Halvat hotellit Kouvola

Halvat hotellit Kouvola – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kouvola on kaunis kaupunki Kaakkois-Suomessa, joka tarjoaa monipuolisia matkailumahdollisuuksia. Se tunnetaan upeista luontokohteistaan, kuten Repoveden kansallispuistosta ja historiallisesta Verlan tehdasmuseosta. Kouvola tarjoaa vierailleen mahdollisuuden yhdistää luonnonkauneuden ja kulttuurin ainutlaatuisella tavalla.

halvat hotellit kouvola

Halvat hotellit Kouvola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kouvola on viihtyisä kaupunki Kaakkois-Suomessa, joka tarjoaa matkailijoille monipuolisia kokemuksia ja nähtävyyksiä. Kaupunki sijaitsee upeiden luontokohteiden ympäröimänä, ja yksi alueen helmistä on Repoveden kansallispuisto. Repoveden upeat järvet, kalliot ja vaellusreitit houkuttelevat luonnosta nauttivia matkailijoita ympäri vuoden. Retkeilyn lisäksi alueella voi harrastaa muun muassa melontaa, kalastusta ja talvisin hiihtoa.

Kulttuurin ystäville Kouvola tarjoaa unohtumattoman vierailun Verlan tehdasmuseossa, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Verla on entinen puuhiomo, ja museo tarjoaa kiehtovan katsauksen teollisuushistoriaan sekä puunjalostuksen kehitykseen Suomessa. Verlan historialliset rakennukset ja teollisuusmiljöö tarjoavat vierailijoille mielenkiintoisen matkan menneisyyteen.

Kouvola on myös vilkas kulttuurikaupunki, jossa järjestetään lukuisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Musiikki, teatteri ja taide ovat osa kaupungin elämää, ja vierailijat voivat nauttia monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Ruokakulttuuri on tärkeä osa Kouvolaa, ja kaupungissa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä makuja. Kouvola on myös tunnettu ystävällisestä ilmapiiristään ja vieraanvaraisuudestaan, mikä tekee vierailusta entistäkin miellyttävämmän.

Kouvola on monipuolinen matkakohde, joka yhdistää upean luonnon, kulttuurin ja historialliset nähtävyydet ainutlaatuisella tavalla. Olipa matkasi tarkoitus sitten rentoutuminen luonnon helmassa tai kulttuurin ja historian tutkiminen, Kouvola tarjoaa unohtumattomia elämyksiä.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Kouvolassa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Kouvolassa

Kouvola tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja matkailijoille, jotka etsivät majoitusta kaupungissa. Hotellit vaihtelevat luksushotelleista perushotelleihin ja boutique-hotelleihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kouvolan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Scandic Kouvola

Scandic Kouvola on erinomainen majoitusvaihtoehto, joka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Kouvolan keskuskirkosta. Tämä hotelli tarjoaa monia mukavuuksia vierailijoilleen, kuten ilmaisen buffetaamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Voit nauttia herkullisen aterian hotellin ravintolassa tai rentoutua baarissa tai loungessa. Scandic Kouvola tarjoaa myös käytettävissäsi kokoushuoneita, tietokoneen asiakkaiden käyttöön sekä pyykinpesutilat. Voit rentoutua saunassa, vuokrata polkupyörän tutkiaksesi kaupunkia tai antaa lasten leikkiä hotellin leikkikentällä.

2. Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola

Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola on viihtyisä majoituspaikka, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Kouvolan keskuskirkosta. Tässä hotellissa asiakkaita hemmotellaan monilla mukavuuksilla, kuten ilmaisella paikallisella aamiaisella, maksuttomalla Wi-Fi-yhteydellä yleisissä tiloissa ja omalla ravintolalla. Lemmikkiystävällisenä majoituspaikkana he tarjoavat myös ruoka- ja vesikulhot lemmikeille. Voit aloittaa päiväsi nauttimalla ilmaisen paikallisen aamiaisen päivittäin ja pysyä yhteydessä maailmaan ilmaisen Wi-Fi-yhteyden avulla. Jos pidät ranskalaisesta keittiöstä, voit nauttia herkullisista aterioista bistro Frans & Rose -bistrossa. Autolla saapuville vieraille on tarjolla omatoiminen pysäköinti lisämaksusta.

