Halvat hotellit Jämsä

Halvat hotellit Jämsä – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Jämsä on viehättävä kaupunki Keski-Suomessa, joka tarjoaa upean luonnon, järvimaisemien ja ulkoilumahdollisuuksien ystäville. Alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Himoksen hiihtokeskus ja kesäinen festivaalielämä, jotka houkuttelevat vuosittain tuhansia ihmisiä Jämsän kaupunkiin.

halvat hotellit jämsä

Halvat hotellit Jämsä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Jämsä sijaitsee kauniissa Keski-Suomessa, ja se on ihanteellinen matkakohde niille, jotka arvostavat luonnonläheisyyttä ja ulkoilumahdollisuuksia. Alueen keskeinen vetonaula on Himos, joka tunnetaan hiihtokeskuksena talvella ja monipuolisena festivaalialueena kesäisin. Himoksen rinteet houkuttelevat laskettelijoita ja lumilautailijoita, kun taas kesällä voi nauttia musiikista ja kulttuurista eri tapahtum issa, kuten festivaaleilla ja konserteissa.

Jämsä tarjoaa myös upeita järvimaisemia, ja monet matkailijat nauttivat kalastuksesta ja vesillä liikkumisesta esimerkiksi Päijänteen ja Himoksen lähellä sijaitsevilla järvillä. Luonto on lähellä kaupunkia, ja Jämsä tarjoaa upeat mahdollisuudet patikointiin, pyöräilyyn ja retkeilyyn. Leivonmäen kansallispuisto ja useat muut luonnonsuojelualueet ovat helposti saavutettavissa ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua Suomen ainutlaatuiseen luontoon.

Jämsä on monipuolinen matkakohde, joka houkuttelee niin aktiivilomailijoita kuin luonnonrauhasta nauttivia matkailijoita. Se tarjoaa tasapainon upean luonnon ja kulttuurin välillä sekä mahdollisuuden rentoutumiseen ja seikkailuihin ympäri vuoden.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Jämsässä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Jämsä

Jämsä tarjoaa matkailijoille monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoituspaikkoja erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Kaupungissa on vaihtoehtoja aivan keskustassa sekä luonnonläheisillä alueilla. Alta löydät muutamia esimerkkejä Jämsä suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Holiday Club Himos

Holiday Club Himos sijaitsee erinomaisella paikalla, lyhyen kävelymatkan päässä Mamun luomu-ja viinitilasta Oy:stä. Tässä 3,5 tähden asuinrakennuksessa on yhteensä 18 huoneistoa, joissa kaikissa on käytettävissä ilmainen Wi-Fi-yhteys ja hyvin varustettu keittiö. Huoneistoissa on myös käytännölliset mukavuudet, kuten kuivausrumpu ja takka, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän.

2. Jämsän Gasthaus

Jämsän Gasthaus on mukava majoitusvaihtoehto, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Seppolan kappelista. Täällä voit nauttia ilmaisesta omatoimisesta pysäköinnistä ja halutessasi voit lisämaksusta herkutella aamiaisella tai käyttää kuivapesulapalvelua. Majoituspaikassa on tarjolla monia mukavuuksia, kuten ilmainen omatoiminen pysäköinti, kokoushuone ja sauna. Lisäksi voit vuokrata polkupyörän tutustuaksesi alueeseen. Langaton internet on saatavilla lisämaksusta joissain yleisissä tiloissa.

3. Hotelli Jämsä

Hotelli Jämsä tarjoaa mukavaa majoitusta lähellä Seppolan kappelia. Täällä voit nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa, käyttää ilmaista omatoimista pysäköintiä ja poiketa välipalabaariin/deliin. Hotellissa on myös kokoushuone, pyykinpesutilat ja myyntiautomaatti, jotka lisäävät mukavuutta vierailuusi. Ilmainen pysäköinti ja langaton internet.

4. Loma-asunto Aittolahti

Tämä loma-asunto sijaitsee Jämsässä, ja tarjoaa viihtyisän loma-asunnon, jossa on monia mukavuuksia. Täältä löytyy hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan talviurheilun harrastajille. Lisäksi majoituksessa on sauna, joka tarjoaa rentoutumismahdollisuuden päivän päätteeksi.

