Halvat hotellit Hämeenlinna

Halvat hotellit Hämeenlinna – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Hämeenlinna on viehättävä kaupunki Etelä-Suomessa, joka tarjoaa matkailijoille monipuolisen kokemuksen. Kaupunki tunnetaan upeasta linnoituksestaan, historiallisista nähtävyyksistään sekä kauniista järviympäristöstään.

hotellit hämeenlinna

Halvat hotellit Hämeenlinna – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Hämeenlinnassa yhdistyy rikas historia, kulttuuritarjonta ja upeat luonnonmaisemat, tehden siitä houkuttelevan matkakohteen niin historian ja kulttuurin ystäville kuin luonnossa liikkujillekin. Kaupungin kruununjalokivi on Hämeen linna, joka on yksi Suomen keskiaikaisista linnoista. Linnassa voi tutustua Suomen historialliseen menneisyyteen ja nauttia upeista näköaloista ympäröivään järviympäristöön. Linnan ympärillä oleva puistoalue tarjoaa mahtavat puitteet piknikille tai rentouttavalle kävelyretkelle.

Kaupungin keskusta on viehättävä sekoitus vanhoja rakennuksia, putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. Voit kävellä pitkin viehättäviä katuja, tutustua paikalliseen taiteeseen ja käsityötarjontaan sekä nauttia perinteisestä suomalaisesta ruoasta. Kesäisin Hämeenlinnassa järjestetään lukuisia festivaaleja ja tapahtumia, jotka tarjoavat paikallisille sekä turisteille upeita hetkiä. Luonnonystäville Hämeenlinnan ympäristö tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Aivan kaupungin tuntumassa sijaitsee Aulanko-niminen kansallismaisema, jossa voit patikoida upeissa metsämaisemissa, ihailla järviä ja rentoutua luonnon keskellä. Myös Vanajavesi-järvi tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn ja kalastukseen.

Hämeenlinna on monipuolinen matkakohde, joka yhdistää historian, kulttuurin ja luonnon kauniissa ympäristössä. Se sopii niin päiväretkeilyyn kuin pidempäänkin loman viettoon, ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Suomen monipuoliseen tarjontaan matkailijan näkökulmasta.

Vertaa parhaat ja halvimmat hotellit Hämeenlinnassa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Hämeenlinna

Hämeenlinna tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja eri hintaluokissa ja tyyleissä, jotka sopivat niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin. Kaupungissa on perinteisiä hotelleja, boutique-hotelleja, sekä viihtyisiä pieniä majoituspaikkoja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Hämeenlinnan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Scandic Aulanko:

Hotel Scandic Aulanko on ainutlaatuinen majoituspaikka, joka sijaitsee upean Aulangon kansallismaiseman tuntumassa Hämeenlinnassa. Hotelli houkuttelee matkailijoita kauniilla luonnonkauneudellaan ja rauhallisella ympäristöllään. Sijainti on yksi hotellin suurimmista vetonauloista, sillä se tarjoaa mahdollisuuden nauttia Aulangon luonnonpuiston kauneudesta ja ulkoilumahdollisuuksista. Hotellin huoneet ovat nykyaikaisesti sisustettuja ja mukavuuksilla varustettuja, ja monet niistä tarjoavat näköalan ympäröivään luontoon.

2. Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna:

Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna on viehättävä majoituspaikka Hämeenlinnan keskustassa, joka tarjoaa matkailijoille monipuolisen ja kätevän tukikohdan kaupungin tutkimiseen. Hotellin sijainti on erinomainen, sillä se sijaitsee kävelymatkan päässä monista Hämeenlinnan nähtävyyksistä, kaupoista ja ravintoloista. Tämä tekee siitä ihanteellisen paikan niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin.

3. Hotel Emilia:

Hotel Emilia on tyylikäs majoitusvaihtoehto Hämeenlinnan keskustassa, ja se tarjoaa vierailleen viihtyisää majoitusta sekä erinomaisen sijainnin kaupungin nähtävyyksien ja palveluiden läheisyydessä. Hotellin sijainti on erinomainen niille, jotka haluavat tutustua Hämeenlinnan keskustan tarjontaan. Kaupungin kulttuurikohteet, kaupat, ravintolat ja kahvilat ovat helposti saavutettavissa kävellen.

4. Scandic Hämeenlinna City:

Toimiva hotelli kaupungin keskustassa, joka tarjoaa mukavat majoitusvaihtoehdot liikematkailijoille ja lomailijoille.

