Ähtäri hotellit

Ähtäri hotellit – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Ähtäri on kaunis ja rauhallinen kaupunki Keski-Suomessa, joka tunnetaan erityisesti Ähtäri Zoon eläinpuistostaan. Täällä voit kokea unohtumattoman elämysmatkan tutustumalla villieläimiin ja nauttia luonnonkauniista järvimaisemista.

ähtäri hotellit
By Anneli Salo - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16073179

Ähtäri hotellit – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Ähtäri on viehättävä kaupunki, joka sijaitsee Keski-Suomessa, tarjoten matkailijoille monipuolisia elämyksiä ja kauniita luontonäkymiä. Kaupungin ehdoton helmi on Ähtäri Zoo, yksi Suomen suurimmista ja suosituimmista eläinpuistoista. Täällä voit tutustua erilaisiin villieläimiin aina pohjoisen napakarhusta aina eksoottisiin afrikkalaisiin lajeihin asti. Eläinpuisto tarjoaa mahdollisuuden nähdä eläimiä niiden luonnollisissa ympäristöissään ja oppia niiden elämästä ja suojelusta.

Ähtäri on myös tunnettu kauniista järvistään, joita kaupungin ympäristössä riittää. Lähellä sijaitseva Ähtärinjärvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet veneilyyn, kalastukseen ja uimiseen. Talvella alueella voi harrastaa jäällä liikkumista ja pilkkimistä. Lisäksi Ähtärin seudulla on monia luontopolkuja ja ulkoilureittejä, jotka houkuttelevat retkeilijöitä ja luonnonystäviä.

Kaupungin viehättävä keskusta tarjoaa paikallisia käsityötuotteita, hyviä ravintoloita ja kahviloita sekä mielenkiintoisia kulttuurikohteita. Ähtäri tarjoaa rauhallisen pakopaikan kaupungin kiireestä ja mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä samalla nauttien upeista elämyksistä Ähtäri Zoossa ja sen ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Ähtärissä

Ähtäri tarjoaa matkailijoille monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja. Kaupungissa on hotelleja eri hintaluokissa ja tyyleissä, jotka sopivat niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin. Hotellit Ähtärissä tarjoavat mukavuutta, hyvää palvelua ja usein upeita näkymiä ympäröivään luontoon.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Ähtärin suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1.Hotel Mesikämmen

Hotel Mesikämmen sijaitsee upealla paikalla Hankaveden tuntumassa ja tarjoaa monia mukavuuksia vierailleen. Hotellissa on ilmainen kuntosali ja pysäköinti, ja se sijaitsee erittäin lähellä Ähtärin eläintarhaa, jossa voi ihailla suomalaisia villieläimiä ja pandakarhuja vain 200 metrin päässä hotellilta.

2. Vanha pappila Hetki 

Vanha pappila Hetki Oy on viihtyisä majoituspaikka Ähtärissä, ja se sijaitsee noin 5,6 kilometrin päässä Ähtärin Golf -golfkentältä. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen monia mukavuuksia ja ympärillä avautuu kaunis luonto. Majoituspaikassa on viehättävä puutarha, ja vieraille on tarjolla ilmainen pysäköinti. Lisäksi yhteinen oleskelutila ja terassi ovat käytettävissä rentoutumiseen. 

3.Naava Chalets

Naava Chalets sijaitsee kauniilla paikalla Länsi-Suomen Ähtärissä, noin 41 kilometrin päässä Keuruulta. Tämä majoituspaikka tarjoaa vierailleen monipuolista lomaelämystä ja mukavuuksia, jotka tekevät vierailusta unohtumattoman.Huoneissa on taulu-tv, ja lisäksi niissä on käytössä kahvin- ja vedenkeitin. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone, joka lisää majoituksen yksityisyyttä ja mukavuutta. Naava Chaletsin ilmaiseksi käytettävissä oleva WiFi-yhteys kattaa kaikki tilat, joten voit pysyä helposti yhteydessä.

