Halvat hotellit Kuopio

Halvat hotellit Kuopio – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kuopio on idyllinen kaupunki, joka sijaitsee Kallaveden rannalla Keski-Suomessa. Kaupunki tunnetaan kauniista järvimaisemistaan, historiallisista puurakennuksistaan ja ainutlaatuisesta saaristostaan. Kuopio on myös Pohjois-Savon maakuntakeskus ja tarjoaa vierailleen monipuolisia kulttuuritapahtumia sekä herkullista paikallista ruokakulttuuria.

halvat hotellit kuopio
By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=122953006

Halvat hotellit Kuopio – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kuopio tarjoaa vierailleen kauniita järvimaisemia ja ainutlaatuista saaristoa. Kaupungin tunnelmaa leimaavat historialliset puurakennukset, kuten kuuluisa Kuopion tori, joka on yksi Suomen suurimmista puutoreista. Kuopio on myös tunnettu monista aktiivisista ulkoilumahdollisuuksistaan, kuten kävelyreiteistä, hiihtoladuista ja veneretkistä Kallavedellä.

Kaupunki on Pohjois-Savon maakuntakeskus ja tarjoaa runsaasti kulttuuritapahtumia, museoita ja gallerioita. Kuopion musiikkikeskus on yksi maan johtavista konserttitaloista, ja se tunnetaan erityisesti kesäisestä Savonlinna oopperajuhlien ohjelmasta. Kulttuurin lisäksi Kuopiossa voi nauttia herkullisesta paikallisesta ruokakulttuurista, johon kuuluvat muun muassa perinteiset kalapiiraat ja paikalliset juustot.

Kuopio on myös vilkas yliopistokaupunki, mikä lisää kaupungin nuorekasta ja energistä ilmapiiriä. Kesäisin Kuopio herää eloon lukuisilla festivaaleilla. Kuopion matkailijoille tarjoutuu mahdollisuus uppoutua paikalliseen elämäntapaan ja nauttia suomalaisen kaupungin viehättävästä ilmapiiristä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kuopiossa

Kuopiosta löytyy monipuolinen valikoima hotelleja, jotka tarjoavat majoitusvaihtoehtoja erilaisiin matkustajatarpeisiin. Kaupungin hotellitarjonta kattaa niin keskustan boutique-hotellit, liikematkustajille suunnatut majoitusvaihtoehdot kuin viihtyisät perhehotellitkin. Useat hotellit sijaitsevat kätevästi keskustan läheisyydessä, tarjoten samalla helpon pääsyn kaupungin nähtävyyksiin, ravintoloihin ja ostosmahdollisuuksiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kuopion suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Scandic Atlas

Scandic Atlas sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Kuopion torilta tarjoten mukavaa ja käytännöllistä majoitusta kaupungin keskustassa. Majoituspaikka hemmottelee asiakkaitaan ilmaisella buffetaamiaisella ja maksuttomalla Wi-Fi-yhteydellä yleisissä tiloissa. Ravintola Grillsson tarjoaa herkullisia makuelämyksiä, erityisesti niille, jotka nauttivat modernista eurooppalaisesta keittiöstä.

Scandic Atlas tarjoaa kätevää omatoimista pysäköintiä lisämaksusta ja monipuoliset palvelut, kuten tallelokerot vastaanotossa, viisi kokoushuonetta sekä pyykinpesutilat. Majoituspaikassa on myös lemmikkiystävällisiä palveluita, kuten ruoka- ja vesikulhot, ja lemmikit ovat tervetulleita lisämaksusta (rajoituksia sovelletaan).

2. City Apartment Kuopio

Tämä huoneistohotelli sijaitsee erinomaisella paikalla, vain lyhyen kävelymatkan päässä Kuopion tärkeästä nähtävyydestä, Museum of Kuopiosta. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen monipuolisia palveluita, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, kätevät lentokenttäkuljetukset (lisämaksusta) ja mahdollisuuden omatoimiseen pysäköintiin (lisämaksusta).

