Halvat hotellit Kalajoki

Halvat hotellit Kalajoki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kalajoki on suosittu matkakohde Pohjois-Pohjanmaalla. Tunnettu upeista hiekkarannoistaan ja monipuolisista aktiviteeteistaan, Kalajoki houkuttelee matkailijoita niin vesipuistoihin, golfkentille kuin luonnonkauniisiin maisemiin.

halvat hotellit kalajoki
By SeppVei - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7856415

Halvat hotellit Kalajoki – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Kalajoki, sijaiten Pohjois-Pohjanmaalla, on viehättävä matkakohde, joka tarjoaa monipuolisia elämyksiä niin luonnonkauniissa ympäristössä kuin kaupunkialueella. Kalajoen hiekkasärkät ovat ehdottomasti matkailun kohokohta. Kesäisin rannat täyttyvät aurinkotuoleista ja rantalentopallopeleistä, ja meren läheisyys tarjoaa mahdollisuuden vesiliikuntaan ja kalastukseen.

Kalajoen Hiekkasärkät eivät ole pelkästään rantakohde – alueella on myös laaja valikoima aktiviteetteja ja palveluita. Jukupark houkuttelee perheitä ja seikkailunhaluisia, kun taas Kalajoen golfkenttä tarjoaa mahdollisuuden nauttia pelistä merenrantamaisemissa. Lisäksi Kalajoen kaupunki tarjoaa viehättävää kulttuuria, kuten Kalajoen kirkon ja vanhan kalastajakylän tutkimista.

Kalajoen matkailualueet tarjoavat laadukkaita majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita ja kauppoja, jotka täydentävät matkailijoiden kokemusta. Kalajoki onkin erinomainen valinta niille, jotka haluavat nauttia monipuolisista aktiviteeteista, upeista maisemista ja rennosta ilmapiiristä Pohjois-Suomen sydämessä.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Kalajoella

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Kalajoki

Kalajoki tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkailijoiden tarpeisiin. Alueen hotellit vaihtelevat perheystävällisistä majoitusvaihtoehdoista tyylikkäisiin rantahotelleihin, tarjoten vierailleen vaihtoehtoja erilaisiin budjetteihin ja makuihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Kalajoen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Santa’s Resort & Spa Hotel Sani 

Santa’s Resort & Spa Hotel Sani sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Kalajoen Meriluontokeskuksesta, tarjoten matkailijoilleen ylellistä oleskelua meren äärellä. Majoituspaikka hurmaa vieraansa monipuolisilla palveluillaan ja huolella suunnitelluilla tiloilla. Majoituksen suosituimpiin etuihin kuuluu ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, joten matkailijat voivat helposti pitää yhteyttä ystäviin ja perheeseen tai suunnitella päivän seuraavia seikkailuja. Auton omistaville tarjolla on ilmaista omatoimista pysäköintitilaa, mikä lisää mukavuutta ja liikkumisen vaivattomuutta.

Hotel Sani hemmottelee vieraitaan kahdella kahvilalla, joten herkullisen kahvihetken tai kevyen välipalan nauttiminen on aina vaivatonta. Lisäksi majoituspaikka tarjoaa lemmikkipalveluita, kuten ruoka- ja vesikulhot, jotta myös nelijalkaiset ystävät voivat tuntea olonsa tervetulleiksi.

2. Sandy Kelt, Irish House Apartments 

Sandy Kelt, Irish House Apartments, tarjoaa viehättävää majoitusta vain lyhyen kävelymatkan päässä Kalajoen Meriluontokeskuksesta. Vuonna 2013 rakennetussa 4 tähden huoneistohotellissa on neljä huoneistoa kahdessa kerroksessa, jokainen tarjoten kodikasta tunnelmaa ja moderneja mukavuuksia. Huoneistojen elegantti sisustus kutsuu vieraat rentoutumaan omassa keittiössä, olohuoneessa ja ruokailualueellaan. Ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja huoneistoissa takaa sen, että vieraat pysyvät helposti yhteydessä verkossa. Ilmainen omatoiminen pysäköinti helpottaa liikkumista alueella.

Majoituspaikan täyden palvelun kylpylä tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja hemmotella itseään. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta, tarjoten maistuvan alun päivään. Kokoushuone, kielitaitoinen henkilökunta ja terassi lisäävät majoituksen mukavuutta ja käytännöllisyyttä.