4. Holiday Club Ähtäri Cottages

Holiday Club Ähtäri on loistava majoitusvaihtoehto, joka sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä Ähtärin eläintarhasta. Nämä viihtyisät lomavillat tarjoavat vierailleen runsaasti mukavuuksia ja mahdollisuuden nauttia luonnonläheisestä ympäristöstä. Jokaisessa Holiday Club Ähtäri mökissä on oma sauna, joka mahdollistaa rentoutumisen ja hemmotteluhetket. Lisäksi villoissa on täysin varustettu keittiö, jossa voit valmistaa omia aterioitasi. Täällä voit todella tuntea olosi kotoisaksi.

5. Kesäaitat

Kesäaitat tarjoaa majoitusta Ähtärissä, vain 5,3 kilometrin päässä Ähtärin Golf -golfkentältä. Täällä voit nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja rentoutua maalaismaisemassa. Majoituspaikassa on terassi, jossa voit viettää aikaa ulkona ja nauttia raikkaasta ilmasta. Ilmainen WiFi on käytettävissä, joten voit pysyä yhteydessä muihin tai tutkia alueen nähtävyyksiä verkossa.

Ähtäri hotellit – Löydä lisää majotusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

hotelli mesikämmen ähtäri
Ähtärin nähtävyydet ja ajanviete

Ähtäri on monipuolinen matkailukohde, joka tarjoaa vierailijoilleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupungissa voi tutustua luontoon ja eläimiin Ähtärin eläintarhassa, kokea kulttuuria ja historiaa museoissa sekä nauttia ulkoilusta ja virkistyksestä kauniissa ympäristössä. Lisäksi Ähtärissä on monia ravintoloita, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia, jotka tekevät vierailusta entistäkin nautinnollisemman. Alhaalta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä  Ähtärissä sekä lisätietoa mahdollisuuksista vapaa-ajanviettoon.

Ähtärin eläinpuisto: Ähtärin Eläinpuisto tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden kohdata yli 300 eläintä, jotka edustavat noin 65 eri lajia. Puistossa on avoinna oleva reitti, jonka varrella voit ihastella eläimiä niiden luonnonmukaisissa ympäristöissä.

Merikämmen kylpylä: Merikämmen Kylpylä on suosittu kylpylä- ja lomakeskus Ähtärissä, joka tarjoaa vierailijoille monipuolisia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja virkistykseen. Kylpylä sijaitsee upean Hankaveden rannalla, mikä luo kauniin ja rauhallisen ympäristön vierailijoilleen.

Metsäkappeli: Ähtärin historiallinen metsäkappeli on kaunis paikka vihkimisille ja muihin juhlatilaisuuksiin. Kappeli sijaitsee kallion laella luonnonkauniissa järvimaisemassa, tarjoten upean ympäristön juhlallisille hetkille. Kirkon historia ja perinteet heijastuvat hirsirakenteisiin, ja vierailijat voivat tutustua paikkaan lainaamalla avaimen lähellä sijaitsevasta Hotelli Mesikämmenestä.

Veden-polku kulttuurireitti: Veden polku -kulttuurireitti tarjoaa mahdollisuuden tutustua kuvanveistäjä, professori Eero Hiirosen taideteoksiin Ähtärin keskustassa. Tämä noin 2 kilometrin mittainen reitti kulkee taideteosten äärellä ja samalla johdattaa sinut tutkimaan paikkakunnan kulttuuriperintöä ja kotiseutua. 

Ähtärin kotiseutumuseo: Ähtärin kotiseutumuseo on paikka, jonne voit sukeltaa alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikan menneisyyteen ja tarinaan. Museo sijaitsee Hankaveden kylässä, ja sen historia juontaa juurensa aina vuoteen 1556 saakka, kun uudisasukas Sipi Hannunpoika Seppä asettui paikalle asumaan.

