Halvat hotellit Kuusamo

Halvat hotellit Kuusamo – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kuusamo hurmaa vierailijansa upeilla luontokohteillaan, kuten Oulangan kansallispuistolla.  Hiihtokeskus Ruka on myös erittäin suosittu matkailukohde, joka houkuttelee matkailijoita ympäri Suomen. Kuusamo tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän talviaktiviteetteja, villiä luontoa ja perinteistä suomalaista tunnelmaa.

halvat hotellit kuusamo
By Timo Newton-Syms from Helsinki, Finland and Chalfont St Giles, Bucks, UK - MastoUploaded by A333, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11083723

Halvat hotellit Kuusamo – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kuusamo on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen upeita luontoelämyksiä ympäri vuoden. Oulangan kansallispuisto on alueen helmi, tarjoten vaikuttavia rotkoja, koskematonta metsää ja upeita maisemia. Talvisin Ruka hiihtokeskuksineen houkuttelee laskettelijoita ja lumilautailijoita kaikentasoisille rinteilleen ja hyvin hoidetuille latuverkostoilleen.

Kuusamon luonto kutsuu seikkailuun ympäri vuoden, olipa kyseessä sitten patikointi, kalastus, melonta tai revontulien bongaus. Riistakamera- ja lintubongausretket tarjoavat mahdollisuuden päästä lähemmäs alueen villieläimiä ja lintuja. 

Kuusamo on paitsi luonnonystävän unelma myös aktiivilomailijan paratiisi, joka yhdistää upeat maisemat, perinteisen suomalaisen tunnelman ja monipuoliset aktiviteetit yhdeksi ikimuistoiseksi matkakohteeksi.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kuusamossa

Kuusamossa hotellit tarjoavat monipuolisia majoitusvaihtoehtoja niin luonnon rauhasta nauttiville matkailijoille kuin aktiivisempaa lomaa kaipaaville. Alueen hotellit heijastavat pohjoista tunnelmaa ja tarjoavat usein modernit mukavuudet, kuten saunat, ravintolapalvelut ja mahdollisuuden nauttia upeista maisemista. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kuusamon suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Holiday Club Kuusamon Tropiikki on viihtyisä majoituspaikka vain lyhyen kävelymatkan päässä Angry Birds Activity Parkista. Tarjoten monipuolisia palveluita, kuten ilmaisen Wi-Fi:n yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin, majoituspaikka luo rennon ympäristön vieraille. Kolme sisäuima-allasta, vesiliukumäki, kylpyläpalvelut ja liikuntamahdollisuudet, kuten tenniskentät ja kuntosali, tekevät vierailusta täydellisen tasapainon rentoutumisen ja aktiviteettien välillä.

2. Scandic Rukahovi

Scandic Rukahovi tarjoaa mukavan majoituksen vain lyhyen kävelymatkan päässä Rukan laskettelurinteistä. Majoituspaikka hemmottelee vieraitaan monipuolisilla palveluilla, kuten ilmaisella buffetaamiaisella ja Wi-Fi-yhteydellä yleisissä tiloissa. Kaksi ravintolaa tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja nälkäisille, ja omatoiminen pysäköinti on saatavilla lisämaksusta. Lemmikkipalveluihin kuuluvat ruoka- ja vesikulhot tekevät lemmikkien matkasta miellyttävän.

3. Magical Pond Nature Igloos

Magical Pond Nature Igloos tarjoaa lumoavaa majoitusta lähellä Rukan upeita laskettelurinteitä. Majoituspaikan ainutlaatuiset palvelut sisältävät muun muassa ilmaisen buffetaamiaisen, Wi-Fi-yhteyden ja omatoimisen pysäköinnin. Lemmikkipalvelut, kuten ruoka- ja vesikulhot, takaavat miellyttävän oleskelun lemmikkien kanssa. Majoituksen mukavuuksiin kuuluvat myös ravintola ja baari/lounge, joissa voit nauttia herkullisista aterioista ja juomista. Sähköauton latauspiste ja kahvi-/teetarjoilu yleisissä tiloissa lisäävät kätevyyttä vierailuun. Aktiivisille matkailijoille tarjotaan mahdollisuuksia, kuten polkupyörien vuokraus, vaellus-/pyöräilyreitit ja lumikenkäily.

