Halvat hotellit Kolari

Halvat hotellit Kolari – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kolari on viehättävä matkakohde joka tarjoaa upeita talviurheilumahdollisuuksia, revontulien ihailua ja lappilaisen kulttuurin kokemista. Ylläksen hiihtokeskus houkuttelee laskettelijoita ja lumilautailijoita, ja alueen luonto tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn ja revontulien tarkkailuun.

halvat hotellit kolari

Halvat hotellit Kolari – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kolari sijaitsee Lapin maakunnassa Pohjois-Suomessa ja se on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen upeita elämyksiä ympäri vuoden. Erityisesti talvella Kolari houkuttelee matkailijoita talviurheilumahdollisuuksillaan. Ylläksen hiihtokeskus on yksi alueen tunnetuimmista kohteista, ja siellä voi harrastaa laskettelua, lumilautailua, hiihtoa ja moottorikelkkailua. Levin monipuoliset rinteet sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin hiihtäjille.

Kolari tarjoaa myös upean mahdollisuuden kokea revontulet, sillä alueella on suotuisat olosuhteet revontulien näkemiseen erityisesti talviöinä. Monet matkailijat suuntaavat Kolariin juuri revontulien ihailun vuoksi. Voit osallistua revontuliretkille, joissa paikalliset oppaat vievät sinut parhaisiin tarkkailupaikkoihin ja kertovat revontulista.

Kolarissa voit myös uppoutua lappilaiseen kulttuuriin. Voit vierailla paikallisissa käsityöpajoissa, maistella perinteisiä lappilaisia herkkuja ja oppia lisää alueen historiasta ja perinteistä. Lisäksi alueen luonto tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn, hiihtoon ja lumikenkäilyyn, joten luonnonystävät löytävät varmasti tekemistä.

Kolari on ihanteellinen matkakohde niille, jotka haluavat nauttia upeasta talvisesta luonnosta, talviurheilusta ja lappilaisesta tunnelmasta Suomen pohjoisimmassa kolkassa.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Kolarissa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Kolari

Kolarissa sijaitsevat hotellit tarjoavat vierailijoille monipuolisia majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja matkustustyyleihin. Alueella on useita perinteisiä hotelleja, jotka tarjoavat mukavia huoneita ja palveluita, kuten ravintoloita ja saunoja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kolarin suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Lapland Hotels Saaga

Kolarissa sijaitseva Lapland Hotels Saaga tarjoaa miellyttävän majoitusvaihtoehdon vierailijoille, jotka haluavat nauttia Ylläksen upeista maisemista ja aktiviteeteista. Hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Ylläs 1 -gondolihissiltä, mikä tekee siitä kätevän valinnan laskettelijoille ja ulkoilmaihmisille. Majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Voit aloittaa päiväsi ilmaisella buffetaamiaisella, ja pysyt yhteydessä maailmaan ilmaisen Wi-Fi-yhteyden avulla yleisissä tiloissa. Autolla saapuville vieraille on tarjolla ilmainen omatoiminen pysäköinti.

2. Lapland Hotels Akashotelli

Lapland Hotels Äkäshotelli tarjoaa mukavan ja kätevän majoitusvaihtoehdon vierailijoille, jotka haluavat kokea Ylläksen upeat maisemat ja nauttia lähialueen aktiviteeteista. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Luontokeskus Kellokkaasta, mikä tekee siitä hyvän valinnan luontoharrastajille ja retkeilijöille. Majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Voit aloittaa päiväsi ilmaisella buffetaamiaisella ja pysytä yhteydessä maailmaan ilmaisen Wi-Fi-yhteyden avulla. Autolla saapuville vieraille on tarjolla ilmainen omatoiminen pysäköinti, ja myös matkailuautoille, busseille ja rekoille on pysäköintitilaa.

3. Holiday Club Ylläs

Holiday Club Ylläs on majoituspaikka, joka tarjoaa kätevän tukikohdan vierailijoille, jotka haluavat nauttia Ylläksen upeista maisemista ja läheisistä luontoaktiviteeteista. Hotelli sijaitsee lähellä Luontokeskus Kellokkaan, mikä tekee siitä hyvän valinnan luonnosta kiinnostuneille matkailijoille. Majoituspaikassa on tarjolla ilmainen omatoiminen pysäköinti, mikä helpottaa autolla saapuvien vieraiden liikkumista alueella. Voit nauttia myös saunasta, mikä on erinomainen tapa rentoutua pitkän päivän jälkeen.