Pirkanpohjan Taidekeskus: Pirkanpohjan Taidekeskus Ähtärissä on taideharrastajien ja kulttuurin ystävien aarreaitta. Siellä voit ihailla yli 200 taiteilija-professori Eero Hiirosen taideteosta, jotka tuovat esille hänen lahjakkuutensa ja luovuutensa monimuotoisuuden. Lisäksi taidekeskuksessa on kokoelma eurooppalaisten mestareiden töitä, mukaan lukien nimiä kuten Picasso, Miro ja Poliakof.

Lehtopeat Suo Spa: LehtoPeat Suo Spa tarjoaa upean turvekylpypaketin, joka on täydellinen hemmotteluhetki keholle ja mielelle. Tämä ainutlaatuinen kokemus kestää neljä tuntia ja on suunniteltu ryhmille, joissa voi olla 2-6 osallistujaa.

Poropuisto: Poropuisto Valkeisen Lomassa tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua poroihin ja nauttia unohtumattomasta poroelämyksestä.

 

By Ninara from Helsinki, Finland - Ähtäri Zoo, Finland, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74393011
Ähtärin historiaa

Ähtärin historia: Esihistoria ja Ähtärin nimi

Ähtärin alueelta on löydetty kivikautisia asuinpaikkoja, erityisesti Lopetista ja Kivijärven Akkosaaresta. Alueen arkeologisista kohteista oli Museoviraston rekistereissä yhteensä 95 vuoteen 2016 mennessä, ja myöhemmässä esiselvityksessä löydettiin lisää kohteita.

Ähtäri-nimi juontaa juurensa kivikaudun ja erätalousajan väliltä. Alueella liikkui harva saamelaisväestö, jolla on ollut vaikutus ähtäriläiseen nimistöön. Vaikka Ähtäri-nimen alkuperästä ei ole täyttä yksimielisyyttä, se on todennäköisesti peräisin joko viron sanasta ”ätsä,” joka tarkoittaa kukkaa tai kukintoa, tai ruotsin sanasta ”ed,” joka tarkoittaa taivalta. Äänneyhteys on myös havaittu sanoihin ”äkäinen” ja ”äkeinen,” mikä tunnetaan myös Äetsän yhteydessä. Joka tapauksessa, alun perin Ähtäri oli vesistön nimi.

Erätalouskausi ja Ähtärin asuttaminen

Ähtärin alueella ei ollut pysyvää asutusta ennen myöhäistä keskiaikaa. Erämaata jaettiin metsästyksen, kalastuksen ja kaskenpolton tarpeisiin satakuntalaisille ja hämäläisille talonpojille. He viljelivät maata kesäisin kotiseudullaan ja tekivät talvisin pyyntimatkoja erämaa-alueille. Tämä järjestelmä päättyi vuonna 1552 annetulla eräreduktiolla. Sen jälkeen Suomenselän karulle alueelle alkoi syntyä pysyvää asutusta, mukaan lukien savolaisia ja pohjalaisia.

Ensimmäinen maininta Ähtärin asutuksesta löytyy vuoden 1589 maantarkastuskirjasta. Kyläntapainen asutus oli Alastaipaleella, ja asutusta oli myös Peränteellä, Ouluvedellä, Hankavedellä ja Vehulla. Ähtärin asukkaat olivat maanviljelijöitä, jotka raivasivat nopeasti maata pelloiksi. Kaskiviljely aloitettiin ennen alueen varsinaista asutusta, ja tervan polttaminen oli rajoitettua kotitarpeisiin. Tervatalous vahvistui Etelä-Pohjanmaalla ja Ähtärissä vasta 1800-luvulla. Ähtäri kuului Ruoveden seurakuntaan, ja matka kirkolle oli pitkä. Ensimmäinen kappeli rakennettiin Hankolanmäelle, ja siellä seisoo nykyään neljäs kirkkorakennus vuodelta 1937.

