Halvat hotellit Kokkola

Halvat hotellit Kokkola – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kokkola on idyllinen ja viehättävä matkakohde Suomen länsirannikolla. Kaupungin kauniit vanhat puutalot, historiallinen miljöö ja merellinen tunnelma luovat ainutlaatuisen matkakokemuksen. Kokkola tarjoaa vierailleen mahdollisuuden nauttia rauhallisista rantapäivistä, kulttuuritapahtumista ja herkullisesta ruoasta.

halvat hotellit kokkola

Halvat hotellit Kokkola  – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kokkola, Suomen länsirannikon helmi, houkuttelee matkailijoita kauniilla puutaloarkkitehtuurillaan, historiallisella miljööllään ja merellisellä tunnelmallaan. Kaupungin vanha keskusta, Neristan, on erityisen viehättävä paikka, jossa voit kuljeskella kapeilla kujilla ja ihailla hyvin säilyneitä 1700-luvun puutaloja. Tämä alue tarjoaa myös monia kahviloita, ravintoloita ja pieniä putiikkeja, joissa voit tehdä ostoksia ja maistella paikallisia herkkuja.

Kokkolassa on myös upeita rantoja, kuten Tankar ja Halkokari, joissa voit rentoutua ja nauttia merellisestä maisemasta. Aktiivisille matkailijoille kaupunki tarjoaa mahdollisuuden pyöräilyyn, veneilyyn ja kalastukseen. Lisäksi voit tutustua Kokkolan moniin kulttuuritapahtumiin, kuten musiikkifestivaaleihin ja näyttelyihin.

Ruokakulttuuri on tärkeä osa Kokkolaa, ja kaupungissa voit maistella herkullisia paikallisia ruokia.  Kokkola tarjoaa ainutlaatuisen matkakokemuksen kaikille, jotka etsivät rauhallista, mutta samalla monipuolista matkakohdetta Suomen länsirannikolla.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Kokkolassa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Kokkola

Kokkola tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja matkailijoille. Kaupungista löytyy vaihtoehtoja eri budjeteille ja matkustustarpeille. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kokkolan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Kokkola:

Hotel Kokkola sijaitsee kaupungin keskustassa, mikä tekee siitä kätevän vaihtoehdon matkailijoille. Hotelli tarjoaa mukavasti sisustettuja huoneita, ravintolan ja baarin, jossa voit nauttia paikallisista herkuista. Siellä on myös kokoustiloja niille, jotka matkustavat liiketoimintatarkoituksessa.

2. Original Sokos Hotel Kaarle:

Tämä moderni hotelli sijaitsee lähellä Kokkolan tärkeitä nähtävyyksiä, kuten Kaarlelan kirkkoa ja Ostoskeskus Chydeniaa. Kaarle-huoneissa on viihtyisä tunnelma ja ravintola Fransmanni tarjoaa monipuolisen ruokalistan.

3. Hotel Seurahuone Kokkola:

Tämä viehättävä hotelli sijaitsee historiallisessa rakennuksessa, ja se on suosittu valinta romanttisille viikonloppumatkoille. Hotellin klassinen sisustus ja tunnelma luovat ainutlaatuisen kokemuksen.

4. Matkustajakoti Ykspihlaja: 

Matkustajakoti Ykspihlaja sijaitsee historiallisessa työväenkaupunginosassa nimeltä Ykspihlaja, vanhassa satamakonttorissa. Tämä ainutlaatuinen ja persoonallinen majoituspaikka tarjoaa rauhallisen ympäristön, joka ravitsee matkustajan kehoa ja sielua. Toivotamme sinut sydämellisesti tervetulleeksi Ykspihlajaan.

5. Hostel400Kokkola

Hostel400Kokkola sijaitsee Kokkolassa 2,6 kilometrin päässä Suntinsuun rannasta. Majoituspaikassa on yhteinen oleskelualue, ilmainen yksityinen pysäköintialue ja terassi. Hostellissa on ympäri vuorokauden avoinna oleva vastaanotto, ja asiakkaiden käytettävissä on yhteinen keittiö sekä ilmainen WiFi kaikissa tiloissa. Majoituspaikassa on myös perhehuoneita.