4. Holiday Club Kuusamo Tropiikki Apartments 

Holiday Club Kuusamo Tropiikki Apartments tarjoaa viihtyisää majoitusta lyhyen kävelymatkan päässä Angry Birds Activity Parkista. Tässä 3,5 tähden huoneistohotellissa on 118 huoneistoa, joissa jokaisessa on käytännöllinen keittiö ja mukavuudet, kuten ilmainen Wi-Fi ja pyykinpesukone/kuivausrumpu. Huoneistoissa on moderni varustelu, kuten taulutelevisio ja mahdollisuus valmistaa omia aterioita. Majoituspaikan monipuoliset palvelut, kuten ilmainen Wi-Fi, omatoiminen pysäköinti ja sisäuima-allas, takaavat mukavan oleskelun.

5. Ski-Inn RukaVillage

Ski-Inn RukaVillage tarjoaa mukavaa majoitusta vain lyhyen kävelymatkan päässä Rukan laskettelurinteistä. Majoituspaikassa on monipuoliset palvelut, kuten ilmainen Wi-Fi, kolme erilaista ravintolaa, ja kuntosalin käyttömahdollisuus. Ravintoloista löydät vaihtoehtoja niin perheille kuin gastropubin ystäville. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. Omatoiminen pysäköinti on käytettävissä maksua vastaan, ja majoituspaikan palveluihin kuuluvat myös kokoushuone, elintarvikemyymälä ja lahjatavaraliike.

Halvat hotellit Kuusamo – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kuusamo nähtävyydet ja ajanviete

Kuusamo tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja luonnonkauniissa ympäristössään. Alueen vetonauloihin kuuluvat upeat kansallispuistot, kuten Oulangan kansallispuisto, jossa voi nauttia upeista maisemista ja patikoida luontopoluilla. Kuusamon luonto tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisille ulkoilma-aktiviteeteille, kuten vaelluksille, hiihtoretkille ja marjastukselle. Talvisin alue houkuttelee laskettelijoita ja lumikenkäilijöitä, ja Rukan hiihtokeskus on suosittu kohde talviurheilun harrastajille.

Rukan matkailukeskus sijaitsee Kuusamossa ja tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Talvisin Ruka tunnetaan erinomaisena laskettelukeskuksena, mutta tarjoaa myös muita talviurheilumahdollisuuksia, kuten hiihtoa ja moottorikelkkailua. Lisäksi alueella voi kokeilla erikoisempia aktiviteetteja, kuten koiravaljakkosafareita, poroajelua ja jääkiipeilyä. Kesäisin Ruka muuttuu aktiivisen ulkoilman paratiisiksi, jossa voi nauttia vaelluksista upeassa luonnossa, kokeilla melontaa, harrastaa maastopyöräilyä tai osallistua kesäkelkkamäkeen. Rukan matkailukeskus tarjoaa siis mahdollisuuksia monipuoliseen ulkoiluun ja seikkailuun ympäri vuoden.

Holiday Club Kuusamon Tropiikki tarjoaa ihanteellisen paikan rentouttavalle lomalle, jossa keskiössä ovat puhdas luonto, kiireettömyys ja rauha. Resortin ympärillä avautuvat laajat ulkoilumahdollisuudet ympäri vuoden, ja Rukan laskettelukeskukseenkin matka sujuu alle puolessa tunnissa.

