Halvat hotellit Kotka

Halvat hotellit Kotka – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kotka on viehättävä matkakohde Suomenlahden rannalla, joka tarjoaa monipuolisia kokemuksia luonnosta, kulttuurista ja merellisestä elämästä. Kaupungissa voit nauttia upeista saaristomaisemista, tutustua mielenkiintoisiin museoihin ja herkutella meren antimilla perinteisissä kalastajakuppiloissa.

halvat hotellit kotka

Halvat hotellit Kotka – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kotka on kaupunki, joka sijaitsee Suomenlahden rannikolla ja tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen matkakokemuksen. Kaupungissa yhdistyvät luonnon kauneus, kulttuuriperintö ja merellinen elämä. Kotka on tunnettu upeista saaristomaisemistaan, ja se tarjoaa mahdollisuuden nauttia meren läheisyydestä ja ulkoilusta. Kymijoen suistoalueella voi ihailla lintujen muuttoa, ja saaristo tarjoaa upeat puitteet retkeilylle ja veneilylle. Kotkan saaret, kuten Mussalo ja Varissaari, ovat suosittuja kohteita luonnosta nauttiville matkailijoille.

Kaupunki on myös kulttuurin ja historian ystävien unelma. Kotkassa voit tutustua mielenkiintoisiin museoihin, kuten Merikeskus Vellamoon, joka esittelee Suomen merenkulun historiaa. Sapokan vesipuisto tarjoaa mahdollisuuden uppoutua taiteeseen ja luontoon samalla kertaa. Myös Kotkan puistot ja historialliset rakennukset, kuten Langinkosken kartano, ovat vierailun arvoisia.

Meren antimet ovat olennainen osa Kotkan ruokakulttuuria, ja voit herkutella tuoreilla kaloilla ja äyriäisillä perinteisissä kalastajakuppiloissa. Meren äärellä sijaitsevat ravintolat tarjoavat unohtumattomia makuelämyksiä.

Kotka on matkakohde, joka yhdistää luonnon kauneuden, kulttuurin ja merellisen tunnelman. Se tarjoaa vierailijoille monipuolisia aktiviteetteja ja mahdollisuuden rentoutua kauniissa ympäristössä Suomenlahden rannikolla.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kotkassa
Kotka tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin matkustajien tarpeisiin ja budjetteihin. Kaupungissa on sekä perinteisiä hotelleja että boutique-majoituspaikkoja, jotka tarjoavat vierailleen mukavuutta ja palveluja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kotkan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.
1. Scandic Kotka

 Scandic Kotka on viihtyisä ja moderni hotelli, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman huonetyyppejä. Perheille on tarjolla tilavia huoneita, ja lemmikkiystävät voivat tuoda karvaiset kaverinsa mukanaan. Hotellin omassa ravintolassa voit nauttia herkullisista aterioista ja baarissa rentoutua juomien äärellä. Lisäksi Scandic tarjoaa vierailleen kuntosalin, ilmaisen langattoman internet-yhteyden ja ilmaisen pysäköinnin.

2. Hotel Merikotka

Hotel Merikotka on viehättävä hotelli, joka sijaitsee upealla merenranta-alueella, tarjoten vierailleen henkeäsalpaavan näköalan merelle. Tämä hotelli on erityisen houkutteleva niille matkailijoille, jotka arvostavat luontoa ja haluavat nauttia rauhallisesta ympäristöstä. Hotel Merikotkassa vieraat voivat rentoutua meren äärellä ja nauttia kauniista auringonlaskuista.

3. Hotelli Jokipuisto

Hotelli Jokipuisto Kotkassa tarjoaa majoittujilleen monipuolisia palveluja ja mukavuuksia. Sen sijainti lähellä Jokipuiston kohdealueita tekee siitä kätevän valinnan matkailijoille. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi, mikä helpottaa yhteydenpitoa ja tiedonhakua. Lisäksi hotelli tarjoaa ilmaisen omatoimisen pysäköinnin sekä pitkäaikaisen pysäköinnin, mikä on kätevää omalla autolla saapuville vieraille. Hotellissa on kahvila ja baari/lounge, jossa voi nauttia syötävää ja juomaa. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta, mikä mahdollistaa hyvän startin päivälle.

4. Beach hotel Santalahti

Majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, kuten ilmaisen Wi-Fi:n, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja mahdollisuuden nauttia ruoasta ja juomasta kahvilassa, ravintolassa ja baarissa. Lisäksi voit herkutella buffetaamiaisella päivittäin lisämaksusta.

5. Kartanohotelli Karhulan Hovi

Kartanohotelli Karhulan Hovi tarjoaa vierailleen mukavaa majoitusta lyhyen kävelymatkan päässä Jokipuistosta. Majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi, ilmaista omatoimista pysäköintiä sekä viihtyisä baari. Aulabaari tarjoaa paikallisia herkkuja ja kauniin puutarhanäköalan. Voit tilata herkullisen aamiaisen päivittäin lisämaksusta. Kartanohotelli Karhulan Hovi tarjoaa myös concierge-palvelun, kiertoajeluita ja matkatavarasäilytyksen

Halvat hotellit Kotka – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kotka nähtävyydet ja ajanviete

Kotka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille. Kaupunki sijaitsee upean merenrannan tuntumassa ja tarjoaa upeat maisemat sekä luontoaktiviteetteja.