5. Loma-asunto Lokinsiipi

Lokinsiipi  tarjoaa tilavan loma-asunnon, jossa on runsaasti mukavuuksia. Täältä löytyy hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan talviurheilun harrastajille. Lisäksi majoituksessa on sauna, joka tarjoaa rentoutumismahdollisuuden päivän päätteeksi. Huoneissa on takka, ja käytettävissä on käteviä kodinkoneita, kuten pyykinpesukone, televisio, mikroaaltouuni, uuni ja astianpesukone

Halvat hotellit Jämsä – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Jämsän nähtävyydet ja ajanviete

Jämsä tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Kaupungissa voi tutustua upeisiin järvimaisemiin, nauttia luonnosta ja ulkoilusta sekä tutkia paikallista kulttuuria ja historiaa. Jämsässä on myös useita harrastusmahdollisuuksia, kuten hiihtoa, golfausta ja veneilyä, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden.

Pälämäen kotiseutumuseo: Pälämäen kotiseutumuseo tarjoaa kiinnostavan mahdollisuuden tutustua Jämsän historiaan, erityisesti 1700- ja 1800-lukujen torpparivaltaiseen asutukseen. Museo sijaitsee kätevästi Jämsän keskustan ja Himoksen läheisyydessä, kansanopiston pihapiirissä.

Galleria Kivipankki: Galleria Kivipankki on Jämsän kaupungin taidegalleria, joka tarjoaa monipuolisia taidenäyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden. Kuukausittain vaihtuvat näyttelyt esittelevät laajasti erilaisia taiteenmuotoja ja taiteilijoita.
 
Jämsän kesäteatteri: Jämsän Kesäteatteri on ammattijohtoinen harrastajateatteri, joka sijaitsee Jämsän keskustan läheisyydessä, kauniissa Sähkökosken kesäteatterimiljöössä. Teatteri tarjoaa esityksiä heinäkuusta elokuun alkuun asti.
 
Hirvitarha: Hirvitarha Himoksen kupeessa tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tavata hirvet läheltä, ja rohkeimmat voivat jopa antaa hirville pusuja! Tämä kesyhirvitarha sijaitsee Hirvikartanon läheisyydessä ja tarjoaa elämyksen, joka on harvinainen Suomessa. 
Isojärven kansallispuisto.
 
Isojärven kansallispuisto: Isojärven kansallispuisto tarjoaa upean luontokokemuksen Kuhmoisten ja Jämsän rajamailla. Se on täydellinen kohde päiväretkille tai pidemmille seikkailuille luonnossa. Kansallispuisto houkuttelee retkeilijöitä ja luonnon ystäviä kauniilla maisemillaan ja monipuolisilla ulkoilumahdollisuuksillaan.
 
Jämsän kirkko: Jämsän kirkko on arkkitehti Kauno S. Kallion suunnittelema ristikirkko, joka vihittiin käyttöön 29.9.1929. Kirkko on rakennettu aiemman, vuonna 1925 tulipalossa tuhoutuneen kirkon paikalle. Nykyisessä kirkkotilassa on säilytetty joitakin palaneen kirkon esineitä, kuten alttaritaulu ja krusifiksi, jotka ovat nähtävillä kirkkomuseossa.

Aktiviteetit

Himos Ski Resort: Himos Ski Resort on Jämsässä sijaitseva matkailukeskus, joka on erityisesti tunnettu Himos Hiihtovuoren hiihtokeskuksesta. Tämä hiihtokeskus avasi ensimmäiset laskettelurinteensä vuonna 1984. Himoksen rinteiden suurin korkeusero on 151 metriä, ja alueen perustivat Juhani Ojala ja Päivi Kuokkanen. Himos Ski Resort tarjoaa monipuolisia hiihto- ja talviaktiviteetteja, ja se on suosittu matkakohde niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Liikuntapuisto: Jämsän maauimalan liikuntapuisto tarjoaa monipuolisia liikkumis- ja virkistymismahdollisuuksia paikallisille ja vierailijoille. Alueella voi nauttia kesähelteillä uimisesta maauimalassa ja pitää piknikkiä puiston nurmialueilla tai aurinkoisella terassilla. Liikuntapuistosta löytyy myös Suomen suurin ulkokäytössä oleva Bukk Off Ice -taitoharjoittelurata, joka on suunniteltu jääkiekon, kaukalopallon ja salibandyn oheisharjoitteluun.