4. Lapland Hotels Ylläskaltio

Lapland Hotels Ylläskaltio tarjoaa mukavan majoitusvaihtoehdon vierailijoille, jotka haluavat tutustua Ylläksen upeisiin maisemiin ja nauttia lähialueen aktiviteeteista. Hotelli sijaitsee lähellä Luontokeskus Kellokasta, mikä tekee siitä kätevän valinnan luonnosta kiinnostuneille matkailijoille. Majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Voit nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa ja pysäköidä autosi ilmaiseksi omatoimiseen pysäköintiin. Lapland Hotel Ylläskaltiossa on myös ravintola, jossa voit maistella paikallisia herkkuja.

5. Kuerkievari KuerHotel

Kuerkievari KuerHotel tarjoaa mukavan majoitusvaihtoehdon vierailijoille, jotka haluavat tutustua Ylläksen upeisiin maisemiin ja nauttia lähialueen aktiviteeteista. Hotelli sijaitsee lähellä Luontokeskus Kellokasta, mikä tekee siitä hyvän valinnan luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille. Majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Voit aloittaa päiväsi ilmaisella buffetaamiaisella ja pysytä yhteydessä maailmaan ilmaisen Wi-Fi-yhteyden avulla yleisissä tiloissa. Autolla saapuville vieraille on tarjolla ilmainen omatoiminen pysäköinti.

Halvat hotellit Kolari – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kolari nähtävyydet ja ajanviete

Kolar on kaunis kunta, joka tarjoaa vierailijoille monipuolisen valikoiman kokemuksia ympäri vuoden. Tämä pohjoinen paratiisi houkuttelee matkailijoita upealla luonnolla, perinteisellä lappilaisella kulttuurilla ja monilla aktiviteeteilla. Alueen suuret metsät, tunturit ja järvet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja luontoretkiin.

ÄkäslompoloÄkäslompolo on pieni kylä, joka sijaitsee seitsemän tunturin ympäröimänä Lapin upeassa maisemassa. Yksi näistä tuntureista on korkeudeltaan 718 metriä, ja se tunnetaan nimellä Ylläs, joka toimii myös alueen laskettelukeskuksena. Muut tunturit, jotka ympäröivät Äkäslompoloa, ovat Kesänkitunturi (korkeus 517 m), Lainiotunturi (korkeus 613 m), Kuertunturi (korkeus 443 m), Pyhätunturi (korkeus 441 m) ja Kellostapuli (korkeus 460 m). Äkäslompolo tarjoaa upeat maisemat ja monia nähtävyyksiä, mukaan lukien Pirunkuru, Kellostapulinkuru ja Varkaankuru. Nämä kurut tarjoavat mahdollisuuden tutkia alueen luontoa ja nauttia upeista maisemista.

Kuerlinkat: Kuerlinkat sijaitsevat Kuerjoen suun tuntumassa yksityisen maanomistajan hallinnoimalla alueella. Tämä paikka on ollut asutettu jo muinaisina aikoina, aina kivikaudelta lähtien. Nimi ”Kuerlinkka” juontaa juurensa saamelaiseen perinteeseen ja viittaa taimenputoukseen, joka tunnetaan myös nimellä ”Kouderlinkka”. Kuerlinkoissa vesi virtaa äärimmäisen jyrkästi, joten vain vahvimmat meritaimenet kykenevät nousemaan näiden putousten yläpuolelle kutemaan.

Nilivaaran poroerotuspaikka: Nilivaaran poroerotuspaikka on perinteinen alue, joka on kunnostettu yhteistyössä metsähallituksen ja paikallisten poromiesten toimesta. Tämä alue on tarkoitettu porojen erotteluun ja teurastukseen. Erotuspaikkaan kuuluu vanha, perinteisin menetelmin rakennettu erotusaita, joka on pystytetty ainoastaan käyttäen kirvestä työkaluna. Viimeiset säännölliset porojen erottelut Nilivaarassa toteutettiin 1980-luvulla. Sen jälkeen alue on säilynyt matkailunähtävyytenä.

PakasaivoPakasaivo on vaikuttava rotkojärvi, joka on syntynyt mannerjäätikön sulamisvesien vaikutuksesta. Tämä järvi sijaitsee kallioperän murroslaaksossa ja on noin kilometrin pituinen. Pakasaivon pohjoispäässä sijaitsee Suomen suurin hiidenkirnu, joka tunnetaan myös nimellä Lapin Helvetti. Pakasaivossa on vettä vähintään 60 metriä, ja kun otetaan huomioon ympäröivät pahtaseinät (joiden korkeus vaihtelee 50-70 metrin välillä), kirnun kokonaisuudessaan syvyyde voi olla jopa 130 metriä. Tämä luonnonmuodostelma tarjoaa upean näkymän ja on vaikuttava esimerkki jään ja veden voimasta muovaamassa maisemassa.

