Halvat hotellit Iisalmi

Halvat hotellit Iisalmi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Iisalmi tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen sekoituksen perinteitä ja modernia charmia Keski-Suomessa. Kaupunki on tunnettu historiallisista nähtävyyksistään.

halvat hotellit iisalmi
By SeppVei - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4582360

Halvat hotellit Iisalmi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Iisalmi tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa kaupungin rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Iisalmi on vireä ja luova kulttuurikaupunki, joka lumoaa matkailijansa monipuolisilla nähtävyyksillä ja käyntikohteilla. Kulttuurikeskus, Kotiseutumuseo, Juhani Ahon museo, Luontomuseo ja Kirkkomuseo ovat kaikki erinomaisia paikkoja tutustua alueen perinteisiin ja kulttuuriperintöön.

Iisalmen sijainti Ylä-Savon sydämessä on kuin kutsu matkailla kauniiden vesistöjen ympäröimässä niemessä. Kaupunki on leppoisaa aluetta, joka tarjoaa monipuolisia näkymiä ja mahdollisuuksia vesireiteille. Iisalmen kirkko- ja hallintopitäjä perustettiin jo vuonna 1627, ja kaupungin viralliseksi asemaksi vahvistui kaupunki vuonna 1891. Historiallisesti merkittävistä tapahtumista mainittakoon vuoden 1808 Koljonvirran taistelu, joka on ikuistettu myös J.L. Runebergin Vänrikki Stoolin tarinoihin.

Iisalmi ei ole pelkästään historian ja kulttuurin aarreaitta vaan myös eloisa kaupunki, joka kukoistaa savolaisen huumorin ja iloisen elämänasenteen sävyttämänä. Matkailijoita odottavat värikkäät tapahtumat, joissa paikallinen henki pääsee oikeuksiinsa. Kaupungin vilkas tapahtumakalenteri tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kokea paikallista elämää ja osallistua monipuolisiin tapahtumiin, jotka heijastelevat Iisalmen ainutlaatuista henkeä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Iisalmessa

Iisalmi tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka täyttävät erilaiset majoitustarpeet. Kaupungissa on vaihtoehtoja niin budjettiystävällisistä vaihtoehdoista luksushotelleihin, ja jokainen matkailija voi löytää sopivan vaihtoehdon oman mieltymyksensä ja budjettinsa mukaan. Alta löydät muutamia esimerkkejä Iisalmen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Golden Dome Iisalmi

Hotel Golden Dome Iisalmi tarjoaa mukavan majoitusvaihtoehdon kaupungin keskustassa ja on erityisen houkutteleva niille, jotka arvostavat helppoa pääsyä paikallisiin nähtävyyksiin. Sijainti lyhyen kävelymatkan päässä Iisalmen luontomuseosta tekee siitä ihanteellisen valinnan matkailijoille, jotka haluavat tutustua kaupungin kulttuuriin ja historiaan.

Majoituspaikka tarjoaa asiakkailleen käteviä palveluita, kuten ilmaisen buffetaamiaisen päivittäin, mikä on loistava tapa aloittaa päivä ennen kaupungin tutkimista. Ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa mahdollistaa vieraille helpon yhteydenpidon ja tiedonhankinnan. Ilmainen omatoiminen pysäköinti helpottaa autoilevien vieraiden oleskelua.

2. Original Sokos Hotel Koljonranta

Original Sokos Hotel Koljonvirta tarjoaa viihtyisää majoitusta Iisalmen sydämessä ja on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat helppoa pääsyä kaupungin nähtävyyksiin. Sijainti lyhyen kävelymatkan päässä Iisalmen luontomuseosta tekee siitä ihanteellisen tukikohdan kaupungin tutkimiseen.

Majoituspaikka tarjoaa vierailijoilleen huolettoman alun päivälle tarjoamalla ilmaisen mannermaisen aamiaisen päivittäin. Ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa mahdollistaa helpon yhteydenpidon ja tiedonhankinnan, kun taas ilmainen omatoiminen pysäköinti helpottaa autoilevien vieraiden oleskelua. Ruokailuvaihtoehtona Rosso, joka tarjoaa italialaisen keittiön herkkuja, on houkutteleva valinta. Majoituspaikassa on myös muita palveluita, kuten ilmaisia sanomalehtiä aulassa, tallelokero vastaanotossa ja kokoushuone, mikä tekee siitä sopivan valinnan myös liikematkailijoille tai konferenssivieraille.

