Halvat hotellit Kempele

Halvat hotellit Kempele – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kempele on viehättävä matkakohde, joka tarjoaa luonnonkauniita maisemia ja monipuolisia aktiviteetteja. Kunnan rikas historia yhdistyy moderniin elämäntapaan, ja vierailijat voivat nauttia paikallisista kulttuuritapahtumista sekä virkistävistä ulkoilumahdollisuuksista.

halvat hotellit kempele
By SeppVei - Oma teos, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32566838

Hotellit Kempele – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kempele on idyllinen kunta Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, tarjoten vierailijoille upean yhdistelmän luonnonkauniita maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja nykyaikaista elämäntapaa. Kempele sijaitsee lähellä Oulun kaupunkia, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen niille, jotka etsivät rauhallista pakopaikkaa, mutta haluavat silti nauttia kaupungin läheisyydestä.

Kempeleen rikas historia on näkyvissä paikallisissa maamerkeissä, kuten vanhassa kirkossa ja perinteisissä maalaistaloissa. Matkailijat voivat uppoutua menneisyyden tunnelmaan tutustumalla paikallisiin museoihin ja kulttuurikohteisiin. Samalla moderni elämäntapa näkyy kunnan vilkkaassa kauppakeskuksessa, jossa voi tehdä ostoksia ja nauttia paikallisista herkuista.

Luonnonystäville Kempele tarjoaa upeita ulkoilumahdollisuuksia. Kunnan ympärillä avautuvat kauniit maisemat, joita voi tutkia kävellen tai pyöräillen. Kesäisin järvet ja vesistöt houkuttelevat kalastajia ja vesiharrastajia. Talvisin lumiset metsät tarjoavat erinomaiset puitteet hiihtoon ja muihin talviaktiviteetteihin. Vierailijat voivat kokea paikallisen elämänrytmin osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ja nauttia samalla paikallisten ystävällisestä vieraanvaraisuudesta. Kempele tarjoaa monipuolisen matkailukokemuksen, jossa yhdistyvät perinne, luonto ja moderni elämäntapa.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Kempeleessä

Kempele tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, jotka kattavat erilaisia budjetteja ja makuja. Alueelta löytyy hotelleja, motelleja, ja muita majoituspaikkoja, jotka tarjoavat vierailijoille mukavuutta ja palveluita oleskelunsa ajaksi. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kempeleen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Finland Hotel Airport Oulu

Finlandia Hotel Airport Oulu on sijainniltaan lähellä Oulun Energia-areenaa ja tarjoaa monipuolisia palveluita vierailleen. Majoituspaikassa on ilmaista Wi-Fi-yhteyttä yleisissä tiloissa, maksuton omatoiminen pysäköinti sekä viihtyisä baari, josta voi tilata virkistäviä juomia. Lemmikkiystävälliset palvelut, kuten ruoka- ja vesikulhot, ovat myös saatavilla.

2. Forenom Aparthotel Kempele

Forenom Aparthotel Kempele on saanut kiitosta hyvästä kunnostaan ja tarjoaa viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja lähellä Ouluntullin uimapaikkaa. Rakennus valmistui vuonna 2017 ja käsittää 54 huoneistoa seitsemässä kerroksessa. Jokaisessa huoneistossa on käytössä ilmainen Wi-Fi ja keittonurkkaus, ja lisäksi asiakkaat voivat nauttia parvekkeista sekä taulutelevisioista.

Majoituspaikan palveluihin kuuluvat muun muassa maksuton Wi-Fi yleisissä tiloissa, ilmaiset omatoimiset pysäköintimahdollisuudet ja kuntosalin käyttömahdollisuus. Lisäksi majoituspaikassa on kokoushuone ja hissi helpottamaan liikkumista rakennuksessa. Alueella on myös tarjolla sauna, mikä voi tarjota rentoutumismahdollisuuksia matkailijoille.

3. Kempeleen moottorimaja

Kempeleen Moottorimaja sijaitsee lähellä Ouluntullin uimapaikkaa tarjoten matkailijoille monipuolisia mukavuuksia. Majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa sekä maksuton omatoiminen pysäköinti, mukaan lukien pitkitetty pysäköinti matkailuautoille, busseille ja rekoille. Pyykinpesutilat ovat vapaassa käytössä, ja alueella on myös sauna rentoutumista varten.

Majoituspaikka sijaitsee vain 5 minuutin ajomatkan päässä Ouluntullin uimapaikasta ja muutaman minuutin matkan päässä Ukkohallasta. Lemmikit ovat tervetulleita lisämaksusta. Lisäksi majoituspaikassa työskentelee kielitaitoinen henkilökunta, mikä voi helpottaa kansainvälisten vieraiden oleskelua.