Rukan kesäkelkkarata tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen kesäaikaan. Kilometrin mittainen rata on rakennettu teräksestä, ja siellä voi laskea erikoisvalmisteisella kelkalla. Rata tarjoaa vauhdikasta ja hauskaa ajelua kesäisessä tunturimaisemassa. Rukatunturintien varrella sijaitseva kesäkelkkarata on avoinna päivittäin kesäaikaan. Lisätietoja ja yhteystiedot ovat saatavilla Rukan kesäkelkkaradan virallisilta tiedotuskanavilta.

Oulangan kansallispuisto sijaitsee Kuusamon kaupungissa ja Sallan kunnassa Koillismaan ylänköalueella. Perustettu vuonna 1956, tämä 270 km²:n laajuinen kansallispuisto tarjoaa monipuolisen yhdistelmän pohjoista, itäistä ja eteläistä luontoa. Puisto rajoittuu idässä Venäjään ja Paanajärven kansallispuistoon, jonka kanssa se tekee jatkuvaa yhteistyötä. Alueella hallitsevat mäntymetsät, jokilaaksot koskineen, hiekkatörmät ja pohjoisosan laajat suoalueet.

Hannu Hautala Luontokuvakeskus, Suomen ensimmäinen laatuaan, sijaitsee Kuusamossa Matkailukeskus Karhuntassussa osoitteessa Torangintaival 2. Avattu keväällä 2007, keskus on omistettu tunnetulle luontovalokuvaajalle Hannu Hautalalle, ja se esittelee hänen vuosikymmenien mittaisen elämäntyönsä, ”Hannun Jäljet”. Keskus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Hautalan vaikuttavaan luontokuvaukseen ja luontorakkauteen.

Kuusamon kotiseutumuseo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa kuusamolaisen selkostalonpojan perheen elämään 1930-luvulla. Museoalue kattaa 16 rakennusta, mukaan lukien Pulkkasen pirtti, Rävän talo, navetta ja tallipuoji, jotka kuvaavat ajan maanviljelyä, karjan- ja poronhoitoa sekä metsästystä ja kalastusta. Alueelle on sijoitettu myös muita entisajan pihapiiriin kuuluneita rakennuksia, ja vuonna 2015 alueelle siirretty sodanjälkeinen väliaikainen asumus täydentää autenttista kokemusta. Museo järjestää vuosittain vaihtuvia näyttelyitä, tarjoten kävijöille mahdollisuuden tutustua Kuusamon menneisyyteen ja perinteisiin.

Aktiviteetit

Kuusamossa on monipuolisia aktiviteetteja, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä luonnossa. Tässä joitakin suosittuja aktiviteetteja alueella:

Kansallispuistot: Kuusamon läheisyydessä sijaitsee kaksi upeaa kansallispuistoa, Oulanka ja Riisitunturi, jotka kutsuvat tutustumaan ainutlaatuiseen luontoon ja maisemiin.

Melonta: Tutustu Kuusamon luontoon vesillä melomalla kirkkaissa vesistöissä. Alueella on useita välinevuokraamoja, joista voit vuokrata tarvittavat varusteet.

Vaijeriliuku: Ruka Zipline tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden liukua tunturien yllä. Suomen pisin liuku, 364 metriä pitkä, takaa vauhdikkaan ja jännittävän kokemuksen.

Eläimet: Kuusamossa voit viettää aikaa ihanien eläinten seurassa, kuten porojen, huskykoirien tai hevosten. Eläinystävälliset aktiviteetit tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen eläinkuntaan.

Koskilasku ja -kellunta: Oulangan kansallispuiston Kitkajoella voit kokea vauhdin hurman osallistumalla koskilaskuun. Tarjolla on erilaisia paketteja eri tasoisille laskijoille.

Laskettelu: Rukatunturin rinteet tarjoavat laskumahdollisuuksia eri tasoisille laskijoille. Lumisina päivinä voit nauttia talviurheilun ilosta tuntureiden rinteillä.