Maauimala: Jämsän maauimalan liikuntapuisto tarjoaa upeat mahdollisuudet liikkumiseen ja virkistäytymiseen. Kesällä voit nauttia uimisesta maauimalassa ja viettää aikaa aurinkoisilla puiston nurmialueilla eväitä nauttien. Tämä lähiliikuntapaikka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja ulkoilmaelämästä nauttimiseen.

Talviuinti: Himos-Jämsässä voit nauttia uimisesta ympäri vuoden. Talvella voit virkistäytyä paikallisessa Uimahalli Koskikarassa tai kokeilla avantouintia. Rohkeimmat voivat sukeltaa Himoksen Patalahden jäiseen veteen avantoseikkailun merkeissä. Täällä uiminen on elämys sekä kesällä että talvella.

jämsä nähtävyydet
By Drefer - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=133645679

Jämsän tapahtumia

Himos Festival

Himos Festival on vuosittain Himoksella Jämsässä järjestettävä juhannusfestivaali, joka kestää juhannusaaton aatosta juhannuspäivään. Tämä perinnejuhla sai alkunsa vuonna 1999 ja on kasvanut suureksi tapahtumaksi, joka vetää vuosittain tuhansia kävijöitä nauttimaan musiikista ja juhannustunnelmasta. Vuonna 2019 festivaalilla vieraili noin 39 000 ihmistä.

Jämsän historiaa

Nykyisellä Jämsän seudulla jääkausi päättyi noin kymmenentuhatta vuotta ennen ajanlaskun alkua. Tällöin jäätikkö vetäytyi alueelta noin kilometrin verran kahdeksan vuoden aikana. Jääkauden vaikutuksesta alueelle muodostui murroslaaksoja, soraselänteitä ja savikkoja. Alueella, jossa nykyisin sijaitsee Päijänne, oli alun perin merenlahti, mutta noin 6 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua tästä muodostui erillinen vesistö, kun Päijänne erottui merestä. Tätä muinais-Päijänteen aluetta pidettiin korkeammalla ja sen pinta oli noin kymmenisen metriä nykyistä korkeammalla. Noin 4000 vuotta ennen ajanlaskun alkua Muinais-Päijänne loi itselleen uuden laskureitin Kymijoen suunnasta etelään, ja sen pinta alkoi laskea nopeasti. Vuosituhansien kuluessa Päijänteen pinta laski vähitellen nykyiselle tasolleen, ja tämä muutoksen aiheuttama vedenpinnan lasku johti useiden pienempien vesistöjen syntymiseen alueelle. Joitain vanhoja paikannimiä ja merkkejä korkeammasta vesirajasta on säilynyt, kuten Saari, joka sijaitsee keskellä peltoaukeaa. Kivikautisia asuinpaikkoja on löydetty Jämsän seudulta, esimerkiksi Hietamäestä Patajoen pohjoispuolelta, ja näitä löytöjä on ajoitettu noin vuoteen 7550 eaa.

Rautakaudella Jämsän alueella oli puolestaan useita asuinpaikkoja, ja Puttolasta tehdyt hautalöydöt viittaavat siihen, että Jämsään saapui ensimmäiset asukkaat 900-luvulla, viikinkiajalla. Tuolloin alkoi katkeamattoman asutuksen aika, ja varhaisimmat asutuksen jäljet ovat hämäläisperäisiä. Rautakauden lopussa Jämsä oli Päijänteen Hämeen pohjoisin vakituista asutusta keskittänyt alue. Jämsän paikallisen nimistön joukossa on myös viitteitä muinaisesta lappalaisasutuksesta. Jämsä kuului Hämeen takamaahan, ja perimätiedon mukaan alueelle muutti ihmisiä Sahalahdelta ja Sääksmäeltä. Useissa eteläisen Hämeen pitäjissä on samannimisiä kyliä kuin Jämsässä. Rautakautisia muinaislinnoja alueella ovat Pukinvuori ja Linnasenvuori.