3. Holiday Club Kalajoki Cottages

Holiday Club Kalajoki Cottages tarjoaa rentouttavaa majoitusta vain lyhyen kävelymatkan päässä Kalajoen Hiekkasärkiltä. Nämä 3,5 tähden loma-asunnot tarjoavat kodikasta tunnelmaa ja monipuolisia mukavuuksia loman tarpeisiin. Majoituspaikassa on yhteensä 17 kotia, joissa kaikissa on täysin varustetut keittiöt, pyykinpesukoneet ja takat. Tämä mahdollistaa vieraille kodinomaisen itsenäisyyden ja mahdollisuuden nauttia omista aterioistaan loman aikana.

Ilmainen omatoiminen pysäköinti helpottaa liikkumista ja antaa vieraille vapauden tutkia aluetta omassa tahdissaan. Saunan lämmittäminen kodin omassa tilassa tarjoaa lisää rentoutumismahdollisuuksia.

4. Hotel Lokkilinna

Hotelli Lokkilinna sijaitsee upealla Pohjanlahden rannikolla aivan Kalajoen Hiekkasärkkien tuntumassa, tarjoten vierailleen ainutlaatuisen merenrantakokemuksen. Majoituspaikka hurmaa paitsi sijainnillaan myös monipuolisilla palveluillaan. Hotellin asiakkaat pääsevät nauttimaan ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, mikä mahdollistaa helpon yhteydenpidon ystävien ja perheen kanssa. Huoneista avautuvat henkeäsalpaavat merinäkymät, ja omat parvekkeet tarjoavat täydellisen paikan rentoutua aaltojen äärellä.

5. Safarimajoitus

Safarimajoitus, vain 300 metrin päässä suositulta Kalajoen Hiekkasärkiltä, tarjoaa täydellisen tukikohdan niille, jotka haluavat nauttia aktiivisesta lomasta. Majoituspaikka mahdollistaa pyörän-, suksien- ja moottorikelkanvuokrauksen, joten vieraat voivat tutkia ympäröivää luontoa monipuolisilla tavoilla. Modernit huoneet Safarimajoituksessa ovat varustettuja televisiolla ja omalla kylpyhuoneella. Jotkut huoneet tarjoavat ylimääräisen luksuselementin oman saunan muodossa, luoden rentouttavan tilan päivän päätteeksi.

Halvat hotellit Kalajoki – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Kalajoki nähtävyydet ja ajanviete

Kalajoki tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Kaupungin viehättävä maisema yhdistyy monipuoliseen tarjontaan, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen erilaisille matkailijoille. Kalajoen vetonauloihin kuuluvat upeat hiekkarannat, joilla voi nauttia auringosta ja merestä. Lisäksi kaupungissa on useita luontokohteita, kuten kauniita puistoja ja kävelyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja luonnon kauneuden kokemiseen. Kalajoki sopii hyvin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten pyöräilyyn ja patikointiin, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan aktiivisille matkailijoille.

Siiponjoen luontopolkuSiiponjoen luontopolku Kalajoella kutsuu kävijät tutustumaan kauniiseen Pohjois-Pohjanmaan luontoon. Polku ulottuu hiekkaisista mäntykankaista ja kivikoista aina Siiponjoen rannalle asti, tarjoten ainutlaatuisia maisemia ja tunnelmallisia suomaisemia matkan varrella. Siiponjoki itse kiemurtelee hiekkaisessa maastossa, muokaten jatkuvasti uomansa ja luoden taianomaista ilmapiiriä. Reitti tarjoaa mahdollisuuden ihastella paikoin reheviä rantalehtoja, jotka erottuvat valoisasta kangasmetsämaastosta.

LankkupolutLankkupolut Hiekkasärkkien sydämessä tarjoavat kävijöille mahdollisuuden tutustua upeisiin rantamaisemiin ja Kalajoen luontoon. Yli 2 km pitkä lankkupolku kulkee Hiekkasärkkien rannoilla, tarjoten miellyttävän reitin luontomatkailuun. Polku jatkuu soraistettuna pengerpolkuna aina Vihaslahteen saakka, luoden mahdollisuuden pidemmille kävely- tai pyöräilyretkille. Tämä polku on suunniteltu mahdollisimman saavutettavaksi, sillä se soveltuu hyvin kuljettavaksi lastenrattaiden ja pyörätuolin kanssa. Matkan varrella on levähdyspenkkejä, jotka tarjoavat kävijöille mahdollisuuden pysähtyä ja nauttia maisemista. Lisäksi opasteet ja roskikset helpottavat reitin kulkemista ja ylläpitoa.