3. Hotel Sommelo

Hotel Sommelo on mukava majoituspaikka, joka sijaitsee lähellä Niivermaen luonnonsuojelualuetta Kouvolassa. Tässä hotellissa asiakkaita odottavat monipuoliset mukavuudet, kuten ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, maksuton omatoiminen pysäköinti sekä sisäuima-allas. He tarjoavat myös lemmikkipalveluita, kuten ruoka- ja vesikulhoja lemmikkejä varten. Viihdy yhteydessä maailmaan ilmainen Wi-Fi-yhteys joissain yleisissä tiloissa. Rentoudu uima-altaalla tai nauti virkistävä juoma majoituspaikan baarissa/loungessa. Hotellissa on myös muita mukavuuksia, kuten ilmainen sanomalehtiä aulassa, kokoushuoneita sekä terassi, jossa voit nauttia ulkoilmasta.

4. Loma-asunto Virransivu

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä Röllänrannan aluetta tarjoten asiakkailleen viihtyisän kokemuksen. Loma-asuntoon kuuluu takka ja televisio, jotka tekevät oleskelustasi mukavaa ja viihdyttävää. Lisäksi loma-asunnossa on pyykinpesukone, joka tekee matkastasi entistäkin kätevämmän. Majoituspaikan alueella on myös sauna, jossa voit rentoutua, sekä hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon talviurheilun ystäville.

5. Riverside retreat

Tämä upea huvila sijaitsee aivan Sompasen uimarannan läheisyydessä ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia mukavuuksia. Huvilassa on ilmastointi ja se sisältää tilavan keittiön sekä neljä kylpyhuonetta, mikä tekee siitä ihanteellisen suuremmille seurueille tai perheille. Huvilan alueella sijaitsee vesipuisto, jossa voit nauttia vedestä ja hauskanpidosta. Lisäksi majoituspaikassa on sauna, joka tarjoaa rentouttavia hetkiä, sekä leikkikenttä, jossa lapset voivat viettää aikaa.

Halvat hotellit Kouvola – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kouvola nähtävyydet ja ajanviete

Kouvola tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Kaupungin viehättävä luonto, historialliset kohteet ja viihdyttävät harrastusmahdollisuudet tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen.

Maailmanperintökohde VerlaMaailmanperintökohde Verla sijaitsee Verlantiellä, Verlassa, noin 30 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Verla tunnetaan puuhiimona ja pahvitehtaana, ja se on ollut merkittävä osa alueen historiaa jo 1870-luvulta lähtien. Vuodesta 1972 lähtien Verla toimii tehdasmuseona, ja se on saanut ansaitusti paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa vuonna 1996. Verlan vierailijat pääsevät kokemaan metsäteollisuuden varhaisvaiheet elävinä: alkuperäiset tehdasrakennukset koneineen, tehdasalueen ympäröivä työläisasutus sekä Verlankosken voimalaitos ovat kaikki osa tätä ainutlaatuista kokonaisuutta.

Ankkapurhan teollisuusmuseoAnkkapurhan teollisuusmuseo  liittyy alueen rikkaaseen teollisuushistoriaan. Alueelle rakennettiin ensimmäinen puuhiomo jo vuonna 1872, ja nykyisin vanhassa kartonkitehtaassa toimii Ankkapurhan teollisuusmuseo. Museo tarjoaa kävijöilleen katsauksen henkilökunnan työ- ja elinoloihin sekä alueen teollisuuden kehitykseen, aina 150 vuoden ajalta. Museon merkittävin nähtävyys on Suomen ensimmäinen jatkuvakäyntinen kartonkikone, joka käynnistyi ensimmäisen kerran vuonna 1897 ja toimi aina vuoteen 1978 asti. Museona Ankkapurhan teollisuusmuseo avattiin vuonna 1997.

Repoveden kansallispuisto: Repoveden kansallispuisto on yksi Suomen suosituimmista vaelluskohteista, kiitos sen monipuolisten ja upeiden maisemien. Kansallispuistossa retkeilyreitit kulkevat läpi korkeiden kallioiden, vesistöjen, korpien ja rämesoiden, ja osa tästä luonnosta on säilynyt koskemattomana. Repoveden kansallispuiston maisemat tarjoavat laajoja asumattomia metsiä, vaikuttavia kalliojyrkänteitä sekä lukuisia kirkkaita järvet ja lampia. Tämä karu ja jylhä alue on pitkään ollut suosittu Etelä-Suomen retkeily-, seikkailu- ja kiipeilykohde.