Halvat hotellit Kokkola – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kokkola nähtävyydet ja ajanviete

Kokkola on kaunis kaupunki, joka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Kaupungissa voi nauttia upeista merimaisemista, tutustua historiaan kiinnostaviin museoihin, kokea paikallisen kulttuurin ja taiteen sekä nauttia ulkoilma-aktiviteeteista.

Vanhakaupunki Neristan: Vanhakaupunki Neristan on Kokkolan keskustan aarre. Se edustaa yhtä Suomen arvokkaimmista, säilyneimmistä ja laajimmista puukaupunkialueista. Neristanin puutalot heijastavat perinteistä pohjalaista kirvesmiestaitoa ja noudattavat vuoden 1665 kaavoituksen oppeja, jotka ovat samat, joita Leonardo Da Vinci käytti teoksissaan. Neristan käsittää 12 korttelia ja satoja puutaloja, joista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta.

Palomuseo: Palomuseo sijaitsee Kaarlelan VPK:n tiloissa Ventuksen paloasemalla, joka oli aiemmin Kaarlelan kunnan paloasema. Kokkolan palomuseo omistaa ja esittelee Kokkolan alueen palokuntien historiaa. Kokoelma on monipuolinen ja näyttely on toteutettu selkeästi ja huolellisesti, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden tutustua paikallisen palokuntatoiminnan historiaan.

Englanninpuisto: Englanninpuisto sijaitsee entisen tervatorin alueella. Koska tervaa säilytettäessä oli suuri tulipalon vaara ja maankohoaminen teki satamasta käytännöllisemmän, laivanlastaus siirrettiin lähemmäksi merta. Puistossa on esillä Krimin sodassa, erityisesti Halkokarin taistelussa vuonna 1854, englantilaisilta saatu maihinnousuvene.

Harrinniemen linjaloisto: Harrinniemen linjaloisto, joka tunnetaan myös nimellä Harrbådan majakka, rakennettiin hiekkaiselle niemenkärjelle vuonna 1953. Kuitenkin se lopetettiin käytöstä vuonna 1979, ja sen jälkeen betoninen torni on pahasti rapistunut. Nykyään tämä loisto toimii pääasiassa maamerkkinä. 

Tankarin majakkasaari: Tankarin majakkasaari on upea näky kauniina kesäpäivänä. Saaren hallitsevana elementtinä kohoaa punavalkea majakka, joka nousee esiin punaisten ja valkoisten mökkien joukosta. Rannassa odottaa vene, valmiina seikkailuihin.

Kieppi, Kokkolan luonnontieteellinen museo: Kieppi on Kokkolan luonnontieteellinen museo, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua mielenkiintoisiin luontokokoelmiin. Museossa voit ihastella laajaan luontokokoelmaan kuuluvia näytteitä, tutustua monipuoliseen mineraalikokoelmaan sekä ihmetellä kauniita perhosia esittelevää kokoelmaa. Kieppi on täynnä luonnon ihmeitä ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia lisää luonnosta ja sen monimuotoisuudesta.

Kokkola tarjoaa myös monipuolista tekemistä ja kokemista kaikenikäisille matkailijoille. Riippumatta siitä, etsitkö vauhdikkaita seikkailuja tai rauhallisempaa menoa, Kokkolasta löytyy aktiviteetteja ja elämyksiä joka makuun.

VesiVeijari: VesiVeijari tarjoaa monenlaisia vesielämyksiä ympäri vuoden. Voit nauttia uimisesta, jumppaamisesta, leikkimisestä ja rentoutumisesta yhdeksässä eri altaassa. Lisäksi voit kokeilla infrapuna- tai savusaunaa tilauksesta. Kesäisin voit laskea vesiliukumäestä ja nauttia aurinkoisesta alueesta, jossa voit ottaa aurinkoa ja viilentyä vedessä. 