3. Spa Hotel Runnin Kartanohotelli

Spa Hotel Runnin Kartanohotelli tarjoaa viehättävän majoitusvaihtoehdon Iisalmen lähistöllä. Hotellin sijainti kauniin ympäristön keskellä tarjoaa rauhallisen pakopaikan matkailijoille. Tässä kartanohotellissa vierailijat voivat nauttia monipuolisista palveluista, jotka tekevät oleskelusta miellyttävän ja rentouttavan.

Hotellissa on tarjolla monipuolinen ilmainen buffetaamiainen päivittäin, mikä antaa vieraille hyvän startin päivälle. Ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa on nopea, ja se mahdollistaa vieraille helpon internetin käytön. Lisäksi hotelli tarjoaa ilmaisen omatoimisen pysäköinnin, mikä on kätevää autoileville vieraille. Pysäköintimahdollisuus myös matkailuautoille, busseille ja rekoille tekee siitä monipuolisen valinnan erilaisten matkustajien tarpeisiin.

4. Hotelli Iisalmen Seurahuone

Hotelli Iisalmen Seurahuone tarjoaa viihtyisän majoitusvaihtoehdon lyhyen kävelymatkan päässä Iisalmen luontomuseosta. Majoituspaikka panostaa asiakkaidensa mukavuuteen tarjoamalla ilmaisen Wi-Fi:n yleisissä tiloissa, mikä mahdollistaa helpon yhteydenpidon ja tiedonhankinnan vierailun aikana. Lisäksi hotelli tarjoaa kävijöilleen ilmaisen omatoimisen pysäköinnin, mikä tekee autoilevien vieraiden oleskelusta kätevää.

Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla, vain 10 minuutin kävelymatkan päässä sekä Iisalmen luontomuseosta että Iisalmen uusikirkosta. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan matkailijoille, jotka haluavat tutustua kaupungin nähtävyyksiin kävellen

Halvat hotellit Iisalmi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Iisalmi nähtävyydet ja ajanviete

Iisalmi on kaupunki, joka tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupunki sijaitsee vesistöjen ympäröimänä ja tarjoaa samalla historiallisia kohteita, luonnon kauneutta sekä nykyaikaista kulttuuria.

Kaupungin historiasta kiinnostuneille löytyy mielenkiintoisia kohteita, kuten museoita ja historiallisia rakennuksia, jotka heijastavat alueen rikasta menneisyyttä. Iisalmen keskustassa voi tutustua perinteisiin kaupunkimaisemiin ja historiallisiin rakennuksiin. Luontomatkailijat voivat nauttia Iisalmen ympäröivästä järvimaisemasta ja viihtyisistä puistoista. Vesiaktiviteetit, kuten veneily ja kalastus, ovat suosittuja kesäisin, kun taas talvisin alueella voi harrastaa esimerkiksi hiihtoa ja lumikenkäilyä.

Saarikosken kanava: Edustaa tyypillistä puurakenteista kanavarakentamista ja tarjoaa historiallisia näkymiä Iisalmen Runnin kylässä.

Iisalmen tori: Idyllinen kauppatori, jossa järjestetään erilaisia markkinoita ja tapahtumia. Torilta löytyy myös Kauppahalli, joka tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia.

Runnin kylpylä: Maamme vanhimpiin terveyskylpylöihin kuuluva Runnin kylpylä on toiminut terveyslähteenä jo 1700-luvulta alkaen. Kylpylä tarjoaa monipuolisia palveluita ja mahdollisuuden majoittua historiallisessa Kartanonhotellissa.

Iisalmen Kulttuurikeskus: Tarjoaa matkailijoille erilaisia näyttelyitä, tapahtumia, seminaareja ja musiikkia, tuoden esiin kaupungin kulttuurista monimuotoisuutta.

Tiilikkajärven kansallispuisto: Tarjoaa noin 20 kilometriä merkittyjä reittejä retkeilyyn ja patikointiin. Kansallispuistosta löytyvät esimerkiksi Venäjänhiekka ja Tiilikanaution tila, jotka tarjoavat upeita luontokokemuksia.

Hotelli Golden Dome: Ortodoksisen seurakunnan entisissä tiloissa toimiva ainutlaatuinen hotelli, joka tarjoaa eksoottisen kokemuksen yöpymiseen. Hotellissa näkyy ortodoksinen perinne, erityisesti ruokasalissa.

Koljonvirran alue: Alueella sijaitsee Juhani Aho -museo, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua kansalliskirjailijamme elämään ja 1800-luvun pappilamiljööseen. Museo tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen yhdistämällä kirjailijamuseon, pappilamiljöön ja sotahistoriallisen ympäristön. Koljonvirran alueelta löytyvät myös Dolgorukin muistomerkki, Virran muistopatsas ja Kaatuneiden muistomerkki.