Rahjan saaristo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua maankohoamisen vaikutuksiin ja nauttia monipuolisesta saaristoluonnosta Kalajoen alueella. Saariston muinaisrannat ja vanhat haminat ovat eläviä todisteita maankohoamisen pitkäaikaisesta prosessista, ja ne tarjoavat mielenkiintoisen näkökulman alueen maantieteeseen. Rahjan saaristossa kävijät voivat kokea monipuolisen luontotyypin kirjon sisäsaariston suojaisista metsistä avomeren ulkoluotoihin. Sadalla karilla voi nähdä erilaisia maisemia ja luontokohteita, mikä tekee alueesta houkuttelevan luontoretkeilyyn ja maisemien ihailuun.

Havulan kartano on merkittävä historiallinen rakennus Kalajoella, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa paikkakunnan saha- ja teollisuushistorian sekä porvariskodin elämään 1910–1930-luvulla. Kartano rakennettiin vuonna 1912 sahanjohtaja Oskari Santaholman toimesta, ja se edustaa jugendtyyliä. Talossa on vaikuttavat 14 huonetta, keittiö ja noin 700 neliömetriä asuinpinta-alaa kahdessa kerroksessa. Havula on säilyttänyt alkuperäisen ilmeensä, ja vierailijat voivat tutustua paitsi kartanon upeaan arkkitehtuuriin myös sen alkuperäisiin sisustuksiin.

Vihaslahden lintutorni ja luonnonsuojelualue tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen lintulajistoon ja luonnon monimuotoisuuteen. Vihaslahti on erityisen houkutteleva lintujen elinympäristö, jossa vierailijat voivat havainnoida monia erilaisia lintulajeja ruokailemassa ja pesimässä. Kesäisin alueella laiduntavat lampaat lisäävät luonnonmaiseman viehätysvoimaa ja tarjoavat vierailijoille mielenkiintoisen näkökulman ekosysteemin monimuotoisuuteen. Vihaslahti on osa laajempaa Vihas-Keihäslahden luonnonsuojelualueen verkostoa, mikä korostaa alueen merkitystä ympäristönsuojelussa ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä.

 

Aktiviteetit

 • Kalajoki Camping lapsille: Leirintäalueella on lapsille suunnattua tekemistä, ja alueelta löytyy uusi leikkipaikka.

 • Surf Center: Rautio Sports Surf Center on surffikeskus, joka tarjoaa palveluita keskellä leirintäaluetta ja rantamaisemaa.

 • Välinevuokraus: Kalajoen Hiekkasärkillä voi vuokrata erilaisia välineitä, kuten fillareita, kanootteja ja frisbeegolf-välineitä.

 • Camping minigolf: Alueelta löytyy kaksi minigolf-kenttää, tarjoten hauskaa kesähupia.

 • Kesäteatteri: Kalajoen kesäteatteri sijaitsee leirintäalueen vieressä, tarjoten kesäisiä teatterielämyksiä.

 • Vesipuisto Jukupark: Hiekkasärkkien vesipuisto Jukupark on kävelymatkan päässä leirintäalueelta ja tarjoaa vesileikkejä ja hupia.

 • Seikkailupuisto Pakka: Uusi kiipeilypuisto tarjoaa seikkailua puihin rakennettujen ratojen muodossa.

 • Kylpylä SaniFani: Kalajoen Hiekkasärkiltä löytyy myös kylpylä SaniFani, joka tarjoaa trooppisen kylpyläkokemuksen.

 • Risteily kaljaasi Ansiolla: Kalajoen Plassin kyläyhdistys järjestää risteilyjä kuuluisalla kaljaasi Ansiolla.

 • Kalajoki Golf: Hiekkasärkkien keskellä sijaitseva 18-reikäinen golfkenttä tarjoaa golf-elämyksiä upeassa ympäristössä.

 • Hiekkasärkät frisbeegolf: Hiekkasärkät DiscGolfPark tarjoaa frisbeegolf-elämyksiä upean luonnon ja palveluiden keskellä.

kalajoki nähtävyydet
By VinnieFIN - Oma teos, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9750958

Tapahtumia

Kalajoen Juhannus

Kalajoen Juhannus oli perinteinen juhannusfestivaali, joka houkutteli tuhansia ihmisiä Hiekkasärkille vuosittain. Tapahtuma tarjosi monipuolisen musiikkiohjelman useilla esiintymislavoilla, kattaen erilaisia musiikkityylejä, kuten pop, rock, elektroninen musiikki ja suomipop. Festivaalin ohjelmaan kuului myös muita viihdyttäviä aktiviteetteja, kuten stand-up-komiikkaa ja muita esiintymislajeja.