Varkaankuru: Varkaankurun luontopolku on noin neljän kilometrin mittainen pitkospuilla varustettu rengaspolku. Polku alkaa Opastuskeskus Kellonkaan läheisyydestä ja päättyy takaisin sinne. Polku kulkee läpi Varkaankurun ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen harvinaisen rehevään kasvillisuuteen, joka kasvaa Varkaanojan varrella.

Äkäslinkka – ja mylly: Äkäslinkka ja -mylly edustavat Äkäsjoen kauneimpia nähtävyyksiä. Äkäslinkka on kuohuva koski, joka on säilyttänyt virtaavuutensa myös kuivina ajanjaksoina ja riittänyt pyörittämään Äkäsjoen härkinmyllyä. Alueella kulkee Myllykierros-niminen polku, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen luontoon ja kulttuuriperintöön.

Äkäsaivo: Äkässaivo on kanjoni, jonka jäätikköjoet ovat ajan saatossa muovanneet. Tämä upea luontokohde on parhaiten saavutettavissa merkittyä polkua, Saivonkierrosta, pitkin. Äkässaivoa ja sen seitapahtoja pidettiin erityisen pyhinä saamelaisille, ja se oli paikka, joka herätti sekä pelkoa että kunnioitusta. 

Aktiviteetit

Kolarissa voit nauttia monipuolisista aktiviteeteista ympäri vuoden. Kolari on suosittu matkailukohde, jossa riittää tehtävää ja näkemistä. 

Kesällä voit nauttia Lapin ainutlaatuisesta keskiyön auringosta, joka antaa mahdollisuuden liikkua luonnossa yötä päivää. Voit patikoida, meloa, kalastaa, retkeillä, ratsastaa tai kokeilla frisbeegolfia. Voit myös nousta Gondolissa Ylläksen huipulle ja ihailla upeita maisemia.

Syksy Lapissa on kaunis ja rauhallinen aika, jolloin voit nähdä upean ruskan ja revontulet. Revontulikausi alkaa jo elokuussa, ja syksyllä voit nähdä erityisen kirkkaita revontulia sekä niiden heijastuksia järvistä.

Talvella Ylläs tarjoaa loistavat mahdollisuudet lasketteluun ja hiihtoon. Alueella on 63 rinnettä, ja se on Suomen suurin laskettelukeskus rinnekilometreissä mitattuna. Voit myös harrastaa perinteistä murtomaahiihtoa, lumikenkäilyä ja moottorikelkkailua.

Keväällä voit nauttia keväthangista laskien ja hiihtäen tai tutustua heräävään luontoon patikoiden ja meloen. Ylläs tarjoaa monipuolisia elämyksiä ympäri vuoden, ja voit valita aktiviteetit oman mieltymyksesi mukaan.

 

By Yllasjarvi - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76767137
Kolari historiaa

Kolarin historia juontaa juurensa 1500-luvulle, kun vuonna 1587 mainitaan ensimmäisen kerran Kolarin nimi verotusasiayhteydessä. Tuolloin Pekka Kolari, joka oli muuttanut Savosta Lappiin, merkittiin verolle Ylitornion Pellon kyläkuntaan kuuluvana.

Kolarilla oli aikoinaan merkittävä kaivosteollisuus. Äkäsjokisuulla sijaitsi kalkkikivilouhos ja sementtitehdas, kun taas Rautuvaarassa toimi rautakaivos. Nämä kaivokset suljettiin kuitenkin 1980-luvulla.

Kolarissa on useita historiallisia kirkkoja, joista vanhin on Kolarinsaaren vanha kirkko vuodelta 1818. 1900-luvulla rakennettiin muita kirkkoja, kuten Sieppijärven kirkko vuonna 1956, Kolarin kirkko vuonna 1965 ja Pyhän Laurin kappeli vuonna 1999. Tämä kertoo Kolarin pitkästä historiasta ja sen merkityksestä paikalliselle yhteisölle.

Katso myös nämä: 

Kolarin kotisivut

Halvat hotellit Kolari – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Joni KaulanenOriginal uploader was OfO at fi.wikipedia - Transferred from fi.wikipedia to Commons by User:Apalsola using CommonsHelper., CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4372191