Huoneisto itsessään tarjoaa viihtyisän ja kodikkaan ympäristön, jossa vieraat voivat nauttia erilaisista mukavuuksista. Keittonurkkaus mahdollistaa oman ruoanlaiton, ja LED-televisio tarjoaa viihdykettä. Ilmainen Wi-Fi tekee yhteydenpidosta helppoa, ja omatoiminen pysäköinti on käytettävissä lisämaksusta.

3. Lapland Hotels Kuopio

Lapland Hotels Kuopio tarjoaa vierailleen viihtyisän majoitusvaihtoehdon aivan Kuopion torin läheisyydessä. Majoituspaikan monipuoliset palvelut sisältävät muun muassa ilmaisen buffetaamiaisen päivittäin, maksuttoman Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä oman ravintolan.

Aamiainen tarjoillaan buffetaamiaisena päivittäin, ja vieraat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa. Hotellin ravintola, Hotel restaurant, tarjoaa herkullisia paikallisia makuja. Omatoiminen pysäköinti on mahdollista lisämaksua vastaan, mikä lisää majoituksen kätevyyttä. Majoituspaikassa on myös muita mukavuuksia, kuten ilmaisia sanomalehtiä aulassa, kuusi kokoushuonetta ja tietokone asiakkaiden käytettävissä. Lapland Hotels Kuopio sijaitsee vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Kuopion torista ja Kuopion Taidemuseosta, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan tutustua kaupungin tarjontaan. Lemmikit ovat tervetulleita lisämaksusta.

4. Hotel Jahtihovi

Hotel Jahtihovi tarjoaa mukavaa majoitusta aivan J.V. Snellmanin kotimuseon läheisyydessä. Majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, mahdollisuus maksuttomaan omatoimiseen pysäköintiin sekä ravintola.

Hotellin vieraat voivat nauttia ilmaisesta langattomasta internet-yhteydestä ja hyödyntää kätevää omatoimista pysäköintiä. Ravintolassa tarjoillaan herkullisia aterioita, ja baarista voi tilata virvokkeita. Lisäksi majoituspaikassa on saatavilla ilmaisia sanomalehtiä aulassa, kokoushuone ja hissi vieraiden käytössä.

5. Original Sokos Hotel Puijonjärvi

Original Sokos Hotel Puijonsarvi tarjoaa viihtyisää majoitusta aivan J.V. Snellmanin kotimuseon lähistöllä. Majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, maksuttomat hotellinjohtajan kutsut ja kaksi ravintolaa.

Vieraat voivat nauttia herkullisista aterioista Frans & Sophie Bistro -ravintolassa. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksua vastaan. Omatoiminen pysäköinti on mahdollista maksua vastaan. Hotellissa on myös monipuoliset palvelut, kuten ilmaiset sanomalehdet aulassa, tallelokero vastaanotossa ja useita kokoushuoneita.

Majoituspaikassa on kuntosali, sauna ja mahdollisuus vuokrata polkupyöriä, mikä tarjoaa vieraille erinomaiset mahdollisuudet rentoutua ja liikkua. Sokos Hotel Puijonsarvi sijaitsee aivan J.V. Snellmanin kotimuseon ja Kuopio Museumin vieressä, tarjoten kätevän sijainnin tutustua alueen nähtävyyksiin. Lemmikkiystävälliset palvelut, kuten ruoka- ja vesikulhot, ovat saatavilla lisämaksusta (rajoitukset voivat olla voimassa).

Halvat hotellit Kuopio – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kuopion nähtävyydet ja ajanviete

Kuopio, Pohjois-Savon maakuntakeskus, tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupunki on tunnettu kauniista järvimaisemistaan, historiallisista rakennuksistaan ja kulttuuritapahtumistaan. Kuopion keskustassa voit tutustua paikalliseen historiaan, käydä museoissa ja nauttia kaupungin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Järvi-Kuopion vesistöalueet tarjoavat mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin ja luonnonkauniisiin maisemiin. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden kokea paikallista elämänmenoa.