Keskiajalla Häme liitettiin katoliseen Suomeen 1200-luvun puolivälissä, ja ennen tätä alueella oli ollut lähetystyötä novgorodilaisten bysantinuskoisten toimesta. Suomi oli tuolloin uskonnollisesti jakautunut, ja aikakausi oli myös sotaista, koska uskontoraja oli samalla hansakaupan välialuetta. Novgorodilaisten ja karjalaisten taistelut suomalaisia vastaan ulottuivat myös Jämsän seudulle. Jämsä oli 1442 itsenäistyneen Sysmän seurakunnan kappeli, ja sen arvellaan saaneen oman seurakuntansa ennen vuotta 1500. Jämsän vanhin kirkko oli Pyhän Laurentiuksen kirkko, ja se kuului aluksi Turun hiippakuntaan ja myöhemmin Viipurin hiippakuntaan.

Uusi aika alkoi 1500-luvulla, kun maatalouden yhteisomistus väistyi yksityisomistuksen tieltä isojakojen myötä. Jämsän alueella oli useita jakokuntia ja kyliä. Alueen varakkaimmat talot sijaitsivat Jämsänjoen varrella. Jämsä kuului Hämeen lääniin, kunnes se siirrettiin vuonna 1775 perustetun Hämeen läänin koilliseen kulmaan. Tätä ennen Petäjävesi ja Korpilahti kuuluivat alkujaan Kangasalan suurpitäjään. Läänijako säilyi aina vuoteen 1960 asti, jolloin perustettiin Keski-Suomen lääni. Vuonna 2009 koko läänilaitos lakkautettiin.

1800-luvulla Jämsän talomäärä kasvoi nopeasti, ja alueelle kehittyi myllykeskus, erityisesti Jämsänkosken alueelle. Myllyt olivat tehokkaita, koska niissä riitti vettä vuoden ympäri. Nuijasota vuonna 1597 vaikutti alueelle, kun jämsäläiset liittyivät muiden hämäläisten talonpoikien joukkoihin. Sodan aikana Iivari Arvidinpoika Tawast murhasi useita satoja talonpoikia Padasjoella Nyystölän taistelussa, ja Jämsän maatiloista autioitui noin kolmasosa. Seurauksena oli savolaisten muuttoliike alueelle. Jämsän murre alkoi tuolloin saada savolaista vaikutusta.

Kolmikymmenvuotisen sodan aikana Jämsä kärsi värväysten rasituksesta, ja monet paikalliset pyrkivät välttämään sotapalvelusta pakenemalla korpeen. Isonvihan vuosina 1713–1721 venäläiset tuhosivat myös Jämsän seutua, ja paikalliset asukkaat joutuivat pakenemaan Synninlukkoon. Tämän ajan tapahtumista muistuttaa Miekkainpetäjäksi kutsuttu vanha mänty hautausmaan kupeessa.

Yhteisomistukseen perustuva maatalous väistyi yksityisomistuksen tieltä isojakojen myötä, jotka alkoivat vuonna 1756. Tuolloin alueella oli 38 jakokuntaa ja 189 kylää. Jämsän seudun teollistuminen alkoi vuonna 1792, kun Jämsänkoski sai ensimmäisen vesisahansa, ja elinkeinoelämä alkoi vilkastua.

1800-luvun lopulla koululaitos alkoi kehittyä, ja ensimmäinen kansakoulu Jämsään perustettiin vuonna 1869. Ensimmäinen oppikoulu, Jämsän Suomalainen Yhteiskoulu, aloitti toimintansa vuonna 1905. Suomen sisällissodan aikana Jämsään saapui tuhansia evakkoja Karjalasta. Sodan jälkeen teollistuminen kiihtyi alueella, ja Jämsänkosken Ilveslinna toimi sotasairaalana. Toisen maailmansodan jälkeen teollisuus kasvoi edelleen, ja erityisesti Kaipolan paperitehdas oli merkittävä työllistäjä.

2000-luvulla Jämsän seudulla toteutettiin useita kuntaliitoksia, ja kaupunki on ollut osa Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä vuodesta 2013 lähtien. Kuntaliitosten myötä Jämsästä tuli suurempi ja monipuolisempi kaupunki.

Katso myös nämä: 

Jämsän kotisivut

Halvat hotellit Jämsä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

seppolan kappeli jämsä
Seppolan Kappeli By DreferComm - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7489928