Strömforsin ruukki: Strömforsin ruukki tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden astua ajassa taaksepäin ja tutustua yhteen maamme parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista. Tämä historiallinen alue kätkee sisäänsä monivaiheisen tarinan, joka herää eloon viehättävän puutalomiljöön, museoiden sekä alueella toimivien yrittäjien ja käsityöläisten kautta. 

Merikosken Vellamo: Merikeskus Vellamo on Kotkan ylpeydenaihe ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua meren ja Kymenlaakson seudun mielenkiintoisiin tarinoihin. Tämä moderni arkkitehtuurin helmi on suunniteltu kansainvälisesti tunnetun Lahdelma & Mahlamäki -arkkitehtitoimiston toimesta. Rakennus muistuttaa valtavaa aallonharjaa ja sen katolle pääsee helposti laiturilta johtavaa ramppia pitkin. Katolta avautuu upeat näkymät niin kaupungin kuin meren suuntaan

Akvaario Maretarium: Akvaariotalo Maretarium tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua suomalaisiin kalalajeihin ja vesistöihin. Se sijaitsee Sapokanlahden rannalla ja esittelee noin 60 alkuperäistä ja vakinaista kalalajia Suomesta. Maretariumissa voit uppoutua Suomen vesistöjen kiehtovaan maailmaan ja tutustua paikalliseen vedenalaiseen ekosysteemiin.Akvaariotalo Maretarium tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua suomalaisiin kalalajeihin ja vesistöihin. Se sijaitsee Sapokanlahden rannalla ja esittelee noin 60 alkuperäistä ja vakinaista kalalajia Suomesta. Maretariumissa voit uppoutua Suomen vesistöjen kiehtovaan maailmaan ja tutustua paikalliseen vedenalaiseen ekosysteemiin.

Suomen pienin kauppamuseo: Suomen pienin kauppamuseo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden aikamatkaan 1950-luvulle, jolloin voit kokea aidon kyläkauppatunnelman aitojen ajan esineiden ja nostalgisten radiosävelmien ympäröimänä. Museo sijaitsee Loviisan Skinnarbyn peltojen laidalla, ja pääsymaksun avulla voit myös tutustua koristepuutarhaan ja lifestyle-myymälä Kanalaan, jotka täydentävät kokonaisuuden.

Sapokan vesipuistoSapokan Vesipuisto on kaunis keidas Kotkan keskustassa, meren rannalla sijaitseva puisto, joka houkuttelee paikallisia asukkaita ja matkailijoita ihailemaan upeita maisemia ja rentoutumaan. Vesipuisto on puiston keskeinen elementti, ja vesi virtaa puroissa, lammikoissa ja jopa lähes 20 metriä korkeassa putouksessa puiston etelärinteellä. Keväällä puisto herää eloon tuhansien sipulikukkien kukkiessa, ja väriloisto jatkuu myöhäiseen syksyyn asti. Alkukesästä atsaleat ja alppiruusut tarjoavat upean näkymän. Sapokan Vesipuisto on erityisen vaikuttava pimeällä, kiitos sen ainutlaatuisen ja palkitun valaistuksen, joka luo lumoavan tunnelman hämärän laskeutuessa.

Pyhän Nikolaoksen kirkko: Kotkan vanhin rakennus, Pyhän Nikolaoksen kirkko, seisoo Isopuistossa Kotkansaarella. Tämä uusklassinen kirkko rakennettiin vuosina 1799-1801, ja se toimii Kotkan ortodoksisen seurakunnan pääkirkkona. Kirkko juontaa juurensa Ruotsinsalmen linnoituskaupungin ajalle, ja sen vieressä sijainneesta hautausmaasta on säilynyt pieni osa muistomerkkeineen. Hautausmaalla lepää monia tunnettuja Ruotsinsalmen merilinnoituksen upseereita, ja se tarjoaa historiallisen ja kulttuurillisen näkökulman alueen menneisyyteen.

Aktiviteetit

Minigolf Park: 18-ratainen minigolfpuisto uimarannan vieressä. Voit pelata auringonpaisteessa ja nauttia virvokkeita Bistro Santalahdessa.

Luontopolut: Santalahden luontopolut, kuten Sea View Track ja Forest Track, tarjoavat mahdollisuuden reippaille retkille luonnossa.

Lapsille: Santalahti Resortissa on seikkailurata, leikkipuisto ja leikkihuone, jotka tarjoavat viihdettä perheen pienimmille myös huonolla säällä.

Pyöräily: Voit vuokrata polkupyöriä ja tutustua lähialueeseen, mukaan lukien Kotkan kaunis keskusta ja sen nähtävyydet.

