Halvat hotellit Inari

Halvat hotellit Inari – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Inari tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa syvälle saamelaiseen kulttuuriin ja nauttia upeasta luonnosta. Täällä voit kokea perinnettä ja historiaa, harrastaa kalastusta ja poronhoitoa, sekä ihailla kaunista Inarijärveä ja mahdollisesti nähdä revontulet loimottamassa taivaalla.

halvat hotellit inari

Halvat hotellit Inari – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Inari on monipuolinen ja kiehtova matkakohde Suomen Lapissa. Se sijaitsee syvällä saamelaisen kulttuurin ja perinteen ytimessä, ja täällä voit oppia paljon saamelaisten historiasta ja elämäntavasta. Inari on tunnettu erityisesti Saamelaismuseostaan, Siida-museosta, joka tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä saamelaisesta kulttuurista, luonnosta ja historiasta.

Inarin ympäristössä avautuu upea maisema, jossa hallitsevana elementtinä on valtava Inarijärvi. Voit tutustua järveen veneilemällä tai kalastamalla, ja alue on erityisen suosittu harrastajakalastajien keskuudessa. Talvella Inari tarjoaa mahdollisuuden lumikenkäilyyn, hiihtoon ja tietenkin revontulien bongaukseen, sillä se on yksi parhaista paikoista nähdä revontulia Suomessa. Kulttuurin ja luonnon lisäksi Inari tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä poronhoidosta kiinnostuneille. Voit vierailla porotiloilla ja osallistua poronhoitoon liittyviin aktiviteetteihin saamelaisten poronhoitajien opastuksella.

Inari on matkakohde, joka tarjoaa mahdollisuuden uppoutua saamelaiseen kulttuuriin, nauttia Lapin luonnon kauneudesta ja kokea aitoa pohjoista taikaa vuodenajasta riippumatta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Inari

Inarissa on monipuolinen valikoima hotelleja ja majoituspaikkoja, jotka tarjoavat matkailijoille erilaisia vaihtoehtoja yöpymiseen. Alueen hotellit vaihtelevat perinteisistä hotelleista luonnonläheisiin mökkeihin ja lomakyliin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Inarin suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Kultahippu

Hotel Kultahippu on saanut erinomaista palautetta avuliaasta henkilökunnastaan ja sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Taidenäyttelytila Kuulas -kohteesta. Majoituspaikka tarjoaa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ravintolan ja baarin. Lisäksi majoituspaikassa on saatavilla ilmaisia sanomalehtiä aulassa, kokoushuoneita ja pyykinpesutilat. Hotellissa on myös sauna, mahdollisuus lumikenkäilyyn ja polkupyörien vuokrausmahdollisuus. Se sijaitsee lähellä Ivalojoen rantaa ja tarjoaa lentokenttäkuljetuksia lisämaksusta.

2. Wilderness Hotel Inari & Igloos

Wilderness Hotel Inari & Igloos sijaitsee kävelymatkan päässä Inarin saamelaiskirkosta ja tarjoaa ilmaisen buffetaamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Majoituspaikassa on myös ravintola ja baari/lounge, josta voit tilata ruokaa ja juomaa. Hotellin palveluihin kuuluu kiertoajelu- ja lippupalvelu, matkatavarasäilytys, sauna, polkupyörien vuokrausmahdollisuus ja vaellus- ja pyöräilyreittejä.

3. Hotelli Ivalo

Hotelli Ivalo sijaitsee kävelymatkan päässä Taidenäyttelytila Kuulas -kohteesta ja tarjoaa asiakkailleen ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja sisäuima-altaan. Ravintola Lapin Yo tarjoaa mahdollisuuden illalliseen merinäköalalla, ja majoituspaikan palveluihin kuuluu kiertoajelu- ja lippupalvelu, matkatavarasäilytys ja hääpalvelut. Hotellissa on myös sauna, ilmaiseksi käytettävissä olevia polkupyöriä ja lumikenkäilymahdollisuus.

4. Aurora Village Ivalo

Aurora Village Ivalo on saanut erinomaista palautetta avuliaasta henkilökunnastaan ja sijaitsee lähellä Ivalojoen rantaa. Majoituspaikassa on tarjolla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ilmainen omatoiminen pysäköinti ja ravintola, Restaurant Loimu, joka tarjoilee paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Buffetaamiainen on saatavilla lisämaksusta päivittäin. Vieraat voivat nauttia ulkouima-altaasta ja porealtaasta. Majoituspaikassa on myös concierge-palvelu, kiertoajelu- ja lippupalvelu, sekä matkatavarasäilytys.