Toivosen Eläinpuisto ja Museokylä: Museoalueella pääset tutustumaan keskipohjalaisen maalaiskylän elämään viime vuosisadan alussa. Eläinpuistossa näet maaseudun eläimiä perinteisessä ympäristössään. Kesäisin alueella on useita näyttelyitä, työnäytöksiä ja vanhojen traktoreiden esittelyitä. Kahvilassa voit virkistäytyä, ja lapsille on leikkipuistoalue.

Pyöräilyä: Kokkola on pyöräilijän paratiisi, tarjoten 200 km luontoreittejä ja 190 km kevyenliikenteenväyliä. Pyörällä voit näppärästi tutustua kaupungin kauneimpiin paikkoihin, ja talvella on mahdollisuus vuokrata talvivarusteltuja pyöriä.

Opastetut meritaimenen kalastusmatkat: Jos olet kalastuksen ystävä, voit osallistua opastetuille meritaimenen kalastusmatkoille Kokkolan saaristossa. Lisäksi tarjolla on venekuljetuksia Krunniin ja Poroluotoon.

Escape Rooms: Testaa taitojasi ja ratkaise pulmia erilaisissa pakohuoneissa. Kokkolassa on tarjolla erilaisia pakohuoneita, joista voit valita mieluisimman.

Muut aktiviteetit: Kokkolassa voit myös nauttia Brita Marian puiston liikuntamahdollisuuksista, pelata frisbeegolfia useilla radoilla, kokea Kokkolan tarinat Salmi AR -sovelluksen avulla, ja paljon muuta.

By Tomisti - Self-published work by Tomisti, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=990404

Tapahtumia Kokkolassa

Tankarin majakkapäivät

Tankarin majakka avautuu kesäisin matkailijoiden ihailtavaksi sisältäpäin keskiviikkoisin. Majakka toimii edelleen merenkulun turvalaitteena ja on aktiivisessa käytössä, minkä vuoksi sen linssistö on suljettu yleisöltä. Majakan esittelyt ovat mahdollisia vain oppaan seurassa. 

Tankarin majakka on valaissut merenkulkijoita jo 15. lokakuuta 1889 lähtien ja se on edelleen yksi Suomen valovoimaisimmista ja käytössä olevista majakoista.

Kokkolan viinijuhlat

Kokkolan Viinijuhlat on kaksipäiväinen musiikkifestivaali, joka järjestetään Kokkolassa.Tapahtuma tarjoaa monipuolisen yhdistelmän musiikkia, ruokaa ja viinejä, ja esiintyjiä saapuu sekä Suomesta että ulkomailta. Koko festivaalialue tarjoaa kävijöilleen viihdettä ja elämyksiä näiden kahden päivän aikana.

Kokkolan venetsialaiset

Venetsialaisista on tullut vuosien saatossa kesäkauden suurin vuosittainen yleisötapahtuma Keski-Pohjanmaalla. Perinteikkään juhlan painopiste on siirtynyt huvila-alueilta kaupungille, jossa konsertit, urheilutapahtumat ja kulkueet tarjoavat elämyksiä. Vetovastuu iltajuhlan järjestämisestä siirtyi vuonna 2021 yhteistyösopimuksella Kokkolan kaupungilta Original Sokos Hotel Kaarlelle.   

Kokkolan historiaa

Kokkolan Historia: Merestä Kaupungiksi

Kokkolan kaupungin pitkä ja värikäs historia juontaa juurensa ajanlaskun alkuun asti, kun alue vielä oli meren peittämää maata. Nykyinen Kirkonmäki alkoi nousta merestä 800-luvulla, ja vasta 1100-luvulla syntyi vähitellen Ristirannan kylä ja myöhemmin Kokkolan kaupunki. Maannousu alueella on jatkunut vuosisatojen ajan, nostaen maanpintaa noin 88 senttimetriä vuosisadassa.