ITE- taideympäristö Jätkän Onnela: ITE-taideympäristö Jätkän Onnela sijaitsee osoitteessa Vekarantie 950, Vekaranjärvi, Kouvolassa. Se on Ensio Tuppuraisen luoma taideympäristö, joka tarjoaa laajan katsauksen Tuppuraisen ITE-taiteeseen. Alueella on suuria maalauksia, veistoksia ja provosoivia tekstikylttejä, joissa hän ilmaisee mielipiteensä EU:sta, poliitikoista ja muista merkittävistä henkilöistä. Tätä paikkaa kutsutaan myös nimellä Jätkän taulutalo.

Jaalan kirkkoJaalan kirkko valmistui ensimmäisen kerran adventtina vuonna 1878. Kirkon suunnitteli arkkitehti August Boman, ja sen rakennustyöstä vastasivat Karl Gustaf Kajander ja Karl Källman Hausjärveltä. Kirkko on tyypiltään länsitornillinen pitkäkirkko, jossa on korostetut lyhyet poikkisakarat. Sen arkkitehtoninen tyyli edustaa pääasiassa uusgoottilaista suuntausta, mutta siinä näkyy myös nikkarityylisiä piirteitä. Kirkossa sijaitsee vuonna 1885 valmistunut alttaritaulu, jonka on maalannut Sigfrid Keinänen. Alt taritaulun mallina toimi Robert Kajanus. Kirkon alkuperäiset urut olivat peräisin Lahden Ruthin urkutehtaalta vuodelta 1906, kun taas nykyiset urut ovat Kangasalan urkutehtaan valmistamat ja vuodelta 1973.

Vuohijärven luonto – ja kulttuuritalo: Tämä kulttuurimatkailukohde tarjoaa monipuolisen ohjelman ympäri vuoden. Kesäaikana voit nauttia erilaisista taidenäyttelyistä sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin ja konsertteihin. Luonto- ja kulttuuritalon tiloissa on 230-paikkainen kulttuurisali, galleriamyymälä sekä Kahvila Kaakkuri. Tämä monipuolinen tilatarjonta mahdollistaa erilaisten kulttuurielämysten ja taiteen kokemisen.

Utin linnoitusUtin linnoitus on Suvorovin linnoitusketjun tunnetuin ja parhaiten säilynyt osa. Linnoituksen päätehtävänä oli estää hyökkääjän eteneminen kohti Lappeenrantaa. Utin linnoitus rakennettiin Kustaan sodan (1788-1790) aikana, ja sen sijainti valittiin huolellisesti. Utin kankaalla oli käyty taisteluita Kustaan sodan aikana, ja venäläiset huomasivat paikan kapeikon sopivaksi paikaksi linnoitukselle, koska sen ohittaminen olisi ollut vaikeaa.

Aktiviteetit

Woikoski Feeling: Woikoski Feeling sijaitsee Nurmaankyläntiellä, Nurmaassa, ollen ihanteellinen paikka luonnon ja luksuksen yhdistämiseen kesällä. Kirjokiven Kartanolla Vuohijärvellä voit nauttia mukavasta majoituksesta ja herkullisista menuista, jotka on valmistettu laadukkaista lähituottajien raaka-aineista ja tarjoillaan laadukkaiden viinien kera. Voit täydentää vierailuasi nauttimalla saunasta ja pulahtamalla Tihvetjärveen tai ihailemalla kartanon puiston kaunista 1800-luvulla istutettua kasvillisuutta. Lisäksi Repoveden kansallispuisto sijaitsee aivan lähellä Kirjokiven Kartanoa, tarjoten upeita luontokokemuksia.

KymiSunKymiSunin toimipaikka sijaitsee osoitteessa Lauttarannantie 91, Kouvola, ja he järjestävät veneilyretkiä alueella. Veneretket lähtevät Keltin kylästä, tarkemmin sanottuna KymiSunin idyllisiltä Jokituvilta (osoite Joenrannantie 180, Kouvola). Retki vie osallistujat Kymijoen varrelle, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueeseen ja sen historiaan joelta käsin. Retkellä nautitaan nuotiokahveista, isoäidin voileivistä ja lumpeenvalkoisesta kakusta. Veneretkelle mahtuu enintään 10 henkilöä, ja retken kokonaiskesto on noin 2,5–3 tuntia. Alennuskoodilla ”visitkouvola” saat alennusta retkestä.