Tahkon alue tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja ympäri vuoden. Huipulta avautuvat upeat maisemat ovat erityisen lumoavia, ja huipulle pääsee helposti eri kulkuvälineillä, kuten suksilla, rinnekabiinilla, retkeillen, moottorikelkalla tai autoteitä pitkin. Kesäisin voit ihailla maisemia kävellen, autolla tai maisemahissillä. Tahkon huipulla sijaitseva näköalatorni tarjoaa upeat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin.

Lähialueen helmiä ovat esimerkiksi Pisan luonnonsuojelualue, joka tarjoaa upeita näköaloja Tahkolle ja Kuopioon. Tiilikkajärven kansallispuisto Rautavaaran ja Sotkamon rajamailla on upea luontokohde hiekkarantoineen, harjuineen ja tuoksuvine soineen. Alueella voit vaeltaa erimittaisilla reiteillä ja ihailla luonnon kauneutta.

Etelä-Konnevedellä Kuopion lounaispuolella sijaitseva kansallispuisto tarjoaa vastakohtien maisemia, kun järviluonto kohtaa vuoristomaisemat. Kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat upeita maisemia ja monipuolista luontoa. Orinoron rotkolaakso Leppävirralla on syntynyt jääkauden sulamisvesien vaikutuksesta, ja se on geologian tutkimuskeskuksen arvioima valtakunnallisesti arvokas kohde.

Kuopion pohjoispuolella, Maaningalla, sijaitseva Korkeakoski on Suomen korkein vapaana virtaava koski. Keväällä lumien sulamisen aikaan putous on erityisen vaikuttava. Sonkajärven Jyrkänkosken kuohut ja Seinävuoren Rotkolaakso Tuusniemellä ovat myös kiinnostavia luontokohteita, joissa voit tutustua kiehtivaan geologiseen historiaan.

Aktiviteetit

Kuopiossa on monipuolisia aktiviteetteja, jotka tarjoavat vaihtoehtoja eri kiinnostuksen kohteisiin. Tässä on joitakin aktiviteetteja Kuopiossa:

Arwoitus Kuopio (Pakopeli): Osallistujia aktivoiva ja yhteistoiminnallinen pakopeli.

Bar Freetime: Monipuolinen ja viihtyisä olohuone keskellä Kuopiota.

Finnkino Scalab: Elokuvateatteri, jossa 7 salia varustettu alan parhailla kuva- ja ääniratkaisuilla.

Järvisauna-kabinetti: Juhla-/kokoustila, sauna, mökki ja vene järvellä tai rannassa.

Kasarmipuisto: Puisto historiallisella kasarmialueella, vanhaa ja runsasta puustoa sekä sotiemme aikaisia muistomerkkejä.

Katujuna: Kuopion katujunan kyydissä pääset kiertämään kesäisin Kuopion parhaita paikkoja satamassa ja keskustassa.

Keilahalli Keilakukko: Keilahalli aivan Kuopion torin ytimessä.

Koirapuisto: Aidattu alue koirien ulkoiluun.

Kuntolaakson uimahalli: Uusi uimahalli, jossa 10-ratainen 50 metrin pääallas, hyppyaltaat, monitoimiallas, poreallas ja tenava-allas.

Kuopion jäähalli: Talvisin tarjoaa jääurheilua, kesäisin soveltuu rullakiekon pelaamiseen sekä tapahtumiin kuten messuille ja konsertteihin.

kuopio nähtävyydet
By Vikelo - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=95526276

Tapahtumia

Kuopiorock

Kuopiorock on vuodesta 2003 lähtien järjestetty vuosittainen rockmusiikkifestivaali, joka kokoaa yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä rockmusiikin huippunimiä. Alkuvuosina festivaali pidettiin Kuopion matkustajasatamassa, mutta nykyään tapahtumaa vietetään Väinölänniemellä. Festivaalin ajaksi kaupunki täyttyy myös klubikeikoista, jotka levittäytyvät ympäri kaupunkia.

