Halvat hotellit Kittilä

Halvat hotellit Kittilä – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kittilä tarjoaa vierailleen mahdollisuuden kokea aitoa arktista lumoa. Täällä voit nauttia upeista talviurheilumahdollisuuksista, bongata revontulia ja uppoutua Lapin kauniiseen luontoon. Kittilä on paikka, jossa voit kokea lumoavan pohjoisen seikkailu

halvat hotellit kittilä

Halvat hotellit Kittilä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kittilä on viehättävä kylä Lapin sydämessä, joka on tunnettu upeista maisemistaan ja monipuolisista aktiviteeteistaan. Talvisin se houkuttelee hiihtäjiä ja lumilautailijoita maailmanluokan hiihtokeskukseen Levillä. Levi, joka tunnetaan myös nimellä Levitunturi, sijaitsee Sirkan kylässä Kittilän kunnassa Lapissa. Tämän upean tunturin huippu kohoaa 530,3 metriä merenpinnan yläpuolelle. Levi on erityisen tunnettu Levin matkailukeskuksestaan, joka on Suomen suurin talviurheilukeskus. Levin alueella on yhteensä 44 erilaista laskettelurinnettä, joissa vaihtelee niin pituus kuin vaativuuskin.

Kittilä tarjoaa myös mahdollisuuden kokea revontulet, ja monet vieraat nousevat ylös tuntureille tarkkailemaan näitä taivaallisia valoilmiöitä. Kittilän ainutlaatuinen luonto tarjoaa myös mahdollisuuden harrastaa retkeilyä, kelkkailua ja jopa poronhoitoa. Kävijät voivat tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin vierailemalla saamelaiskylissä ja oppimalla lisää alueen historiasta. Kesäisin Kittilässä voi nauttia yöttömästä yöstä ja kirkkaista kesäpäivistä. Aktiviteetteihin kuuluvat vaellus, kalastus, pyöräily ja veneretket kauniiden järvien ja jokien ympäristössä.

Kittilä tarjoaa myös laadukkaita majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita, ja perinteisiä lappilaisia herkkuja, kuten poronlihaa ja kalaa. Täällä voit todella kokea Lapin lumon ja tehdä matkastasi unohtumattoman.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kittilä

Kittilässä on laaja valikoima hotelleja, jotka tarjoavat matkailijoille monipuolisia majoitusvaihtoehtoja. Alueelta löytyy hotelleja eri hintaluokissa ja tyyleissä, aina perinteisistä lappilaisista mökeistä ja kodikkaista boutique-hotelleista suurempiin kansainvälisiin ketjuhotelleihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kittilän suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Kittilä

Tämä perheomisteinen hotelli sijaitsee Lapin maaseudulla ja on etäisyydellä 15 minuutin ajomatkan päässä suositusta Levin hiihtokeskuksesta. Ylläksen hiihtokeskuskin on vain 20 minuutin ajomatkan päässä. Hotellissa vieraat voivat rentoutua saunassa ja käyttää kuntokeskusta. Lisäksi hotellin huoneissa on ilmainen WiFi-yhteys. Hotel Kittilän viihtyisissä huoneissa on satelliitti-tv ja omat kylpyhuoneet. Hotelli sijaitsee kätevästi vain 100 metrin päässä hiihtoladuista ja moottorikelkkareiteistä, tarjoten siten loistavan sijainnin talviurheilun ystäville.

2. Lapland Hotels SnowVillage

Lapland Hotels SnowVillage sijaitsee 200 kilometrin pohjoispuolella Napapiiriltä, ja se tunnetaan ainutlaatuisista lumisista huoneistaan. Hotellissa on kaksi ravintolaa ja tarjolla on monipuolista toimintaa vierailijoille.SnowVillagen lumihuoneet ovat taiteellisesti sisustettuja jäästä veistetyillä huonekaluilla, ja joissakin huoneissa voi nähdä upeita jää- ja lumiveistoksia. Vieraille tarjotaan lämpimiä makuupusseja, joihin kietoutua, ja aamuherätyksen voi saada ilmaisen kuuman marjajuoman kera. Kylpyhuoneet ovat yhteiskäytössä ja sijaitsevat lämmitetyssä maanalaisessa tilassa.