5. Hotelli Vanajanlinna:

Hotelli Vanajanlinna on ylellinen majoitusvaihtoehto, joka sijaitsee kauniissa Vanajanlinnan kartanon ympäristössä noin 10 kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Tämä hotelli tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän historiaa, luontoa ja ylellisyyttä. Hotellin sijainti Vanajanlinnan kartanon upeassa ympäristössä tekee siitä houkuttelevan kohteen niille, jotka etsivät rauhaa ja kauneutta. Vanajavesi, golfkenttä ja luontopolut ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä.

6. Petäys Resort:

Petäys Resort on kaunis lomakeskus, joka sijaitsee Vanajaveden rannalla, noin 15 kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Tämä lomakeskus tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja ja runsaasti aktiviteetteja, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen niin perhelomille kuin liikematkailijoillekin. Sijainti Vanajaveden rannalla antaa Petäys Resortille idyllisen ympäristön ja mahdollisuuden vesiliikuntaan, veneilyyn ja kalastukseen. Lomakeskuksen ympäristössä on myös luontopolkuja ja ulkoilumahdollisuuksia.

Halvat hotellit Hämeenlinna – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

hämeenlinnan kauppatori
Hämeenlinnan nähtävyydet ja ajanviete

Hämeenlinna on historiallinen kaupunki Etelä-Suomessa, joka tarjoaa vierailijoilleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupungin keskusta on viehättävä ja täynnä historiallisia rakennuksia ja katuja.

Hämeen linna: Hämeen linna on Hämeenlinnan tunnetuin maamerkki ja historiallinen aarre. Tämä keskiaikainen linna on sijainnut kauniilla paikalla Vanajaveden rannalla jo vuosisatoja. Linnassa vierailevat voivat uppoutua menneisyyteen tutkimalla sen mielenkiintoisia historiallisia näyttelyitä. Linna tarjoaa myös upeat näköalat yli Vanajaveden, mikä tekee siitä suositun paikan maisemien ihailuun ja valokuvaamiseen.

Aulanko: Aulanko on luonnonystävien paratiisi ja yksi Hämeenlinnan kauneimmista kohteista. Tämä kansallismaisema ja luonnonpuisto tarjoaa vierailijoille upeat maisemat, joissa voit uppoutua luonnon kauneuteen. Alueella on monia luontopolkuja, joita pitkin voit kulkea kävellen tai pyöräillä. Erityisesti syksyllä ruska-aika tekee Aulangosta väriloiston keskellä olevan kohteen. Voit myös tutustua Aulangon luontopoluilla paikalliseen kasvi- ja eläinlajistoon sekä nauttia rauhallisesta ulkoilusta.

Sibeliuksen syntymäkoti: Hämeenlinna oli Jean Sibeliuksen syntymäkaupunki, ja hänen syntymäkotinsa toimii nyt museona. Museo tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua suomalaisen musiikin suuruuden elämään ja tuotantoon. Näyttelyissä on esillä säveltäjän nuotteja, kirjeenvaihtoa sekä muita henkilökohtaisia esineitä. Sibeliuksen syntymäkoti on musiikin ystäville merkittävä paikka, joka valaisee säveltäjän perintöä ja vaikutusta Suomen kulttuuriin.

Museo Militaria: Museo Militaria on Hämeenlinnan kiehtova nähtävyys, joka tarjoaa syvän katsauksen Suomen sotahistoriaan. Museo esittelee laajan valikoiman sotilaskalustoa ja aseistusta, ja se kertoo tarinoita Suomen historiasta aina keskiajalta nykypäivään asti. Museossa on paljon nähtävää ja koettavaa kolmessa kerroksessa sekä ulkoalueella, joten se sopii hyvin koko perheelle.

Vankila: Hämeenlinnan Linnanniemen alueella sijaitsee Suomen suurin ja Euroopan laajin vankilamuseo. Kyseinen vankila toimi Hämeenlinnan lääninvankilana aina vuoteen 1993 saakka. Tämä mielenkiintoinen museo tarjoaa kiehtovan katsauksen vankeinhoidon ja vankilaelämän historiaan.

Verkatehdas: Verkatehdas on kulttuurin keskus, joka rikastuttaa Hämeenlinnan kulttuurielämää. Siellä järjestetään monenlaisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja taidenäyttelyitä. Verkatehdas on myös oiva paikka ostosten tekemiseen ja herkullisen ruoan nauttimiseen. Se toimii paitsi kulttuurikeskuksena myös kohtauspaikkana, jossa paikalliset ja vierailijat voivat nauttia taiteesta ja vapaa-ajastaan.