Festivaalialue Väinölänniemellä tarjoaa useita esiintymislavoja, joilla musiikin ystävät voivat nauttia monipuolisesta ohjelmasta. Tapahtumaviikonlopun aikana festivaalilla järjestetään myös erilaisia aktiviteetteja ja elämyksiä osallistujille. Kuopiorock on kasvanut vuosien varrella suureksi tapahtumaksi, ja sen vetovoima näkyy osallistujamäärissä, joissa on ollut keskimäärin 29 000 henkilöä viime vuosina.

Festivaalin puitteissa Kuopiorock luo ainutlaatuisen ilmapiirin, jossa musiikki ja kaupungin syke yhdistyvät luoden ikimuistoisia hetkiä rockmusiikin ystäville. Tapahtuma on merkittävä osa Kuopion kulttuuritarjontaa ja houkuttelee vuosittain tuhansia kävijöitä nauttimaan rockmusiikin voimasta ja tunnelmasta.

Kuopio Tanssii ja Soi

Kuopio Tanssii ja Soi, kansainväliseltä nimeltään Kuopio Dance Festival, on Pohjoismaiden vanhin kansainvälinen tanssifestivaali. Tämä viikon kestävä tapahtuma on elävöittänyt paikallista kulttuuria ja lisännyt taiteen tunnettuutta vuodesta 1970 lähtien. Festivaalin tavoitteena on myös vaikuttaa tanssitaiteen kehittymiseen ja ihmisten hyvinvointiin tuomalla tanssin kaikkien ulottuville.

Kuopio Dance Festival houkuttelee osallistujia kaikilta tanssin taitotasoilta, aina aloittelijoista harrastajiin ja ammattitanssijoihin. Festivaalilla esiintyvät niin suomalaiset kuin kansainvälisetkin tanssitaiteen huiput, ja ohjelmisto tarjoaa monipuolisen katsauksen eri tanssilajeihin ja -tyyleihin. Tapahtuma on merkittävä kulttuuritapahtuma, joka vaalii tanssitaiteen arvostusta sekä edistää sen kehitystä niin paikallisesti kuin globaalisti.

 

Finland Ie Marathon

Finland Ice Marathon on vuosittainen luistelutapahtuma, joka järjestetään Kallaveden luonnonjäällä Kuopiossa. Tapahtumassa kilpaillaan monissa eri lajeissa, mukaan lukien luistelu, sauvaluistelu, nastapyöräily, nastajuoksu ja potkukelkkailu. Kaikki, niin aloittelijat kuin ammattilaisetkin, ovat tervetulleita osallistumaan, sillä kilpailujen matkat vaihtelevat kahdesta kilometristä aina kahteensataan kilometriin.

Kuopiossa Finland Ice Marathon on ollut osa kaupungin talvista tarjontaa jo vuodesta 1984 lähtien. Tapahtumaan osallistuu vuosittain noin 700 henkilöä, jotka nauttivat ainutlaatuisesta kilpailuympäristöstä luonnonjäällä. Jääradat ovat kilpailujen ulkopuolella avoinna kaikille kaupunkilaisille, jotka haluavat nauttia luistelusta ja talvisesta ulkoilusta. Finland Ice Marathon onkin paitsi kilpailu, myös yhteisöllinen tapahtuma, joka innostaa ihmisiä liikkumaan ja nauttimaan talvisista aktiviteeteista.

ANTI – Contemporary Art Festival 

ANTI – Contemporary Art Festival on vuosittainen nykytaiteen festivaali, joka on järjestetty Kuopiossa vuodesta 2002 lähtien. Festivaali tuo yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita esittämällä heidän taidettaan kaupungin perinteisten esityspaikkojen ulkopuolella, keskellä kuopiolaisten arkea ja julkisissa tiloissa ympäri kaupunkia.

Festivaaliviikon aikana ANTI tarjoaa monipuolisen ohjelman, johon kuuluvat taide-esitysten lisäksi erilaiset työpajat, seminaarit ja festivaaliklubit. Osallistuminen tapahtumaan on ilmaista, mikä tekee siitä saavutettavan laajalle yleisölle. Vuosittain festivaali tavoittaa yli 50 000 henkeä, joista noin 13 000 on aktiivisia osallistujia. ANTI – Contemporary Art Festival luo kaupunkiin kulttuuritapahtuman, joka rikastuttaa kaupunkilaisten arkea ja tarjoaa tilaisuuden kokea ja osallistua nykytaiteeseen.