Festivaalin ympärille rakennettiin laaja juhannuskylä, joka tarjosi monipuolisia ruoka- ja juomamahdollisuuksia sekä erilaisia myyntikojuja. Lisäksi alueelta löytyi usein erilaisia aktiviteetteja ja pelejä, mikä teki tapahtumasta kokonaisvaltaisen juhannuselämyksen.

Kalajoen Juhannus oli tunnettu myös rentoutuneesta ja juhlatunnelmastaan, ja se houkutteli sekä paikallisia asukkaita että matkailijoita ympäri Suomea. Festivaalin sijainti Kalajoen kauniilla hiekkarannoilla loi ainutlaatuisen taustan kesäjuhlaan.

Kalajoen historiaa

Kalajoen alueella on rikas historiallinen tausta, ja se vapautui veden vallasta kivikauden loppupuolella. Kunnan alueelta on löydetty kivikautisia jäänteitä, ja merkittävin näistä on Kivimaan laaja asuinpaikka Raution alueella, joka oli asuttu saamelaisväestön toimesta 1200- ja 1300-luvuille saakka. Myöhemmin alueella vaikuttivat pääasiassa satakuntalaiset ja hämäläiset eränkävijät.

Vakiintunut asutus alkoi, kun muutamat eränkävijät asettuivat Kalajoen ja Himanganjoen suulle. Alueen vanhimmat kylät, kuten Pohjankylä, Eteläkylä ja Raumankari, perustettiin todennäköisesti 1300- ja 1400-luvuilla. Historiallisesti merkittävänä tapahtumana on mainittava kuninkaankäynti, kun Ruotsin kuningas Aadolf Fredrik pysähtyi Kalajoella vuonna 1752.

Väestön pääelinkeinoina olivat aluksi maatalous, kalastus ja hylkeenpyynti. Kalajoki ja Himanka olivat tärkeitä kalastusalueita, ja Merestä kohonneesta Maakallasta kehittyi 1500-luvulla tärkeä kalastustukikohta.

Kalajoki oli osa Salon seurakuntaa keskiajalla ja muodostettiin omaksi kappeliseurakunnaksi vuonna 1525. Kalajoesta muodostettiin myös 1570-luvulla oma hallintoalue, johon kuuluivat useat lähikunnat. Kalajoen ja Himangan väestömäärä kasvoi hitaasti 1600-luvulla, mutta isoviha ja muut sodat vaikuttivat asutuskehitykseen. Isonvihan jälkeen asukasmäärä alkoi nousta, ja 1700-luvun lopulla asutus kasvoi voimakkaasti.

1800-luvulla Kalajoki oli tunnettu monipuolisesta pienteollisuudestaan, ja Himangalla laivanrakennus oli merkittävä elinkeino. Kalajoki ja Himanka olivat myös osa herätysliikkeen ydinalueita 1800-luvulla, ja alueella pidettiin tunnetut Kalajoen käräjät vuosina 1838–1839. Vuonna 1865 Kalajoen kunta perustettiin, ja se kasvoi tasaisesti 1900-luvulla. Kalajoki sai kaupunkioikeudet vuonna 2002.

Himanga itsenäistyi omaksi pitäjäkseen vuonna 1868, ja se oli merkittävä ruokaperunan tuottaja. Vuonna 2010 Himanka liittyi Kalajoen kaupunkiin, ja samalla Kalajokiin liittyi vuonna 1973 Rautio.

Rautio sai kappeliseurakunnan oikeudet vuonna 1826 ja itsenäistyi kirkkoherrakunnaksi vuonna 1921. Se liittyi Kalajokeen vuonna 1973.

Nykyään Kalajoki on tunnettu matkailukuntana, erityisesti Hiekkasärkistä. Alueella on myös vahva maatalousperinne, ja metalliteollisuus on merkittävä talouden veturi. Kalajoki ja Himanka ovat kasvaneet ja kehittyneet historiallisista juuristaan moderniksi ja vetovoimaiseksi alueeksi.

Katso myös nämä: 

Kalajoen kotisivut

Halvat hotellit Kalajoki – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Alphaios - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3049377