Olvi Säätiön Panimomuseo: Suomen ainoa yleisölle avoinna oleva Panimomuseo, jossa voi tutustua Olvin oluen valmistukseen vaihe vaiheelta, katsellen yli 140 vuoden historiaa.

Iisalmen satama: Saimaan pohjoisin kolkka, joka palvelee nykyään veneilijöitä. Alueella sijaitsee myös maamme pienin ravintola, Kuapi, joka on päässyt jopa Guinnessin ennätystenkirjaan.

Aktiviteetit

Frisbeegolf, Rautavaara Koe frisbeegolfin ilo ja haasta taitosi Rautavaaran kauniissa ympäristössä. Frisbeegolfradat tarjoavat liikunnallista aktiviteettia ja mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta.

Hiihtämään Rautavaaralle Talviset maisemat ja erinomaiset hiihtomahdollisuudet Rautavaaralla houkuttelevat niin sunnuntaihiihtäjiä kuin lajin harrastajia. Nauti talvisesta luonnosta hiihtäen.

Hanhenlento kotieläinpiha Nauti maalaiselämän rauhasta ja vietä aikaa eläinten parissa Hanhenlennon kotieläinpihalla. Eläinten esittely- ja hoitohetket tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua eläimiin.

Ihana Hevoshetki kahdelle Vietä rentoa laatuaikaa ihanien suomenhevosten seurassa. Hevosten kanssa tutustuminen, varustaminen ja lyhyt ratsastuslenkki tarjoavat unohtumattoman elämyksen.

Kajakit vuokralle Vuokraa kajakki Ruukin Tuvalta ja lähde seikkailemaan vesille. Olipa mielessäsi koskenlasku tai rauhallinen melontaretki järvelle, kajakit tarjoavat mahdollisuuden vesiseikkailuun.

Ajosimulaattori – Iisalmi Koe huippulaadukas ajosimulaattori Karhun Kellarissa ja järjestä realistiset kilpailut radalla tai soralla. Tämä aktiviteetti tarjoaa hauskaa ja realistista kilpa-ajoelämystä.

Elämyksellinen eläinkävely, Iisalmi Lähde elämykselliselle eläinkävelylle Elsa-laaman ja/tai Tuisku-poron kanssa maaseutumiljööseen. Jokainen kävely on ainutlaatuinen kokemus eläinten seurassa.

Iisalmi-seikkailu, tori Osallistu koko perheen voimin Hilima Haepakan maksuttomaan kaupunkiseikkailuun ja tutustu Iisalmin kiinnostaviin kohteisiin.

iisalmi nähtävyydet
By Jisis - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7432405
Iisalmen historiaa

Iisalmi, joka juontaa juurensa 1500-luvulle, on kasvanut historiansa aikana hitaasti, mutta vahvasti. Kaupallisen keskuksen suunnitelmat Iisalmen seudulle alkoivat jo 1700-luvulla, mutta kaupungin toteutuminen viivästyi aina vuoteen 1856 saakka. Kaupungin alkuvuosina asukasluku oli noin tuhat, ja se kasvoi vuoteen 1959 mennessä noin 6 000 asukkaaseen.

Iisalmen maalaiskunta liitettiin Iisalmen kaupunkiin vuoden 1970 alusta, ja nykyään Iisalmi käsittää laajan alueen pinta-alaltaan 872,17 km², josta maata on 762,99 km² ja vettä 109,18 km². Rantaviivan pituus on merkittävä 495 kilometriä.

Kaupungin kasvu sai merkittävän sysäyksen vuonna 1902, kun rautatie rakennettiin Iisalmeen. Iisalmen rautatieasemasta tuli pitkään useiden VR:n pikajunien pohjoinen pääteasema, kunnes sähköistetty rata saavutti kaupungin vuonna 2006, jatkuen Kontiomäen kautta Ouluun.

Iisalmen rikas historia sisältää useita merkittäviä tapahtumia, kuten vuoden 1808 Koljonvirran taistelu, joka on kuvattu J.L. Runebergin Vänrikki Stoolin tarinoissa. Kaupungin lähihistoriassa dramaattisin hetki oli Putkolan pamauksen tunnettu onnettomuus vuonna 1965, kun tavaratalo Putkola tuhoutui maali-, lakka- ja kaasupullovaraston räjähdettyä.

Peltosalmella Ohenmäen alueella toimi pitkään Puolustusvoimien Iisalmen Asevarikko, joka lakkautettiin vuoden 2003 alussa puolustuspoliittisen selonteon perusteella.

Katso myös nämä: 

Iisalmen kotisivut

Halvat hotellit Iisalme – Vertaa hotellit sivustomme kautta

iisalmi vaakuna
By 2 December 2007 file made by Care, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3173075