Kokkolan historiaa voidaan jäljittää aina 1300-luvulle, jolloin nykyisen Kirkonmäen alueella sijaitsi satama, kauppapaikka ja puukirkko. Kokkolan kappeliseurakunta sai alkunsa vuonna 1467, ja siitä tuli itsenäinen kirkkopitäjä viimeistään vuonna 1489. Kaarlelan kirkko, jota nykyään kutsutaan Kaarlelan kirkoksi, rakennettiin 1400-luvun lopulla, samoihin aikoihin kuin Kokkolan seurakunta perustettiin.

Kokkolan virallinen kaupungin perustaminen tapahtui vuonna 1620, kun Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolf allekirjoitti perustamisasiakirjan. Kaupunki sai aluksi nimekseen Gamlakarleby ja sen vaakunassa nähtiin kolmiliekkinen, kumollaan oleva tervatynnyri. Samana vuonna perustettiin myös Uusikaarlepyy (Nykarleby), joka käytti samanlaista vaakunaa. Vuonna 1664 suuri tulipalo tuhosi kaupungin, minkä jälkeen kaupunki rakennettiin uudelleen, ja sille laadittiin ruutuasemakaava, joka on edelleen nähtävissä vanhassa kaupunginosassa.

1700-luvun alussa Kokkola, kuten koko Pohjanmaa, kärsi Isonvihan aikana Venäjän hyökkäyksistä. Isonvihan päättyessä Kokkolassa oli vain 78 asukasta, mutta kaupunki elpyi nopeasti, ja 1750-luvulle mennessä väkiluku oli jo lähes tuhat. Kokkola sai tapulioikeudet vuonna 1765, mikä mahdollisti kaupankäynnin suoraan ulkomaisten kauppahuoneiden kanssa. Tämä tarkoitti sitä, että kokkolalaiset laivat purjehtivat yhä kauemmaksi merille, ja kaupungin merkitys kasvoi.

1800-luvun loppupuoli ja 1800-luvun alku olivat Kokkolassa vaurastumisen aikaa. Kaupungista tuli merkittävä tervan ja laivanrakennuksen keskus. Kokkolalaisia laivoja myytiin ympäri Eurooppaa, ja terva oli ensimmäinen Suomesta maailmanlaajuisesti kaupattu tuote. Venäjän vallan aikana Kokkola jatkoi taloudellista kasvuaan, ja ulkomaille vietiin puutavaraa, tervaa, voita ja juustoa. Kaupunki vaurastui nopeasti, ja arkkitehti Carl Ludvig Engelin suunnittelema Raatihuone valmistui vuonna 1842.

1800-luvun puolivälin jälkeen Kokkolan taloudellinen kasvu kuitenkin hidastui, osittain uudentyyppisten laivojen ja höyrykoneiden yleistymisen vuoksi. Lisäksi Saimaan kanavan valmistuminen vaikutti kaupungin asemaan kauppasatamana. Siirtolaisuus Amerikkaan kasvoi vuosisadan vaihteessa. Kokkola sai rautatien vuonna 1885, mikä edisti kaupungin kehitystä. Suomen sisällissodan aikana Kokkolassa tapahtui merkittävä tapahtuma, kun venäläinen varuskunta aseistautui. Punakaartiin liittyneet kokkolalaiset vangittiin sodan aikana, mutta elinkeinoelämä elpyi sodan jälkeen.

1900-luvun alkupuolella Kokkola koki väestömuutoksen, kun suomenkielinen väestö muutti kaupunkiin töiden perässä. Kaarlelan kunnan liittyminen Kokkolaan vuonna 1977 kasvatti kaupungin väkilukua merkittävästi.

Katso myös nämä: 

Kokkolan kotisivut

Halvat hotellit Kokkola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kaarlelan kirkko kokkola
By Tomisti - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=989547