Ironman

IRONMAN on yksi päivä kestävä kestävyyskilpailu, joka järjestetään Tahkolla. Kilpailuun osallistuu urheilijoita useista kymmenistä maista, ja se sisältää uinnin, pyöräilyn ja juoksun osuudet. Tahkon monipuolinen maasto tarjoaa erinomaiset puitteet kilpailun lajeille, ja tapahtumassa on myös kisakylä, jossa osallistujat tukijoukkoineen voivat harjoitella ja rentoutua ennen kilpailua.

Vuonna 2021 IRONMAN-tapahtumaan osallistui noin 800 kilpailijaa yli 50 eri maasta. Kilpailu on haastava ja vaativa, ja se houkuttelee kuntoilijoita ja ammattiurheilijoita ympäri maailmaa testaamaan fyysistä kuntoaan ainutlaatuisessa ympäristössä Tahkon upeissa maisemissa.

Kuopion historiaa

Kuopion historia juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Ennen kaupungin perustamista 1550-luvun alussa Kuopionniemelle perustettiin kirkko ja kirkkopitäjä, joka vaikutti kaupungin synnyn alkuvaiheisiin. Kaupungin muodostaminen alkoi vuonna 1653, kun kenraalikuvernööri Pietari Brahe antoi Kuopion pitäjän kirkonkylälle kaupunginoikeudet. Kuitenkin 1670-luvulla kaupunki menetti asemansa ja kuihtui tavalliseksi kirkonkyläksi.

Nykyinen Kuopion kaupunki perustettiin virallisesti vuonna 1775, kun kuningas Kustaa III antoi määräyksen kaupungin perustamisesta Savo-Karjalan läänin pääkaupungiksi. Historiallisia katunäkymiä ja rakennuksia on säilynyt Puu-Kuopiosta, kuten Kuninkaankatu – Minna Canthin katu ympäristöineen, Puistokatu ympäristöineen ja Asemakatu ympäristöineen. Näissä paikoissa voi nähdä vanhoja puutaloja ja muita historiallisia rakennuksia.

1800-luvulla kaupungin kehitystä vauhdittivat paremmat liikenneyhteydet, kuten Varkauden Taipaleen kanavan valmistuminen 1840, Saimaan kanavan avautuminen 1856 ja Savon radan valmistuminen 1889. Lisäksi vuonna 1858 Kuopio sai oikeuden suoraan ulkomaankauppaan. Teollisuuden nousu tapahtui puutavarakaupan ympärille, ja kaupunkiin syntyi sahoja, rullatehdas ja tulitikkutehdas.

Koulutuksen ja kulttuurin merkitys kasvoi, ja Kuopiossa perustettiin erilaisia kouluja ja oppilaitoksia. Vuonna 1972 perustettiin korkeakoulu, josta tuli myöhemmin Kuopion yliopisto vuonna 1984. Kaupunki kasvoi toisen maailmansodan jälkeen merkittävästi Karjalan evakkojen asuttamisen ja suuren syntyvyyden ansiosta. 1940-luvun lopussa alettiin tarjota ilmaista kouluruokaa, ja kaupunkiin syntyi erilaisia ilmiöitä, kuten torimellakka vuonna 1965.

Viime vuosikymmeninä kaupungin kasvu jatkui, ja uusia asuinalueita rakennettiin, kuten Petosen alue 1986 ja Saaristokaupunki 2003–2015. Kuopion ruutukeskustan alue koki muodonmuutoksen, ja uudisrakentaminen muutti kaupunkikuvaa. Kaupungissa on myös vahva korkeakouluyhteisö, kun Kuopion ja Joensuun yliopistot yhdistyivät Itä-Suomen yliopistoksi vuonna 2010.

Katso myös nämä: 

Kuopion kotisivut

Halvat hotellit Kuopio – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Michael Paraskevas, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=54102834