SUP-lautailu: Stand-up paddleboarding on suosittu ja rentouttava aktiviteetti kaikenikäisille.

Meriretket: Kotka Charter tarjoaa meriretkiä Suomenlahden saarille ja itäisen Suomenlahden kansallispuistoon. Voit yhdistää meriretken muihin Santalahti Resortin palveluihin.

Golf: Aivan Santalahti Resortin vieressä sijaitsee Kotka Golf Center, joka tarjoaa 18-reikäisen kentän ja golf-lomia.

Uimaranta: Santalahden hienohiekkainen uimaranta sopii aurinkoa rakastaville ja lapsille.

Lumikenkäily ja Hiihto: Talvella voit harrastaa lumikenkäilyä ja hiihtoa meren jäällä ja luontopoluilla.

Koskenlasku: Kymijoki tarjoaa mahdollisuuden vauhdikkaaseen koskenlaskuun lautalla.

Kalastus: Kymijoki ja meri tarjoavat loistavat kalastusmahdollisuudet.

Alamäkipyöräily ja Hiihtokeskus: Mielakan hiihtokeskus ja Bikepark palvelevat ympäri vuoden, ja ne ovat sopivia aktiivisille seikkailijoille.

merikosken vellamo kotka
Merikosken Vellamo By SeppVei - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4379152

Tapahtumia

Kotkan Meripäivät

Kotkan Meripäivät ovat odotettu kesätapahtuma, joka on juhlinut Kotkan kaupunkia vuodesta 1962 lähtien. Tämä perinteinen tapahtuma tarjoaa hauskan ja monipuolisen ohjelman koko perheelle. Kaupunki täyttyy musiikista, markkinoista ja herkullisista herkuista, ja tavoitteena on taata, että jokainen voi nauttia Meripäivistä, olitpa sitten tulossa paikalle perheen pienimpien meriseikkailijoiden tai suuremman ystäväporukan kanssa. Meripäivät ovat jälleen tulossa vuonna 2024, joten varaa paikkasi juhlijoiden joukossa ja valmistaudu hauskanpitoon horisontissa!

Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa

Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa on nelipäiväinen kaupunkifestivaali, joka järjestetään jo kolmatta kertaa. Vuonna 2022 festivaalilla vieraili yli 23 000 kävijää, mikä osoittaa sen suosion ja vetovoiman. Tämä tapahtuma tarjoaa ainutlaatuista viihdettä, joka yhdistää valo- ja äänitaiteen, valaistut kohteet sekä monipuolisen muun ohjelman.

Aaltoja!-tapahtuman keskiössä on vuosittain vaihtuva valo- ja ääniteosreitti, joka tarjoaa kävijöille mahdollisuuden kokea taiteen ja äänen yhdistelmän ainutlaatuisessa ympäristössä. Tämä teosreitti sijaitsee pääasiassa Kotkansaarella, mutta festivaalin kohteita voi löytyä myös muualta Kotkasta.

Kotkan historiaa

Kotkan kaupungin nimi juontuu Kotkansaaresta, joka puolestaan sai nimensä merikotkien pesimisestä siellä. Kaupungin historia juontaa juurensa esihistoriaan, ja alueella on löydetty kivikauden asuinpaikkoja, jotka liittyvät kampakeraamiseen kulttuuriin. Tuohon aikaan merenpinta oli noin 20 metriä nykyistä korkeammalla, ja alueella, joka nykyisin on Kotkan aluetta, sijaitsivat Kymijoen ja Nummenjoen merenlahtien rannat.

Myöhemmin pronssikaudella alueella on havaittu röykkiöhautoja ja veneenmuotoisia kivilatomuksia, ja on arveltu viikinkien mahdollisesti käyttäneen Kotkan alueen vesiväyliä tärkeinä kauppapaikkoina.

Keskiajalla alueella käytiin kauppaa ja Kymijoen suualueelle syntyi voimakasta uudisasutustoimintaa. Ruotsinsalmen linnoituskaupunki perustettiin, ja alueella asui sekä suomen- että ruotsinkielistä väestöä.

1800-luvun lopulla teollistuminen ja sahateollisuuden kasvu vaikuttivat voimakkaasti alueen kehitykseen. Kotkasta tuli merkittävä teollisuus- ja satamakaupunki, ja sen väkiluku kasvoi merkittävästi. Kotka itsenäistyi omaksi kaupungiksi vuonna 1879 ja sai meri- ja tapulikaupungin oikeudet. Kaupungin rakennetta suunniteltiin ruutukaavaksi, ja rautatien valmistuminen vuonna 1890 vahvisti sen asemaa teollisuus- ja satamakaupunkina.

Kaupungin laajeneminen jatkui vuosien varrella, ja siihen liitettiin eri aikoina useita alueita, kuten Hovinsaari, Mussalon saari, Haapasaari ja muita lähikyliä. Tämä laajeneminen muovasi Kotkasta nykyisen laajan kaupunkialueen, joka kukoistaa edelleen monipuolisen teollisuuden ja merenkulun keskuksena.

Halvat hotellit Kotka – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Kymi - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6418637