia, alkaen perinteisistä suomalaisista käsityöläisputiikeista aina moderneihin ostoskeskuksiin.

Lappeenranta on sitoutunut kestävään kehitykseen ja pyrkii olemaan hiilineutraali kaupunki. Tämä näkyy myös matkailussa, jossa kestävät valinnat, kuten sähköiset liikkumisvaihtoehdot, ovat selkeästi esillä. Lappeenranta onkin kohde, joka sopii erityisen hyvin matkailijoille, jotka arvostavat vihreyttä, kulttuuria ja monipuolisia elämyksiä.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Lappeenrannassa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Lappeenrannalla

Lappeenrannan hotellitarjonta heijastelee kaupungin monipuolisuutta ja sen vierailijoiden laajaa kirjoa. Vieraanvaraisessa kaupungissa voit löytää majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun ja budjettiin, aina ylellisistä hotelleista kodikkaisiin majataloihin ja budjettivaihtoehtoihin.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Lappeenrannan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Scandic Patria: Sijaitsee lähellä Lappeenrannan keskustaa ja Saimaata, tarjoten viihtyisiä huoneita sekä kattavat palvelut.

 2. Lappeenranta Spa: Tämä hotelli-kylpylä tarjoaa sekä majoitusta että rentouttavia palveluita aivan Saimaan rannalla.

 3. Original Sokos Hotel Lappee: Sijaitsee keskeisellä paikalla ja on tunnettu laadukkaista palveluistaan ja mukavista huoneistaan.

 4. Holiday Club Saimaa: Monipuolinen lomakohde, joka sijaitsee hieman Lappeenrannan ulkopuolella ja tarjoaa hotellimajoituksen lisäksi monia vapaa-ajan aktiviteetteja ja palveluita.

Halvat hotellit Lappeenranta – Sivustoltamme löydät mm. nämä hotellit ja majoitusvaihtoehdot :

 • Scandic Patria Lappeenranta
 • Sokos hotelli Lappeenranta
 • Hotelli Rakuuna Lappeenranta
 • Hotelli Lähde Lappeenranta
 • Holiday Club Saimaa Rauhanrinne Lappeenranta
 • Hotellit Lappeenranta keskusta
 • Gasthaus Lappeenranta
 • Hostel Vanha Koulu Lappeenranta
Lappeenranta nähtävyydet

Lappeenranta, tuo Saimaan helmi, hivelee matkailijan sieluja monin tavoin. Kaupungin historiallinen sydän pulppuaa tarinoita menneiltä ajoilta, kun taas sen upea luonto kutsuu tutkimusmatkoille sen jylhissä metsissä ja kimaltelevan sinisellä järvellä. Arkkitehtuurin ystävät löytävät ilonsa vanhoista rakennuksista, jotka seisovat ylväinä kertoen omista aikakausistaan, kun taas kulttuurin nälkäisille kaupunki tarjoaa monipuolisen kattauksen museoita, gallerioita ja tapahtumia.

Lappeenrannan Linnoitus: Lappeenrannan linnoitus on entinen sotilasalue, joka kätkee sisäänsä rikkaan historian Ruotsin ja Venäjän vallan alta. Alueella voit tutustua muun muassa vanhoihin kasarmeihin, Rakuunamuseoon ja ortodoksiseen Kristuksen Taivaaseenastumisen kirkkoon.

Saimaan Kanava: Saimaan kanava, joka yhdistää Saimaan vesistön Viipurinlahteen ja edelleen Itämereen, on insinööritaidon mestariteos ja samalla suosittu nähtävyys. 

Wolkoffin Talomuseo: Wolkoffin talomuseo tarjoaa kiehtovan katsauksen kauppiasperheen elämään 1800- ja 1900-luvulla. 

Lappeenrannan Taidemuseo: Lappeenrannan taidemuseo on paikka, jossa voit kohdata niin paikallista kuin kansainvälistä nykytaidetta. 

Sandcastle Lappeenranta: Joka kesä rakennettava, Suomen suurin hiekkalinna tarjoaa elämyksiä ja taide-elämyksiä hiekan muodossa.

Lappeenrannan Satama: Eläväinen alue, joka kesäisin kuhisee elämää ja tarjoaa niin paikallisille kuin matkailijoillekin erilaisia palveluita sekä upeat näkymät Saimaalle.

Saimaarium: Tutustu Saimaan ainutlaatuiseen vesielämään ja luontoon.

Lappeenrannan Teatteri: Laadukasta draamaa, komediaa ja musiikkiesityksiä teatterin ystäville.

Harrastukset ja ajanviete Lappeenrannassa

Lappeenranta tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen rikkaan kattauksen erilaisia ajanviettomahdollisuuksia. Kaupungin syke, historian havina ja luonnonläheisyys luovat ainutlaatuisen yhdistelmän, joka takaa, että jokainen löytää omat suosikkinsa sen monipuolisesta tarjonnasta. Lappeenrannan vahva panostus kulttuuriin, liikuntaan, tapahtumiin ja vapaa-ajan toimintoihin on tehnyt siitä paikan, jossa jokainen päivä voi olla uusi seikkailu.