4. Apartment Kievarinhovi

Kievarinhovi Kempeleessä tarjoaa viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja, ja siihen kuuluu monipuolisia palveluita matkailijoille. Majoitusyksiköissä on oma sauna, mikä lisää rentoutumisen mahdollisuuksia. Paikka sijaitsee strategisesti vain 9 km:n päässä Oulusta, ja asiakkaille on tarjolla ilmainen pysäköinti.

Majoitusyksiköissä on oleskelualue, ja kaikissa huoneissa on täysin varusteltu keittotila, jossa on käytännölliset välineet kuten astianpesukone, uuni, mikroaaltouuni, leivänpaahdin ja kahvinkeitin. Yksityisissä kylpyhuoneissa on bidee ja hiustenkuivaaja. Lisäksi huoneistohotellissa on tarjolla ilmainen WiFi, joka mahdollistaa asiakkaille helpon verkkoyhteyden.

5. Black hotel

Black Hotel tarjoaa majoitusvaihtoehtoja Oulun kaupungin ulkopuolella, 11 km:n päässä rautatieasemalta ja 17 km:n päässä yliopistosta. Majoituspaikassa on sauna, mikä tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen, ja vieraille on tarjolla ilmainen yksityinen pysäköintialue.

Kaikissa majoitusyksiköissä on ilmastointi, taulu-tv, mikroaaltouuni ja oma kylpyhuone, jossa on suihku. Joissakin yksiköissä on lisäksi keittiö, varustettuna uunilla, mikä voi olla kätevää pidemmällä oleskelulla.

Halvat hotellit Kempele – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kempele nähtävyydet ja ajanviete

Kempele, viehättävä kunta Pohjois-Suomessa, tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueella voi nauttia luonnonkauneudesta ja rauhallisista ympäristöistä. Kulttuuri ja perinteet ovat läsnä eri muodoissaan, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämäntapaan. Kempeleen nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin kuuluu myös mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistäytymiseen luonnonhelmassa.

Kauppakeskus Zeppelin sijaitsee Kempeleen kunnassa, tarkemmin sanottuna Ylikylässä, valtatien 4 välittömässä läheisyydessä noin 12 kilometrin päässä Oulun keskustasta etelään. Kempeleen keskustaan on matkaa noin kaksi kilometriä, mikä tekee siitä helposti saavutettavan alueen asukkaille ja vierailijoille. Kauppakeskus tarjoaa kätevät pysäköintimahdollisuudet, sillä sen alueella on noin 1 500 ilmaista parkkipaikkaa. Tämä tekee asiointikokemuksesta vaivatonta ja houkuttelevaa niille, jotka saapuvat omalla ajoneuvollaan.

Kempeleen vanha kirkko on merkittävä historiallinen rakennus. Kyseessä on Suomen neljänneksi vanhin puukirkko, joka vihittiin käyttöön vuonna 1691. Kirkon rakentaja oli Matti Härmä, ja sen arkkitehtuurissa näkyy pohjalainen länsitornillinen tukipilarikirkkojen tyyli, joka on rakenteellisesti lähellä goottilaista perinnettä. Kirkko on kulttuurihistoriallisesti arvokas, ja sen sisältä löytyy Mikael Toppeliuksen maalauksia vuosilta 1785-86. Tämä lisää kirkon taidehistoriallista merkitystä. Kempeleen vanha kirkko tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden astua ajassa taaksepäin ja kokea Suomen historiallisen kirkkoarkkitehtuurin kauneutta ja ainutlaatuisuutta.

Taivaanmiekka on taiteilija Riitta Helevän pronssiveistos, joka sijaitsee Kempeleen kunnantalon aulassa osoitteessa Asemantie 1. Tämä oululaisen taiteilijan luoma veistos on ollut kunnantalon aulassa vuodesta 1988 lähtien. Taivaanmiekka on samalla ensimmäinen Kempeleessä paljastettu, omalla jalustallaan seisova julkinen veistos. Veistoksen luonteeseen kuuluu pyrkimys vangita kattoikkunoista tulviva valo. Taiteilija on siis pyrkinyt luomaan teoksen, joka vuorovaikuttaa ympäröivän valon kanssa ja tuo esiin ainutlaatuisen tunnelman kunnantalon aulassa.

Kempeleen kotiseutumuseo on kotiseutumuseo, joka sijaitsee Kempeleen keskustaajamassa osoitteessa Kirkkotie 18, 90440 Kempele. Museo avattiin vuonna 1966, ja alun perin se toimi Kempeleen vanhan kirkon läheisyydessä. Vuonna 1980 museo siirtyi nykyiselle paikalleen Kirkkotielle, kunnan ostamalle Marttilan tilalle. Museo on avoinna kesäkuusta elokuuhun, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen historialliseen perintöön. Museonäyttelyn lisäksi alueella järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten laulutapahtumia ja kesäteatteria, luoden elämyksellisen kokemuksen paikallishistoriasta ja kulttuurista.