Hopeakuula Arcade: Hopeakuula Arcade sijaitsee osoitteessa Asentajankatu 5, 45130, ja se tarjoaa laajan valikoiman flipperiautomaatteja aina 1970-luvulta nykypäivään asti. Peliautomaatit on järjestetty aikakausittain, mikä mahdollistaa pelaajille konkreettisen kokemuksen flipperiautomaattien historiasta pelaamisen kautta. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta flipperien pelaamisesta, sillä pelihallin henkilökunta on valmis opastamaan sinua aina perusteista edistyneempiin pelitaitoihin saakka.

Tykkimäen huvipuisto: Tykkimäen huvipuisto on rakennettu luonnonkauniille metsäiselle alueelle, korkean mäen päälle. Etäisyys Kouvolan keskustasta huvipuistoon on alle 5 kilometriä. Huvipuiston vieressä on ilmainen parkkipaikka, joten auton pysäköiminen on helppoa.

tykkimäki kouvola
Tykkimäki By Otto Karikoski - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11127083

Tapahtumia

Elovalkeat

Elovalkeat on ollut osa Valkealan kesää jo vuodesta 1973 lähtien, ja se on rakastettu kotiseututapahtuma. Tämä kesätapahtumasarja järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden ja Kouvolan kaupungin kanssa heinä-elokuun vaihteessa. Elovalkeiden voimavaroina toimivat perinteikkäät kulttuuriympäristöt, alueen upea järviluonto ja talkootyöperinne, joka on edelleen vahvasti läsnä eri kyliin.

Ensimmäiset Elovalkeat Valkealassa vietettiin 13.-19. elokuuta 1973. Tämä tapahtuma perustui alun perin kahteen keskeiseen teemaan: tuleen ja veteen. Tuli, jota kutsuttiin valkeaksi, heijastui Valkeala-nimestä, ja sen liekit olivat myös kunnan vaakunassa.

InkJazz

InkJazz on konserttisarja, joka on ollut osa tapahtumakalenteria vuodesta 2004 lähtien. Konsertit järjestetään upeassa Ankkapurhan teollisuusmuseossa, joka esittelee alueen paperiteollisuuden historiaa. Museo sijaitsee Kymijoen rannalla Inkeroisten puolella, Ankkapurhan kosken läheisyydessä, ja se on arvokas Alvar Aalto -arkkitehtuurikohde.

InkJazz-konserttisarjassa esiintyy kesäisin kansainvälisesti ja valtakunnallisesti tunnettuja taiteilijoita. Tämä musiikkitapahtuma tarjoaa yleisölle mahdollisuuden nauttia live-musiikista kauniissa ympäristössä, joka kunnioittaa paikallista teollisuushistoriaa.

Kouvola-päivä

Kouvola-päivä on vuosittainen tapahtuma, jota vietetään monipuolisella ohjelmalla toukokuun alussa. Kaupungin syntymäpäivä on yleinen liputuspäivä, jolloin kaupunkilaiset kannustetaan nostamaan lipun salkoon ja juhlimaan ylpeästi kouvolalaisuutta.

Tapahtuma tarjoaa monipuolisen ohjelman koko perheelle eri puolilla kaupunkia, kuten Liikennepuistossa, Jaakonpuistossa ja pääkirjastossa. 

Taiteiden Yö

Taiteiden yö tarjoaa monipuolista taide- ja kulttuuriohjelmaa Kouvolatalolle ja sen puistoon. Tapahtumaan sisältyy erilaisia esityksiä ja aktiviteetteja, jotka liittyvät muun muassa sirkukseen, taikuuteen, teatteriin, musiikkiin ja tanssiin. Yleisöllä on mahdollisuus nauttia monenlaisista taiteellisista ilmaisuista ja osallistua itsekin erilaisiin esityksiin ja aktiviteetteihin.