3. Guesthouse Golden Goose

Perheomisteinen Guesthouse Golden Goose sijaitsee Kittilän kylän keskustassa, tarjoten kätevän majoitusvaihtoehdon. Majoituspaikassa on maksuton pysäköintimahdollisuus ja ilmainen WiFi, ja jokaisessa huoneessa on televisio sekä oma kylpyhuone. Kittilän lentokenttä on 5,5 kilometrin päässä, mikä tekee siirtymisestä helppoa.

4. Holiday Home Sarah dreamhome in lapland by Interhome

Holiday Home Sarah dreamhome in lapland sijaitsee Kittilässä. Ylläkselle on matkaa 36 km. Loma-asunnossa on tv. Keittotilassa on astianpesukone ja jääkaappi. Leville on 33 km, ja Äkäslompolo on 40 km:n päässä loma-asunnosta. Lähin lentoasema sijaitsee Kittilässä 46 km:n päässä Holiday Home Sarah dreamhomesta.

5.Saunallinen lomahuoneisto LeviStar 1

Saunallinen lomahuoneisto LeviStar 1 sijaitsee Kittilässä, ja se on etäisyydellä 1,9 kilometriä tapahtumakeskus Levi Summitista. Huoneistossa on tarjolla rentouttava sauna, ja vieraiden käytössä on myös terassi ja maksuton yksityinen pysäköintialue. Levin kylpylä on vain 700 metrin päässä, tarjoten lisämukavuutta vierailijoille.

Halvat hotellit Kittilä – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kittilä nähtävyydet ja ajanviete

Kittilä tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja Lapin upeassa ympäristössä. Alueen luonto on yksi suurimmista vetonauloista, ja vierailijat voivat nauttia upeista maisemista vuodenajasta riippumatta. Talvisin Kittilässä voi harrastaa talviurheilua, kuten hiihtoa ja moottorikelkkailua, kun taas kesällä tarjolla on retkeilymahdollisuuksia, kalastusta ja vaellusta kauniissa maisemissa.

Kittilän kirkko: Kittilän puukirkko on arkkitehti Carl Ludvig Engelin suunnittelema ja se rakennettiin vuosien 1829 ja 1831 välisenä aikana. Kirkossa on barokkityylinen saarnastuoli, joka on peräisin vuodelta 1687, ja se lahjoitettiin Kittilän kirkolle Keminmaasta Laurilasta. Vuonna 1831 Oulun läänin maaherra Abram Stiernschautz lahjoitti alttaritaulun, joka oli maalattu oululaisen Johan Gustaf Hedmanin toimesta. Taulu kuvastaa raamatullista aihetta ja se kunnostettiin vuonna 1977 Ulla Kiljusen ateljeessa Helsingissä.

Marian Kappeli: Marian kappeli on erityinen paikka Levillä sekä matkailijoille että paikallisille asukkaille. Kappeli vihittiin käyttöön vuonna 1998. Se on viehättävän näköinen rakennus, joka pystyy ottamaan sisäänsä 170 henkilöä, ja sen suunnitteli arkkitehti Hannele Arantola. Kappelin arkkitehtuuri sulautuu kauniisti ympäröiviin rakennuksiin ja maisemaan. Kappelia käytetään sekä uskonnollisiin tilaisuuksiin että kulttuuritapahtumiin, kuten iltakonsertteihin ja näyttelyihin, mikä tekee siitä monipuolisen kohtaamispaikan alueen asukkaille ja vierailijoille.

Ruoppaköngäs:  Ruoppaköngäs on luonnonkaunis kohde, joka muodostuu upeasta kalliomuodostelmasta, kalliokivestä ja joenköngäästä. Tämä retkikohde on erityisen helppo saavuttaa ilman lumipeitettä, ja sinne pääsee lähelle autolla ja sitten lyhyttä polkua pitkin. Ruoppaköngäs sijaitsee noin 22 kilometriä Sirkasta Muonioon päin. Muoniontieltä, kohdasta Muoniontie 2177, käännytään länteen (kyltissä lukee Ruoppaköngäs). Kohde sijaitsee Kulkujoessa noin 200 metrin päässä tiestä.