The Last Meter -veistos on pystytetty Polar Electro Oy:n pääkonttorin edustalle lentokentäntien varrelle. Veistoksen on luonut taiteilija Eino Romppainen.

Veistos kuvaa merkittävää hetkeä 5000 metrin juoksun viimeisillä metreillä Montrealin olympialaisissa vuonna 1976. Veistoksessa nähdään suomalainen juoksija Lasse Viren yhdessä uusseelantilaisten Dick Quaxin ja Rod Dixonin sekä saksalaisen Klaus-Peter Hildenbrandin kanssa. Tämä historiallinen hetki kuvaa heidän kilpailuaan ja Virenin voittoa huikealla 100 metrin kirillä.

Aktiviteetit

Kempeleen alueella on monipuolinen valikoima luontoliikuntaa, urheilua ja rentoutumista tarjoavia paikkoja. Köykkyri on tunnettu luontoliikunnasta, kuntoporrastreeneistä ja frisbeegolfista. Talvisin se muuttuu Suomen pienimmäksi laskettelukeskukseksi, jossa on valaistu laskettelurinne, hissi ja snowpark. Köykkyrin disc golf -rata houkuttelee pelaajia kaikentasoisista taustoista.

Vihiluoto tarjoaa merellisen ympäristön, linnuston tunnettuuden, uimarannan, beach volley -kentät sekä frisbeegolf- ja skeittausmahdollisuudet. Alueella sijaitsevat myös Merenrantaravintola Vihiluodon Torppa ja Finlandia Hotel Airport Oulu.

Sarkkiranta on urheilun keskus, jossa Kempeleen Kiri pelaa superpesistä ja Ajax Sarkkiranta isännöi jalkapalloa. Alueelta löytyy myös tilat yleisurheiluun, tennikseen, frisbeegolfiin, maastopyöräilyyn ja talvisin hiihtoon ja luisteluun.

Kempeleessä on kaksi virallista uimarantaa. Ouluntullin kalliomonttu on keskeisellä paikalla VT4 varressa ja suosittu nuorten keskuudessa. Toinen uimaranta, Mourunkijärvi Juurussuolla, tarjoaa luonnonläheisen ympäristön ja on saavutettavissa pyöräilyreittiä pitkin Köykkyristä. Lisäksi Vihiluodon kyläyhdistyksen ylläpitämä uimapaikka meren rannalla tarjoaa virkistystä vesillä.

kempele nähtävyydet
By Estormiz - Oma teos, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42617611
Kempeleen historiaa

Kempeleen alueella ei ollut asutusta kivikaudella, sillä se nousi merestä varsin myöhään. Rautakautisilla löydöillä, erityisesti Kempeleen Kuuselan tilalta, on kuitenkin havaittu karjalaisten erämiesten liikkumista alueella.

Kempele asutettiin luultavasti 1500-luvun puolivälissä. Kirjallisissa lähteissä se mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1568, jolloin alueella oli kolme taloa. Asutus vakiintui vuosisadan loppupuolella, ja alkuaikoina asukkaat olivat pääasiassa peräisin Oulunsalosta ja naapuripitäjistä.

Kempeleeseen rakennettiin oma kirkko vuonna 1691, ja se oli aluksi seurakunnallisesti Limingan alainen. Vuonna 1740 saatiin oma pappi. Kempeleessä oli vuonna 1735 444 asukasta, ja väkiluku kasvoi tasaisesti vuosisatojen aikana.

Kempeleen ja Oulunsalon yhdistämishankkeita esitettiin useaan otteeseen 1800-luvulla, mutta ne kohtasivat vastustusta. Kempeleestä tuli itsenäinen seurakunta vuonna 1899, mutta ero Limingasta toteutui vasta vuonna 1918. Teollinen toiminta Kempeleessä alkoi voimakkaammin 1900-luvun loppupuolella. Kempeleen tiilitehdas perustettiin vuonna 1898 ja toimi aina vuoteen 1952 saakka. Tiilien valmistus oli merkittävä elinkeino alueella. Vuonna 1969 aloitti toimintansa PKC Group, joka oli kunnan huomattavin teollisuusyritys.

Kempeleen väestö kasvoi voimakkaasti 1960-luvulta lähtien, kun Ouluun oli lyhyt matka. Vuonna 1985 asukkaita oli jo 8 604. Kaupunkinimitystä ehdotettiin useita kertoja, mutta vuonna 2018 pidetyssä neuvoa antavassa äänestyksessä enemmistö äänestäneistä halusi Kempeleen säilyvän kuntana.

Tänä päivänä Kempele on kasvava ja kehittyvä kunta, joka tarjoaa asukkailleen monipuolisia palveluita ja on osa Oulun seutua.

Katso myös nämä: 

Kempeleen kotisivut

Halvat hotellit Kempele – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Tomia; Original design by Kaj Kajander. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=969051