5. Wilderness Hotel Juutua

Wilderness Hotel Juutua sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksesta. Majoituspaikassa tarjotaan asiakkaille päivittäin ilmainen buffetaamiainen, ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa ja ilmainen omatoiminen pysäköinti. Ravintola Aanaarissa voi nauttia illallista samalla ihaillen rantamiljöötä. Lisäksi majoituspaikan palveluihin kuuluvat kiertoajelu- ja lippupalvelu, matkatavarasäilytys ja hääpalvelut.

Halvat hotellit Inari – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Inari nähtävyydet ja ajanviete

Inarissa on monia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kokea saamelaiskulttuurin, arktisen luonnon ja perinnetavat. Voit tutustua saamelaisten elämäntapoihin, käsityötaitoihin ja perinteisiin. Alueella on myös upeita järvimaisemia ja mahdollisuuksia ulkoiluun, kuten patikointiin, kalastukseen ja talviurheiluun.

Inarijärvi: Inarijärvi on vaikuttava luonnonnähtävyys Suomessa, joka hurmaa kauneudellaan ja karulla lumollaan. Se on maamme kolmanneksi suurin järvi ja toiseksi syvin. Inarijärven erityispiirre on sen kristallinkirkas ja puhdas vesi, mikä tekee siitä yhden Suomen puhtaimmista järvistä. Järvi on myös tunnettu saaristaan, joita on peräti 3 318 kappaletta. Saaret luovat upean ja vaihtelevan maiseman järven pinnalle.

UkonsaariUkonsaari, joka tunnetaan myös nimellä Ukonkivi tai Ukko, on Inarijärven tunnetuin saari ja paikalla on pitkä ja merkittävä historia. Ukonsaari oli erityisen tärkeä, sillä siellä palvottiin jumalia ja pyrittiin saamaan suojelua ja hyvää onnea kalastukseen ja muihin elinkeinoihin.

Pielpajärven erämaakirkkoPielpajärven erämaakirkko on kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus, joka rakennettiin vuosina 1752-1760. Tämä historiallinen kirkko oli käytössä aina 1800-luvun loppuun saakka, ja se säilyttää edelleen kulttuurista ja uskonnollista merkitystään. Kirkolla järjestetään jumalanpalveluksia pääsiäisenä ja juhannuksena, ja se on myös suosittu hääkirkko. Pielpajärven erämaakirkolle pääsee kesäisin ainoastaan kävellen tai veneellä, kun taas talvisin sinne voi matkustaa hiihtäen tai moottorikelkalla.

Otsamo tunturi: Otsamo on 418 metriä korkea tunturi Inarissa, ja se sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Inarin kirkonkylästä. Tämä vaikuttava tunturi tarjoaa upeita näkymiä ympäröivälle maisemalle, mukaan lukien Inarijärvi, Muddusjärvi, Muotkatunturit ja Lemmenjoki. Retkeilyreitti Otsamolle lähtee Siidaa vastapäätä ja on noin 20 kilometriä pitkä. Lisäksi Otsamolle on mahdollista päästä Nuorisokeskus Vasatokasta merkittyä reittiä pitkin.

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos: Saamelaiskulttuurikeskus Sajos on merkittävä kulttuurinen ja hallinnollinen keskus, joka sijaitsee Inarin kirkonkylässä Juutuanjoen rannalla. Se toimii Suomen saamelaisten keskuksena ja tarjoaa tilan monikulttuurisille kohtaamisille. Sajos palvelee myös tapahtumien, kongressien ja kokousten järjestämiseen. Tämä monipuolinen keskus on tärkeä paikka saamelaisen kulttuurin ja yhteisön elämässä.

Saamelaismuseo ja Siida: Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida sijaitsevat Inarin kirkonkylällä ja tarjoavat ikkunan saamelaiseen kulttuuriin ja pohjoisen luontoon. Museo tarjoaa kävijöilleen moniaistisia elämyksiä ja syvällistä tietoa saamelaisesta kulttuurista ja arktisesta luonnosta. Siida tallentaa ja esittelee Suomen saamelaisten henkistä ja aineellista kulttuuria näyttelyissään ja julkaisuissaan. Kesäkaudella museokokemusta täydentää ulkomuseoalue, ja Siida toimii yhteistyössä Suomen saamelaisten kansallismuseon ja Metsähallituksen luontokeskuksen kanssa.

Aktiviteetit

Kalastus: Inarin retkeilyalueella voit kalastaa monipuolisissa vesistöissä, kuten legendaarisessa taimenjoessa Juutuassa ja kauniissa Inarijärvessä. Kalastusmahdollisuuksia on niin perhokalastajille kuin pilkkijöille.

Patikointi: Alueella on merkittyjä patikkareittejä, kuten suosittu Juutuan polku, joka kulkee Juutuanjoen rantoja pitkin. Pielpajärven polku ja Otsamotunturin polku tarjoavat upeita luontokokemuksia.