Hämeenlinnan taidemuseo: Tämä museo esittelee suomalaista taidetta eri aikakausilta. Voit nähdä siellä maalauksia, veistoksia ja muita taideteoksia.

Vesillä liikkuminen: Vanajavesi tarjoaa upeat mahdollisuudet vesillä liikkumiseen. Voit vuokrata veneen tai kajakin ja tutkia vesistön kauneutta. Kalastus on toinen suosittu aktiviteetti, ja Vanajavedellä voi yrittää onneaan monien kalalajien pyynnissä.

Tapahtumat: Hämeenlinna järjestää lukuisia tapahtumia ympäri vuoden. Näihin kuuluvat konsertit, festivaalit, markkinat ja erilaiset kulttuuritapahtumat. Tarkista paikallinen tapahtumakalenteri vierailusi ajankohtana, jotta voit osallistua paikalliseen

hämeen linna nähtävyydet
By Leon petrosyan - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45663770
Hämeenlinnan historiaa

Hämeenlinna, sijaiten Vanajaveden rannalla, on kaupunki, joka juontaa juurensa esihistorialliselle asutusalueelle. Keskustan lähellä oleva Varikonniemi on koti arkeologisesti merkittävälle, mutta kiistellylle kohteelle, joka on rautakautinen ja varhaiskeskiaikainen asuinpaikka. Joidenkin tulkintojen mukaan tätä paikkaa kutsuttiin Vanain kaupungiksi. Kaupungin ympäristössä voi myös löytää useita mäkilinnoja, joista tunnetuimpia ovat Aulanko (ruotsiksi Karlberg) ja Hakoisten linnavuori.

Hämeenlinna sai alkunsa, kun Hämeen linnaa ryhdyttiin rakentamaan Birger jaarlin tekemän ristiretken jälkeen 1200- tai 1300-luvulla nykyiseen Linnanniemeen. Linnan pohjoispuolelle alkoi muodostua asutusta, ja tästä vaatimattomasta asutuskeskuksesta tuli ensimmäinen suomalainen sisämaakaupunki, kun Pietari Brahe myönsi sille kaupunkioikeudet tammikuussa 1639. Kaupunki oli tärkeä osa liikenneverkkoa, sillä se oli Hämeen linnaläänin keskus ja Hämeen härkätien sekä Ylisen Viipurintien päätepiste.

Hämeenlinnan seurakunta itsenäistyi Vanajan seurakunnasta kaupungin perustamisen jälkeen vuonna 1639. Kaupungissa oli myös useita kirkkoja eri aikakausilta, ja uusi ristikirkko valmistui vuonna 1739. Kustaa III:n aikaan kaupunki siirrettiin hieman etelään nykyiselle paikalleen, ja siitä tuli merkittävä hallinto-, sotilas- ja koulukaupunki. Kaupunkikuva muuttui suuresti suuren tulipalon jälkeen vuonna 1831, kun se jälleenrakennettiin Carl Ludvig Engelin suunnitteleman asemakaavan mukaisesti. Tästä alkoi kaupungin empire-tyylinen arkkitehtuuri, vaikka nykyään siitä on jäljellä enää rippeitä.

Hämeenlinnasta tuli myös teollisuuden keskus vuonna 1862, kun Helsingin ja Hämeenlinnan välinen rautatie avattiin. Samalla laivaliikenne Vanajavedellä Tampereelle vilkastui. Suomen vanhin yhä samalla nimellä toimiva suomenkielinen sanomalehti, Hämeen Sanomat, perustettiin kaupungissa vuonna 1879.

Kaupungissa koettiin merkittäviä tapahtumia myös vuoden 1918 sisällissodan aikana, kun se oli aluksi punaisten hallussa, mutta valkoiset valtasivat sen myöhemmin saksalaisten avustuksella. Sodan jälkeen kaupungissa toimi Poltinahon kasarmialue, joka oli punavankien vankileiri.

Hämeenlinna oli myös mukana vuoden 1952 olympialaisissa ja siellä kilpailtiin modernissa viisiottelussa. Kaupungin liikenneinfrastruktuuri kehittyi edelleen 1960- ja 1970-luvuilla, kun valtatie 3:n moottoritie rakennettiin sen ohitse.

Kaupungin alueliitokset ovat laajentaneet Hämeenlinnan kaupunkialuetta vuosien varrella, ja se on kasvanut ympäröiviin kuntiin, mikä on vaikuttanut sen nykyiseen kokoon ja rakenteeseen.

Katso myös nämä: 

Hämeenlinnan kotisivut

Halvat hotellit Hämeenlinna – Vertaa hotellit sivustomme kautta

hämeenlinna rautatieasema