Taatsin seita ja kirkko: Taatsin seita ja Taatsinkirkko ovat luonnonkauniita kohteita, jotka sijaitsevat Kittilässä, Länsi-Lapissa. Taatsin suojelumetsä kattaa tämän alueen, joka on 89 hehtaarin laajuinen. Taatsijärven rotkomaisessa luoteisosassa voit nähdä vaikuttavan Taatsin seitakiven ja lähes pystysuoran kallioseinämän, jota kutsutaan Taatsinkirkoksi. Seitakivi on ollut saamelaisille merkittävä pyhä paikka, ja siihen on tehty uhrauksia jopa naapurimaista asti, vaikka matka olisi ollut pitkä. Taatsin seita on vaikuttava näky ja se sijaitsee Kittilän koillisosassa, noin 11 kilometriä Pokan kylästä luoteeseen. Seita on luonnon muovaama kymmenisen metriä korkea kivipaasi, joka kapenee ylöspäin.

Kittilän kotiseutumuseo: Kittilän kotiseutumuseo sijaitsee Pakatissa, noin 4 kilometrin päässä Kittilän kirkonkylän keskustasta, upealla luonnonkauniilla paikalla Ounasjoen rannalla. Museon kokoelmat keskittyvät pääasiassa kittiläläiseen 1900-luvun alkupuolen maalaiselämään ja talonpoikaisesineistöön, ja niistä muodostuu lähes 1000 esineen kokoelma. Museoalueella olevat rakennukset on sijoitettu vanhaan peräpohjalais-lappilaiseen tyyliin.

Aktiviteetit

Levi on suosittu matkailukohde ympäri vuoden ja tarjoaa vierailijoilleen runsaasti aktiviteetteja sekä talvella että kesällä.

Talvella:

Laskettelu ja lumilautailu: Levi on yksi Suomen suurimmista hiihtokeskuksista, ja se tarjoaa upeat rinteet niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskijoille. Alueella on myös lumilautailupuistoja.

Moottorikelkkailu: Voit kokea nopeuden ja jännityksen moottorikelkkailun parissa. Järjestetyt safarit vievät sinut lumipeitteisille tuntureille ja metsiin.

Koiravaljakkoajelut: Tutustu perinteiseen Lapin kulttuuriin ja nauti kauniista maisemista koiravaljakon kyydissä.

Jääkiipeily: Seikkailunhaluisille tarjotaan mahdollisuus kiivetä jäiseen tunturipuroon turvallisen jääkiipeilyn ohjauksessa.

Revontulien bongaus: Levi on erinomainen paikka nähdä revontulia, ja useat matkanjärjestäjät tarjoavat revontulien metsästysretkiä.

Kesällä:

Vaellus ja patikointi: Levi sijaitsee upeiden tunturimaisemien keskellä, ja se tarjoaa lukuisia vaellus- ja patikointireittejä kaiken tasoisille retkeilijöille.

Maastopyöräily: Levin maastot sopivat erinomaisesti maastopyöräilyyn. Voit vuokrata pyörän ja tutkia tuntureiden polkuja.

Golf: Levi Golf tarjoaa haasteellisen kentän kauniissa ympäristössä. Voit nauttia golfista keskellä Lapin luontoa.

Melonta ja kalastus: Levin järvet ja joet tarjoavat mahdollisuuden melontaan ja kalastukseen. Voit vuokrata kajakin ja lähteä tutkimaan vesistöjä.

Hevosratsastus: Voit kokea Lapin luonnon ratsastamalla tuntureilla ja metsissä.

Frisbeegolf: Levi Disc Golf Park tarjoaa mukavaa ajanvietettä perheille ja ystäville. Radat ovat avoinna ympäri vuorokauden.

saanatunturi enontekiö
By Jarkko Iso-Heiko - Oma teos, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=794589

Tapahtumia

Wold Cup Levi

Levin maailmancup-tapahtuma on merkittävä paikalliselle taloudelle ja matkailulle. Se tuo alueelle suuren määrän vierailijoita ja medianäkyvyyttä. Lisäksi se tukee alppihiihdon harrastusta ja tarjoaa paikallisille mahdollisuuden nähdä maailman huippuhiihtäjiä läheltä.

Levin maailmancup on upea talviurheilutapahtuma, joka yhdistää huippu-urheilun ja upeat maisemat. Se tarjoaa hienon tilaisuuden nauttia alppihiihdosta ja kokea hiihtomaailman jännitys. Tervetuloa nauttimaan Levin maailmancupista, missä huippu-urheilu kohtaa pohjoisen luonnon!