Melonta: Inarijärvi tarjoaa rajattomat mahdollisuudet melontaan. Voit tehdä päiväretkiä tai viettää koko kesän järven rauhassa. Valikoimassa on myös valmiita melontareittejä.

Hiihto: Keväisin voit nauttia retkihiihdosta Inarin retkihiihtoladuilla, jotka vievät sinut upeisiin maisemiin, kuten Otsamotunturille ja Juutuan rannoille.

Luontokeskus: Siida-saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus tarjoavat mahdollisuuden oppia lisää alueen luonnosta ja saamelaiskulttuurista. Saat myös retkivinkkejä ja tarvittavia lupia näistä keskuksista.

Nähtävyydet ja näköalat: Alueella on monia nähtävyyksiä, kuten Pielpajärven erämaakirkko, Otsamotunturi, Tuulispää, Ukonsaari ja Inarijärven hautuumaasaaret.

Oppiminen luonnossa: Siida tarjoaa opetusohjelmia ja retkiä koululaisille, jotka haluavat oppia enemmän saamelaiskulttuurista ja luonnosta.

Maastopyöräily: Voit tutustua alueeseen pyöräillen vanhaa Menesjärventien maastopyöräreittiä pitkin.

Veneily: Inarijärvelle pääsee helposti useista satamista, ja saarilla on laitureita ja palveluita retkeilijöille.

lemmenjoki inari
Lemmenjoki By Ilona Simomaa - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28281024
Inarin historiaa

Inarinjärven vesistöalueelta on löydetty merkittäviä esihistoriallisia jäänteitä, kuten varhaiskivikautinen asuinpaikka Paatsjoen Luusuassa, joka on peräisin noin vuodelta 5360 eKr. Alueella on myös muita esihistoriallisia löytöjä, kuten kampakeramiikkaa Nellimissä, asbestikeramiikkaa Vuopajassa ja Säräisniemen keramiikkaa Luusuassa. Lisäksi Nellimissä on havaittu varhaismetallikautinen kvartsiittinuolien tekopaikka.

Inarin saamelaisasutuksen juuret ulottuvat 1500-luvulle, ja alueella tunnetaan suuri Inarin lapinkylä asiakirjoista lähtien. Inarin lappalaiset olivat metsälappalaisia, jotka siirtyivät kalastamaan Inarin ja Muddusjärven rannoille talvisin. He harjoittivat myös metsästystä, erityisesti peurojen ja turkiseläinten pyyntiä. Riekko oli taloudellisesti merkittävä saalis aina 1900-luvulle saakka.

Saamelaisia verotettiin jo keskiajalla eri ryhmien, kuten kainulaisten, norjalaisten, karjalaisten ja birkarlien, toimesta. Inarin lapinkylä maksoi veroja useille eri maille, kuten Ruotsille, Venäjälle ja Tanska-Norjalle. Kaupankäynti oli aluksi vapaamuotoista, mutta 1600-luvulta lähtien kauppaa pyrittiin keskittämään Inarin markkinoille.

Inari sai ensimmäisen kirkkonsa vuonna 1646, ja saamelaiset käännytettiin kristinuskoon 1600-luvulla. Aluksi Inari kuului Kemin seurakuntaan ja myöhemmin 1757 Utsjoen kappeliseurakuntaan. Uusi kirkko rakennettiin Pielpajärven rannalle vuosina 1754–1760.

Suomalainen asutus alkoi Inarissa vuonna 1758, kun Heikki Kyrö asettui Ivalojokivarteen. Suomalaisuuden leviäminen oli hidasta ja kukoisti vasta 1800-luvun alkupuolella. Poronhoito alkoi kasvaa merkitykselliseksi elinkeinoksi 1800-luvulla, erityisesti Norjan rajan sulkeuduttua. Inari jaettiin paliskuntiin, ja poronhoito oli tärkeä elinkeino.

1900-luvulla matkailu alkoi kehittyä Inarissa, erityisesti kultaliikkeen myötä 1920- ja 1930-luvuilla. Ivalosta tuli alueen tärkein liike- ja talouskeskus, ja maantien valmistuminen Petsamoon lisäsi alueen merkitystä. Inarin kirkko tuhoutui talvisodassa, mutta uusi saamelaiskirkko valmistui samalle paikalle vuonna 1952. Ivaloon rakennettiin uusi kirkko vuonna 1966.

Toisen maailmansodan jälkeen Inarin saamelaisuus vahvistui, kun alueelle asutettiin Petsamon koltat, jotka pääosin asettuivat Sevettijärvelle. Lapin sodan aikana Inarin rakennuskanta tuhoutui lähes kokonaan, ja useita paikkoja, kuten Ivalo, rakennettiin uudelleen sodan jälkeen.

Katso myös nämä: 

Inarin kotisivut

Halvat hotellit Inari – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By BishkekRocks - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3176583