Ruotsin vallan aika

Ähtäri säilyi erittäin harvaanasuttuna koko sen ajan, kun se kuului Ruotsiin. Tähän vaikuttivat toistuvat nälänhädät ja katovuodet, erityisesti 1600-luvulla, sekä jatkuva sotiminen Ruotsin suurvaltakaudella. Suurvalta Ruotsi hyökkäsi eri suuntiin, ja Kolmikymmenvuotinen sota (1618–1648) sekä Suuri Pohjan sota vaikuttivat Ähtärin alueeseen.

Kaarle XII:n tappion jälkeen Pultavan taistelussa vuonna 1709 Venäjän sotatoimet suuntautuivat Suomeen, ja Ähtäriinkin ulottui venäläinen miehitys. Tämä aika tunnetaan ”isovihana.” Ähtärissäkin nähtiin pakenevia sotilaita, ja venäläiset vangitsivat lähes kaikki miehet. Venäläiset ryöstivät ja polttivat asuinrakennuksia. Tämä aika oli Ähtärissäkin synkkä.

Ruotsin vallan lopulla 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa alkoi Suomessa tapahtua muutoksia. Venäjän keisari Aleksanteri I toteutti maareformin, joka toi mukanaan omistusoikeuden maahan. Tämä mahdollisti uusien maatalojen perustamisen ja maanviljelyksen kehittämisen Ähtärin alueella.

Venäjän vallan aika

Vuoden 1809 Suomen sodan seurauksena Suomi siirtyi Venäjän keisarikunnan alaisuuteen autonomisena suuriruhtinaskuntana. Tämä aika tunnetaan Suomen suuriruhtinaskuntana, ja se toi mukanaan useita uudistuksia ja vapauksia suomalaisille.

Maatalouden merkitys kasvoi Ähtärissä, ja uusia maataloja perustettiin. Metsätaloudella ja tervanpoltolla oli edelleen suuri merkitys, ja tervanpoltto muodostui tärkeäksi elinkeinoksi. Ähtäristä tuli myös kaupankäynnin keskus alueen maaseudulle. Ensimmäinen pitäjäkirjuri sijoitettiin Ähtäriin vuonna 1834, ja tämä oli merkittävä askel Ähtärin hallinnolliselle kehitykselle.

Kunnallinen kehitys ja teollistuminen

Kunnallishallintoa kehitettiin, ja Ähtärin kunnallishallinto aloitettiin vuonna 1869. Tämä mahdollisti paikallisten asioiden hoitamisen paikallisesti. Ähtärin kunnan perustamisen myötä alue alkoi kehittyä entistä nopeammin. Kunnan ensimmäinen virka oli kiertävä kappalainen, ja ensimmäinen kunnanvaltuusto kokousti vuonna 1871. Teollistuminen alkoi hitaasti, mutta vuonna 1871 valmistui Ähtärin ensimmäinen mylly. Myöhemmin seuraavalla vuosikymmenellä avattiin myös ensimmäinen saha. Nämä teollisuuslaitokset tarjosivat työpaikkoja paikallisille asukkaille ja auttoivat talouden kehittymistä.

Rautatieyhteys Ähtäriin rakennettiin 1920-luvulla, mikä edisti entisestään alueen taloudellista kasvua. Rautatien ansiosta Ähtäristä tuli tärkeä liikenteen solmukohta, ja se mahdollisti raaka-aineiden ja tuotteiden kuljettamisen helpommin ja tehokkaammin.

Nykyään Ähtäri on edelleen maaseutumainen kunta, mutta se on kehittynyt matkailun ja luonnonvarojen hyödyntämisen saralla. Ähtäri Zoo, eli Ähtärin eläinpuisto, on yksi tunnetuimmista matkailukohteista, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita. Lisäksi Ähtäristä löytyy monia muita luontoaktiviteetteja ja matkailumahdollisuuksia, kuten Ähtärinjärvi ja monia luonnonsuojelualueita.

Katso myös nämä:

Ähtärin kotisivut

Ähtäri hotellit – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

ähtäri nähtävyydet