Aurora

Aurora on vuosittainen tulevaisuustapahtuma, joka valaisee tärkeitä yhteiskunnallisia teemoja ja kysymyksiä. Tapahtuma järjestetään Levillä, Lapin lumoavissa maisemissa. 

Aurora on alusta, joka kokoaa yhteen ajattelijoita, keskustelijoita ja vaikuttajia. Se tarjoaa mahdollisuuden syvällisiin pohdintoihin ja näkemyksellisiin keskusteluihin tasa-arvon ja sivistyksen tärkeydestä yhteiskunnassa. Tapahtuman taustalla on Yleisradion ja Visit Levin vahva sitoutuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tiedon jakamiseen.

Ylläs-Levi hiihto

Ylläs-Levi Hiihto on ainutlaatuinen maastohiihtotapahtuma, joka tarjoaa upeita hiihtokokemuksia Tunturi-Lapissa. Kilpailu järjestetään huhtikuussa, ja se houkuttelee hiihdon ystäviä kauniisiin tunturimaisemiin.

Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden hiihtää perinteisellä tyylillä läpi upeiden tunturimaisemien Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Reitti kulkee Ylläsjärven, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta aina Levin hiihtokeskukseen asti.

Kittilän historiaa

Kittilä, kaunis kunta Lapin sydämessä, on rikas historiallisesta perinnöstään ja upeasta luonnostaan. Täällä voit kokea ajanjaksoja pronssi- ja kivikaudelta, mikä antaa vihjeitä alueen varhaisimmista asukkaista. Esineiden löydökset viittaavat etelästä tulleeseen asutukseen ja suomalais-ugrilaiseen kulttuuriin, vaikkakin joistakin alueen luurangoista voi päätellä, että kaikki eivät olleet saamelaisia.

Kittilän historiassa vesitie oli kesäisin yleisin ja helpoin kulkureitti, ja talvisin porot ja ahkiot hallitsivat maisemaa. Tämän alueen erityisen kulkuvälineen, ahkion eli pulkan, lisäksi rekiä ja kelkkoja käytettiin. Talvisin tiet merkittiin pilkoilla ja risuilla, jotta ihmiset löytäisivät perille. Talviteiden kunnossapito oli olennainen osa matkantekoa.

Kittilän matkailu sai alkunsa jo 1800-luvulla, ja alueelle retkeiltiin myös 1700-luvulla. Sirkan kylässä toimi 1860-luvulla kievari, ja myöhemmin kievaritoimintaa oli muuallakin. Vuonna 1858 avattiin tie Kittilän ja Rovaniemen välille, ja vuonna 1889 soratie oli valmis. Matkailu sai lisäpotkua, kun auto saapui Kittilään ensimmäistä kertaa vuonna 1908, ja vuonna 1923 postiauto aloitti liikennöinnin kerran viikossa.

Pallastunturi, kaunis tunturialue Kittilän luoteisosassa, tuli matkailukohde tunturihiihdon suosion kasvaessa 1930-luvulla. Suomen Matkailuliitto rakensi hotellin Pallasjärven rannalle vuonna 1938, mutta se tuhoutui Lapin sodassa 1944. Uusi hotelli valmistui vuonna 1948, ja matkat sinne tehtiin porojen vetämillä kyydeillä ennen tien rakentamista vuonna 1956.

Kittilän kirkko, vuonna 1831 valmistunut, on yksi harvoista rakennuksista, jotka selvisivät Lapin sodan tuhoista. Kittilässä on myös ollut tulvia, kuten vuonna 2005, kun Ounasjoki nousi korkealle ja aiheutti suuria vahinkoja. Nykyään Kittilässä on rakennettu tulvavallit kriittisille alueille suojellakseen asukkaita vastaavanlaisilta tapahtumilta.

Kittilä on paikka, jossa historia ja luonto kohtaavat, ja se tarjoaa vierailijoilleen unohtumattomia elämyksiä ja mahdollisuuden tutustua Lapin ainutlaatuiseen kulttuuriin ja maisemiin.

Katso myös nämä: 

Kittilän kotisivut

Halvat hotellit Kittilä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5556056