Merenkulkijoiden Lappeenranta hemmottelee vesiharrastajia monin eri tavoin. Yksi kaupungin sydämistä on sen vilkas satama-alue, joka kesäaikaan täyttyy niin paikallisista kuin matkailijoistakin. Täällä voi nauttia Saimaan tuulahduksista, vuokrata veneen tai sup-laudan ja lähteä tutkimusmatkalle laineille. Talvella järvi muuttuu lumoavaksi luisteluparatiisiksi, kun sen pinta jäätyy ja kutsuu liukumaan pitkin jäätä.

Lasten ja nuorten iloksi Lappeenrannasta löytyy Atreenalin seikkailupuisto, jossa voi testata rohkeuttaan ja taitojaan erilaisilla kiipeilyradoilla. Samalla alue tarjoaa ihanteelliset puitteet ulkoilulle ja piknikille. Lappeenrannan kaupunginteatteri ja Lappeenrannan kaupunginorkesteri tarjoavat säännöllisesti huippuluokan esityksiä, jotka vetävät puoleensa niin paikallisia kuin vierailijoitakin. Kaupungin taidemuseo ja Etelä-Karjalan museo sen sijaan vievät vierailijansa syvälle niin taiteen kuin alueen historiaankin.

Urheiluharrastajille kaupunki tarjoaa laajan kirjon erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Jäähallista ja urheilutaloista aina ulkoilureitteihin ja hiihtolatuihin, Lappeenranta tarjoaa puitteet niin sisä- kuin ulkoliikuntaankin. Saimaan rannoilta ja saaristosta löytyy upeita retkeilyreittejä, jotka taipuvat niin patikointiin, pyöräilyyn kuin melontaretkiinkin.

Lappeenrantnasta öytyy jokaiselle jotakin. Jokainen vuodenaika, jokainen katu ja jokainen ranta kätkee sisäänsä mahdollisuuksia, seikkailuja ja tarinoita, jotka odottavat löytäjäänsä. Lappeenranta kutsuu sinut kokemaan, näkemään ja elämään – tule mukaan ja anna kaupungin inspiroida.

Lappeenrannan historiaa

Lappeen pitäjä perustettiin 1300-luvulla, ja sen vanha keskus oli Kauskilassa. Lappeenranta, jonka alkuperäinen perustamisajankohta ajoittuu vuoteen 1649, sai alkunsa kaupunkina, jossa paikalliset porvarit saivat harjoittaa kauppaa rajoitetusti. Kaupunki on kokenut monia vaiheita historiassaan, mukaan lukien Ruotsin vallan aikakauden, Venäjän keisarikunnan hallinnan ja vaikean taloudellisen 1700-luvun, joka toi mukanaan erilaisia haasteita ja muutoksia kaupankäynnille ja taloudelle.

1800-luvulla Lappeenranta liitettiin osaksi autonomista Suomen suuriruhtinaskuntaa, mikä muutti kaupungin luonnetta. 1800-luvun aikana ja sen jälkeen kaupunkiin perustettiin myös useita teollisuuslaitoksia, kuten Kaukaan tehdas, Lauritsalan saha ja Chymos elintarviketehdas. Yhteiskunta alkoi muuttua, liikenneyhteydet paranivat ja kaupunki alkoi kasvaa sekä väkiluvultaan että taloudeltaan.

1900-luvulla, erityisesti itsenäistymisen aikaan ja sen jälkeen, Lappeenrannassa koettiin poliittista kuohuntaa, joka johti väkivaltaisuuksiin ja jännitteisiin kaupungin asukkaiden kesken. Tämä aika jätti kaupunkiin pysyviä jälkiä ja traumaattisia muistoja, jotka ovat osa sen monimutkaista historiaa.

Lappeenranta nykyään

Lappeenranta on mielenkiintoinen kaupunki niin historiallisesta, kulttuurisesta kuin taloudellisestakin näkökulmasta. Kuntaliitosten kautta se on laajentunut huomattavasti ja muovautunut kaupungiksi, jolla on merkittävä rooli sekä rajaliikenteen että alueellisen kulttuurin näkökulmasta.

Viipurin kulttuuriperintö on Lappeenrannassa vahvasti läsnä. Viipurin menettämisen myötä monet karjalaiset siirtyivät länteen, ja Lappeenranta tuli monille uudeksi kodiksi. Kaupunki on pyrkinyt vaalimaan Viipurin kulttuuriperintöä, ja esimerkiksi Karjala-lehti on löytänyt uuden kodin Lappeenrannasta.

Etelä-Karjalan maakunnan keskus, Lappeenranta, tarjoaa monipuolista kulttuuritarjontaa ja toimii elinkeinoelämän sydämenä alueella. Kaupungin taloutta tukevat merkittävät yritykset, kuten UPM-Kymmene ja Outotec, sekä rajan läheisyydestä kumpuava kansainvälisyys. Tämä kansainvälisyys näkyy paitsi liike-elämässä myös kaupungin arjessa ja kulttuurissa.

Kaupungin keskustaajama jakautuu useisiin osiin, joista kolme suurinta ovat pääkeskus, Lauritsala ja Sammonlahti. Myös pienempiä keskuksia, kuten Voisalmi ja Mäntylä-Myllymäki, löytyy kaupungin alueelta, tarjoten asukkaille sekä keskustan palveluita että rauhallisempaa maaseutumaisempaa asumista. Lappeenranta yhdistää siis monella tapaa sekä kaupunki- että maaseutuelämää, toimien monipuolisena asuin- ja työskentelypaikkana.

Katso myös nämä:

Vertaa lennot Lappeenranta

Halvat hotellit Lappeenranta – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

lappeenranta nähtävyydet