Karhunkierros on upea 80 kilometrin mittainen vaellusreitti, joka sijaitsee Oulangan kansallispuistossa Kuusamossa. Vaeltajat voivat nauttia reitin monipuolisista maisemista, kuten korkeista metsäisistä vaaroista, syvistä koskisista joista, jylhistä rantakallioista, harjuista ja mäntykankaista. Koko Karhunkierroksen kiertäminen vie aikaa 4-7 päivää vaeltajan kunnosta riippuen, ja se tarjoaa unohtumattoman kokemuksen luonnon kauneudesta.

kuusamo nähtävyydet
By Ville Miettinen from Helsinki, Finland - View from Iivaara, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3402634
Kuusamon historiaa

Kuusamon Lämsänkylästä löytyi hopea-aarre, joka on peräisin vuosien 1050 ja 1250 väliseltä ajalta. Aarteeseen kuuluu kaula- ja rannerenkaiden lisäksi hevosenkenkäsolkia ja kirvesriipus.

Kuusamon alueella on ollut asutusta jo kivikaudella, ja sieltä on löydetty runsaasti merkkejä ajalta 2000–3000 eaa. Kivikautista esineistöä on löytynyt eri paikoista, kuten Ahvensalmelta, Poussunjärven ja Verkkosalmen rannoilta. Rautakauden aikaista esineistöä edustavat Suolijärven rannalta löydetyt kuparisoljet ja hopeisen kaularenkaan kappaleet.

Alkuaan Kuusamo kuului Kemin Lappiin, ja siellä sijaitsi kaksi eteläisintä saamelaiskylää, Kitkan kylä Kitkajärven pohjoisrannalla ja Maanselän kylä Kuusamojärven pohjoisrannalla. 1600-luvulla alueelle muutti väestöä eri suunnista, muun muassa Kainuusta, Sotkamosta, Paltamosta, Pudasjärveltä, Iistä, sekä Tornion ja Kemijoen varsilta. Uudisasuttajien suuri määrä johti saamelaiskulttuurin nopeaan häviämiseen. Kuusamo erotettiin omaksi seurakunnakseen Kemin Lapista vuonna 1675, ja siitä tuli itsenäinen kunta vuonna 1926.

Pitäjän asukasluku vaihteli vuosisatojen saatossa, korkean kuolleisuuden ja katojen vaikuttaessa väestökehitykseen. Kuusamo oli Venäjän rajanaapurina, mikä toi sekä hyötyjä että haittoja. Alue oli tärkeä kaupan risteyspaikka Vienanmeren ja Pohjanlahden välillä. Kuusamossa toimi 1700- ja 1800-luvuilla useita merkittäviä kauppiaita, jotka kävivät kauppaa poroilla, turkiksilla, linnuilla ja kalalla.

Ensimmäinen maailmansota ja toinen maailmansota vaikuttivat vakavasti Kuusamon elinkeinoelämään. Rajan sulkeuduttua menetettiin kaupanvälittäjän asema, ja sota aiheutti suurta tuhoa alueelle. Kuusamon asukasluku kasvoi tasaisesti 1960-luvulle asti, jonka jälkeen se alkoi kääntyä laskuun. Alueen kehitykseen vaikuttivat myös alueliitokset Posioon. Kuusamo luovutettiin osittain Neuvostoliitolle vuonna 1940, ja se otettiin takaisin 1941, mutta luovutettiin uudelleen 1944.

Kuusamon nimi juontaa juurensa Kuusamojärvestä, ja aluetta alettiin kutsua Kuusamoksi 1690-luvulla. Nimen alkuperää ei tiedetä varmasti, mutta arvellaan sen liittyvän saamelaiseen alkuperään, mahdollisesti tarkoittaen kuusimaata. Kuusamojärven rannalla kasvanut kuusama eli lehtokuusama voi myös olla nimen taustalla.

Katso myös nämä: 

Kuusamon kotisivut

Halvat hotellit Kuusamo – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kuusamon kirkko
By Francisco M. Marzoa - Oma teos, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1229305