Tapahtumaan osallistuvat erilaiset taiteilijat ja esiintyjät, kuten klovnit, taikurit, jonglöörit ja sirkustaiteilijat. Ohjelmassa on muun muassa taikurikoulua, taikashow’ta, akrobatiaa, teatteria, taidetta, satubalettia ja sirkusesityksiä. Taiteiden yö tarjoaa mahdollisuuden kokea taiteen eri muotoja ja nauttia kulttuurista yhdessä muiden ihmisten kanssa.

Wiipurintien markkinat

Wiipurintien markkinat ovat kouvolalainen keskiaikatapahtuma, joka valloittaa Kouvolan Kasarminmäen ja tarjoaa vierailijoille monipuolista ohjelmaa. 

Wiipurintien markkinat tarjoavat runsaasti ohjelmaa, joka sisältää muun muassa musiikkia, työpajoja, historianelävöitystapahtumia, hevosturnajaisia, teatteriesityksiä, tanssia ja paljon muuta. Tapahtuma vie vierailijat keskiaikaisen tunnelman ja historian maailmaan, tarjoten samalla ainutlaatuisia esityksiä ja elämyksiä koko päiväksi.

 

Lux Like Kouvola

Lux Like Kouvola on valotaidetapahtuma, joka tarjoaa kaikille avoimen ja ilmaisen tilaisuuden nauttia valotaiteesta. Lux Like Kouvola on järjestetty kahdesti aikaisemmin, ja se on kerännyt kiinnostusta yleisössä.

Tapahtuma yhdistää valotaiteen ja pelitaiteen, mikä tekee siitä ainutlaatuisen Suomessa. Valotaide on taiteenmuoto, joka hyödyntää valoa ja visuaalisia efektejä luodakseen vaikuttavia teoksia. Pelitaide puolestaan liittyy videopelien taiteelliseen ulottuvuuteen ja visuaaliseen suunnitteluun. Yhdistämällä nämä kaksi taiteenmuotoa Lux Like Kouvola tarjoaa yleisölle uudenlaisen ja visuaalisesti vaikuttavan kokemuksen.

Kouvolan historiaa

Kouvolan historia juontaa juurensa keskiajalle, mutta kaupungin nykyinen kehitys alkoi voimakkaasti 1800-luvulla, kun Riihimäki–Pietari-rata rakennettiin. Rautatien ansiosta Kouvolasta tuli vilkas risteysasema, joka liitti yhteen Savon radan pohjoiseen ja Kotkan radan etelään. Kouvolassa riehui ankarat punainen ja valkoinen terrori Suomen sisällissodan aikana vuonna 1918. Kouvolasta tuli kauppala vuonna 1923, ja se sai kauppalanoikeudet vuonna 1923. Vuonna 1960 Kouvolasta tuli virallinen kaupunki. Kaupungin kehitystä leimasi voimakkaasti rautatie ja sen ympärille rakentunut elinkeinoelämä.

Ennen vuoden 2009 kuntaliitosta Kouvolan pinta-ala oli pieni, mutta alueliitosten myötä se laajeni merkittävästi. Vuonna 2009 Kouvolan kaupunki lakkautettiin ja yhdistettiin viiden muun kunnan kanssa uudeksi kunnaksi, joka otti nimen Kouvola. Tämä kuntaliitos toi mukanaan merkittäviä muutoksia kaupungin hallintoon ja alueeseen.

Kouvolan kehitystä ovat leimanneet massiiviset betoniarkkitehtuurin rakennukset, erityisesti 1960-1970-lukujen tornitalot ja kaupungintalo. Kaupunki on ollut tärkeä liikenteellinen solmukohta rautateiden risteysasemana, ja se on kasvanut vilkkaaksi kaupungiksi.

Tänä päivänä Kouvola on yksi Suomen suurimmista kaupungeista sekä pinta-alaltaan että väestömäärältään. Seutukunnastaan se erottui kuntaliitoksella, ja siitä tuli itsenäinen kunta, joka jatkaa alueen kehitystä ja historiaa. Kouvolan historia on monipuolinen ja rikas, ja kaupunki tarjoaa nykyään asukkailleen ja vierailijoilleen monia mahdollisuuksia ja palveluita.

Katso myös nämä: 

Kouvolan kotisivut

Halvat hotellit Kouvola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kouvola nähtävyydet
By Markus Säynevirta, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85632391